Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Görbe tükör a megyének

Mórahalom - Az őszi idény befejeztével négy részben értékeljük a Csongrád megyei NB III-as labdarúgócsapatok őszi szezonját. A tabellán legjobban jegyzett csapattal, a kilencedik Mórahalommal kezdjük a sort.
Az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatósága által szervezett Alföld csoportban négy Csongrád megyei alakulat szerepel, közülük az őszi szezonban az újonc Mórahalom labdarúgócsapata végzett a legjobb helyen – fájdalom, ez a kilencedik pozíciót jelenti. Az együttes négyszer nyert, háromszor ikszelt és hatszor kikapott, szerzett 19, kapott ugyanennyi gólt, és végül 15 pontot gyűjtött.

Kérdések. A labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Csongrád megyei csapatok őszével kapcsolatban mind a négy alkalommal ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel a szakvezetőknek. Íme a négy kérdés:
1. kérdés: – Mit gondol együttese őszi szerepléséről?
2. kérdés: – Mivel magyarázható a Csongrád megyei csapatok gyenge produkciója?
3. kérdés: – Van még esély a bennmaradásra?
4. kérdés: – Mikor kezdődik a felkészülés, milyen változások várhatók csapaton belül?

Kevés pont: Tóth Ákos csak három játékost tudott kiemelni a Mórahalomból. Fotók: Frank Yvette
Kevés pont: Tóth Ákos csak három játékost tudott kiemelni a Mórahalomból. Fotók: Frank Yvette


A keretes írásunkban feltett négy kérdésünkre az együttes edzője, Tóth Ákos a következő válaszokat adta.

Gólok: Tóth A. elsőségei
A labdarúgó NB III Alföld csoportjának őszi fordulóiban a Mórahalom legeredményesebb játékosa Tóth Attila volt, aki négyes holtversenyben a makói Magyar Györggyel, a dabasi Takács Kornéllal és a monori Selei Andrással holtversenyben vezeti a csoport gólszerzőlistáját is.

A Mórahalom őszi házi góllistája (zárójelben az összesített rangsor helyezése): 1. (1.) Tóth Attila 8, 2. (34.) Gahwagi Nebil, Podonyi Norbert és Domonkos Ferenc 2-2, 5. (58.) Dürgő Péter, Szücs Sasa, Sarnyai Róbert és Szőke Péter 1-1 találattal.
A HFC ellen félbeszakadt meccs megállapított 3–0-s végeredményénél a pályán szerzett két Tóth Attila-gólt is beleszámolták a rangsorba.
1.: – Újoncként nem kezdtünk jól, hiszen két vereséggel indítottunk, ám utána rendeztük a sorokat. Masszívabb lett a védekezés azáltal, hogy visszább álltunk, a csapat közepét megerősítettük, és sikerült is feljebb kapaszkodnunk a tabellán. Az utolsó három meccset elrontottuk, ezért nem tudtunk az élbolyra tapadva zárni. Vecsésen 0–2 volt tíz perc alatt, majd jött a kupameccs a Szolnok ellen, amelyen sérülések és a munkahelyi elfoglaltság miatt mindössze egy cserével kellett lehoznunk egy hosszabbításos meccset úgy, hogy a végén már emberhátrányban voltunk. Ezt követően a Volán elleni mérkőzés nyerhető volt, de nem tudtuk behúzni emberelőnyben sem úgy, hogy vesztett állásból egyenlítettünk, majd Üllőn a 85. percben kapott góllal vesztettünk. Összességében a 9. helyet újoncként nem tartom csalódásnak, főleg annak tudatában, hogy mennyit erősödött a liga a tavalyihoz képest. Ezt mutatja, hogy a megyei csapatok közül mi végeztünk a legjobb pozícióban. Három ember nyújtott a szezonban az NB III-as átlag feletti teljesítményt: Tóth Attila, Tombácz Róbert és Udvari Szabolcs.

2.: – Talán mindannyian lehettünk volna eredményesebbek, de az elért helyezések nem állnak messze a realitástól, hiszen a mérleg féléves, nem mondjuk ötfordulós. Görbe tükör a megyének ez a produkció, hiszen szembesültünk azzal, hogy az ország labdarúgásában a megye nem a legerősebbek közé tartozik, sőt! Talán ha mindenki a saját dolgával és azzal foglalkozna, amihez ért, és ehhez párosulna egy összefogás, ha csodát nem is csinálhatnánk, de előre lehetne lépni.

3.: – Hallottam olyan híreket, amely alapján mégis négy NB III-as csoport lesz, ebből egy a tartalékbajnokság, így akár a nyolcadik helyezettek is bennmaradhatnak. Ettől két pontra vagyunk, amely, ha rendezzük a sorokat, elérhető cél. Az ötödik hely nem elérhetetlen, de irdatlanul nehéz feladat. Akkor tudunk biztosan bennmaradni, ha a tavaszi 13 meccs alapján dobogósok vagyunk.

4.: – Számunkra nincs vége az ősznek, három hétig még edzésben maradunk, és heti kétszer mozgunk. A tavaszt csak az ősz végeztével tudjuk majd megtervezni.

Kevés pont: Tóth Ákos csak három játékost tudott kiemelni a Mórahalomból. Fotók: Frank Yvette
Kevés pont: Tóth Ákos csak három játékost tudott kiemelni a Mórahalomból. Fotók: Frank Yvette

Osztályzatok. Lapunk az őszi idényben osztályozta a labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Csongrád megyei csapatokat. Az összesítésénél minimum hét mérkőzést vettünk figyelembe. A Mórahalom játékosainak átlagai a következők: 1. Tóth Attila 6 (11 meccsen játszott legalább 30 percet), 2. Tombácz Róbert 5,9 (10), 3. Tóth Lukács 5,71 (7), 4. Udvari Szabolcs 5,6 (10), 5. Podonyi Norbert 5,54 (11), 6. Fülöp Tibor 5,27 (11), 7. Domonkos Ferenc 5,166 (12), 8. Nagy Zoltán 5,111 (9), 9. Sarnyai Róbert 5,1 (10), 10. Mészáros Zoltán 5 (12), 11. Gahwagi Nebil 5 (11), 12. Kothencz Péter 5 (8), 13. Vojnics-Zelics Szasa 4,85 (7).

Olvasóink írták

  • 1. vennerke 2012. november 21. 06:29
    „Kuszi játszik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék Mókus-kupa: ma sorsoltak

Ma sorsoltak a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Délmagyarország és Szeged város által támogatott Kék… Tovább olvasom