Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Fényév volt a különbség

Tanulni a szegedi közönségtől is lehet, hiszen most is közel százan jöttek el az arénába, és az utolsó pillanatig buzdították a csapatot.
Végig magabiztosan vezetve, fölényes, 33–24-es győ-
zelmet aratva nyerte meg a férfi kézilabda
Kinizsi Bank szuperkupát az MKB-MVM Veszprém a MOL- Pick Szeged ellen.

A meccset nézve az embernek egy filmjelenet jutott az eszébe: A Birodalom visszavág című alkotásban Han Solo kapitány hiperűrsebességbe kapcsolta az ezeréves sólymot, és pillanatok alatt otthagyta a birodalmi cirkálókat. Nagyjából így lehetett szemléltetni a különbséget a MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged között – nem a Szeged javára.

Nehéz ilyenkor bármit mondani. Nem biztos, hogy jó embereket kritizálni, keresni a bűnbakot, az okokat, hiszen erre ott a szakmai stáb, a Pick vezetése. Azonban szomorú volt látni az idei EHF-kupa-győztes játékát. A hatvan perc alatt csak néhány pillanat emlékeztetett a berlini hősökre. Sok mindent elmond egy statisztikai adat: a Tisza-parti együttesből egyetlenegy játékos sem kapott kétperces kiállítást. Ez azt bizonyítja, hogy a védekezés olyan volt, mint a tízezerszer megrágott rágógumi: puhány. A Veszprém profi, tudta, hogy hónapokra meghatározza ez a meccs a szurkolók hangulatát, hiszen a Szegedet rommá verni számukra létkérdés. Romokba is volt a MOL-Pick, a négy spanyol légiós árnyéka volt önmagának, a szélsők teli gatyával játszottak, a két kapus olyan ritkán találkozott a labdával, mint a főszurkoló, Cattani a büfében a kólás- üveggel. Talán a két jobbátlövő, Ancsin és Balogh tett annyit, amire azt mondhatjuk, elfogadható, a többiek a tudásuk alatt teljesítettek. Érdekes, hogy a meccs előtt a szegediek nagy barátsággal üdvözlik a veszprémieket, akik mosolyognak egy jót, megveregetik a vállukat, majd amikor a két játékvezető – rájuk kevés panasz lehetett ezen a meccsen – a sípjába fúj, nem ismernek barátságot. Ha kell, ütnek, ha kell, kőkeményen ütköznek, ha kell, gólt lőnek.

Fényév volt a különbség
Fényév volt a különbség

Ez egy meccs volt a sok közül, amelynek nem volt különösebb tétje, hiszen idényfelvezető találkozó volt. Ha azt nézzük, akkor ebből mindenképpen tanulni kell.

Tanulni a szegedi közönségtől is lehet, hiszen most is közel százan jöttek el az arénába, és az utolsó pillanatig buzdították a csapatot. Szurkoltak még tetemes hátrányban is a kedvenceknek. Nekik van szívük, és bízunk benne, hogy a játékosok is átérzik, szív és akarat nélkül a kézilabdát nem lehet játszani. Akkor talán a MOL-Pick Szeged is fénysebességre kapcsolhat, mert a Veszprém már így tett.

A találkozón a MOL-Pick Szeged játékosa, Jonas Källman súlyos bokasérülést szenvedett. A svéd légióst felugrás közben meglökték, és miután a földet éréskor ráesett a társa lábára, kifordult a bokája. A helyszíni kórházi röntgenvizsgálatok után kiderült, hogy nincs törés, de ma délelőtt még egy MRI-vizsgálat szükséges, hogy eldőljön, van-e szakadása a játékosnak.

Juan Carlos Pastor: – Teljesen megérdemelten nyert a Veszprém, miközben mi rengeteg technikai hibát vétettünk. Van öt hónapunk, hogy utolérjük a legyőzőinket, és ezért mindent megteszünk.

Ancsin Gábor: – Nem így készültünk egész héten. Az elmúlt héten alaposan átrágtuk, mit és hogyan kellett volna csinálni, de ebből keveset valósítottunk meg, és ez a Veszprém ellen semmire sem elég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főpróbát tartott az SZKKSE

Utolsó felkészülési meccsét játszotta a női kézilabda NB I újonca, az SZKKSE. Tovább olvasom