Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Douchev-Janics Natasa: amíg neki jó, a babának is jó

Szeged – Tegnap a szegedi Dugonics téren a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek" adománygyűjtő akciójában az EDF Démász-Szegedi VE háromszoros olimpiai bajnoka, a gyermekáldás előtt álló Douchev-Janics Natasa is csomagot osztott.
Sportolóknál nem ritka, hogy nemes eszme mellé állnak. Elsősorban gyermekek, koraszülöttek, családok az érintettek, akik az egészségért, az életért, a napi megélhetésért vívják ádáz csatájukat. Küzdelem ez, amelyet legfőképpen azok tudnak értékelni, akik maguk is átéltek hasonlót. A sportolók pedig a saját példájukon keresztül tudhatják, mit is jelent az edzésen, a versenyen, a futamon, a pályán az eredményért „meghalni", a jobbért, az elismerésért szenvedni. Küzdeni.

Ezek után egyáltalán nem volt meglepetés, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek" adománygyűjtő akciójában két szegedi olimpiai bajnok, Douchev-Janics Natasa (aki a továbbiakban a nevét így, ezzel az írásmóddal használja) és Vajda Attila neve is feltűnt. Közülük végül a háromszoros ötkarikás első Douchev-Janics jött el, míg az EDF Démász-Szegedi VE kenusa a szolnoki edzőtábor miatt üzenetben kért elnézést a szervezőktől a távolmaradásért.

Douchev-Janics Natasa (mellette edzője, Kovács László) remek hangulatban van. Fotó: Schmidt Andrea
Douchev-Janics Natasa (mellette edzője, Kovács László) remek hangulatban van.
Fotó: Schmidt Andrea

A kajakos – aki már támogat egy alapítványt, amely a vidéki kajakos, kenus gyerekeket segíti – éppen akkor ért az akció Dugonics téri helyszínére, amikor az alapítvány vezetője, Megyeri István befejezte a felvezető, bemutatkozó beszédet. Natasa nem sokat kérdezősködött – előzetesen annyit tudakolt meg, mennyi csomag várt gazdára, a válasz pedig száz volt –, felvett egy főleg konzervekkel teli zacskót, és a színész Hernádi Judithoz és Csákányi Eszterhez csatlakozva már adta is a sorra kerülőnek. Volt súlya az ajándéknak, de ez nem viselte meg a kiválóságot.

Egy boldog leendő anyuka. Fotó: Schmidt Andrea
Egy boldog leendő anyuka.
Fotó: Schmidt Andrea

– Éppen edzésről érkezem, a helyes fogalmazás pedig az, hogy edzegetek, hiszen egy ideje már nem teljes intenzitással végzem a gyakorlatokat. Ma már leeveztem nyolc kilométert, amikor láttam az órámon, hogy jönnöm kell, de ami délelőtt elmaradt, azt délután bepótolom. Napi 18–20 kilométer a penzum, mellette kis súlyokkal is dolgozom, természetesen állandó orvosi felügyelet mellett – mondta Dou-
chev-Janics a média hatalmas érdeklődése közepette is készségesen és mosolygósan. – Jól érzem magam a bőrömben, és amíg nekem jó, a szakemberek szerint addig a babának is jó. Az U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságról, Zágrábból kedden tértem haza, ott találkoztam a svédek egykori kitűnőségével, Gunnarssonnal, aki megsimogatta a hasamat, és jó tanácsokkal látott el. Neki két gyermeke van, ő is visszatért a szülés után, tehát tapasztalt ezen a téren. Most nem tudom megmondani, mikor hagyom abba a mozgást, de a párommal, Andróval már készülünk a kislány, Milana várhatóan szeptemberi érkezésére.

Minden héten játék a honlapunkon

A kajak-kenu világbajnokságig hátralévő időben minden héten lehet játszani kajak-kenus ajándékcsomagokért honlapunkon, a delmagyar.hu-n. Második játékunk nyertese Palotás Krisztina volt, aki jól megérdemelt ajándékcsomagját mától veheti át a szegedi Gutenberg utcai ügyfélszolgálati irodánkban. Játékunk harmadik köre ma indult el. Tartsanak velünk, próbáljanak szerencsét a delmagyar.hu-n!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárosérmek több helyszínről is

Több fronton is érmeket nyertek a szegedi kerékpárosok. Tovább olvasom