Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Filó Andor ajánlata

Eddig főleg a lelkét nyomta, ám most már ki is mondta azokat a problémákat Filó Andor, amelyek zavarták a 3. szegedi ketrecharcgálával kapcsolatban.
Nem nyugszanak a kedélyek a harmadik szegedi ketrecharcgálával kapcsolatban. Bár azt senki sem vitatta – még a vesztes oldal sem –, hogy az est főmérkőzését Sárközi Róbert megérdemelten nyerte meg, a háttérben komoly suttogások, vitatkozások zajlottak, talán még zajlanak is arról, mi történt a meccs előtt, alatt és után – mi volt szabályos, mi nem, mi volt a szerződésben, és végül mi volt a végleges variáció. Az említett találkozó vesztese, Filó Andor most elmondja, mi is zavarta.

– Az előzetes megbeszélésen három menetről volt szó, engedett volt a könyökhasználat, a fejberúgás a földön. Mire
Angliából Szegedre értem, már kérték, hogy ne legyen futballrúgás, a gála előtti összejövetelen a sportcsarnokban pedig már a könyökhasználat is tiltottnak számított. Ezek a technikák nekem kifejezetten feküdtek volna, ráadásul azok ajánlották, hogy legyen benne, akik később eltörölték – emlékezett vissza Filó. – Azt bánom a legjobban, hogy nem volt harmadik menet. A második elején a bíró mondta, ez a zárómenet, erre meglepődtem, megálltam, ezt pedig Robi kihasználta, így beszedtem egy rúgást. Előzetesen profi MMA-szabályokról beszéltünk, amelyekre be vagyok állva, amelyekben a játékidő háromszor öt perc, és engedett minden. Azt viszont elfelejtették elmondani, hogy a szervezők amatőr MMA-ról beszélnek, így számomra elég kellemetlen megfogalmazású szerződést kaptam meg. Angliában már részt vettem egy-két gálán, ott nem írunk szabályokat, szerződéseket, hanem amit előzetesen megbeszélünk, az úgy is marad, és ahhoz tartjuk magunkat.

Filó (balról) revansot akar venni Sárközin (jobbról).  Fotó: Segesvári Csaba
Filó (balról) revansot akar venni Sárközin (jobbról).
Fotó: Segesvári Csaba

És hogy Filó Andor mit akar? Nem kell különösebb dolgokra gondolni.

– Újabb meccset, köztünk Sárközi Robival a harmadikat tizenöt perces játékidővel, profi MMA-szabályokkal. Eddig én mentem bele a szegedi szervezők ajánlatába, most szeretném, ha az én ajánlatomat fogadnák el.
Akár már idén is megtörténhet a dolog, csak rögzítsük az időpontot
– válaszolta Filó, aki már túlvan egy pontozással elveszített újabb, holland rivális elleni meccsen, illetve szombaton megint mérkőzése lesz
Angliában, a hitvallása pedig a Harcosok könyvéből származó idézet, amely  a harcosról és az életről, illetve az igazságról szól, e hármas összefüggéseit kutatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Június közepéig edz a Hungerit kerete

A Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata fantasztikus évet zárt: a kupában arany-, a bajnokságban ezüst-, a LEN-kupában bronzérmet szerzett. Tovább olvasom