Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Hatalmas csalódás, elúszott a döntő: Szolnok-A-Híd 11-8

A féidőben még döntetlenre állt, végül három góllal kikapott az A-Híd Szeged Szolnokon, ezzel elúszott a férfi vízilabda OB I fináléja.

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-A-Híd Szeged VE 11-8 (2-1, 2-3, 4-3, 3-1)
Férfi vízilabda Vodafone OB I, elődöntő, második mérkőzés, Szolnok. Vezette: Németh A., Kun.
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP: Decker A. - Gocics, Hosnyánszky 1, Nyéki 4, Alekszics 4, Kis G., Negrean, Vörös. Csere: Pásztor 2, Georgescu, Marnitz, Kovács O. Vezetőedző: Kovács István.
A-Híd Szeged VE: Baksa - Kunac, Kayes 2, Kiss Cs., Hegedüs, Szivós 2, Török 1. Csere: Younger 1, Molnár T., Somogyi, Juhász, Decker Á. 1, Varga P. 1. Edző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 11/1, ill. 8/2.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.
Kiállítva végleg cserével: Szivós (28.).

Vincze Balázs: – Jobban játszottunk, mint Szegeden, de nem mentünk vele sokra. Az elődöntős párharcot csakúgy, mint tavaly, most is az első meccsen vesztettük el. Egy évünk volt arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, de nem tudtuk ezt megtenni. Azt gondolom, ezt a csapatot senki más nem tudja megverni, csak saját maga – most is ez történt. 

Hihetetlen, de úgy kaptunk 11 gólt, hogy Baksa 58 százalékkal védett... Ilyen védekezéssel nem is juthatott döntőbe a csapat.

IV. negyed

8. perc: elszáll a szezon, marad a bronzmeccs a Vasas ellen. A kupagyőzelem megvan a szezonban, de a bajnokságban nem játszhat finálét a csapat. Nagy kár, vége a meccsnek.

7. perc: Kayes lő fölé. Sajnos betlizik a csapat nagy része.

6. perc: 11 kapott góllal mondjuk nem lehet elődöntőt nyerni. És még Baksa így is 50 százalékon véd, csakúgy, mint Decker a túloldalon. Csak mi nyolccal kevesebbet lőttünk kapura. Kayes hatalmas gólt lő, 11-8.

5. perc: Szivós ellen brutalitás miatt büntetőt adnak. Végleges kiállítás az ítélet, négy percig emberhátrányban leszünk... Viszlát, finálé... Alekszics persze ezt is belövi. 11-7. Ahhoz képest, hogy Vincze Balázs külön kiemeli az utóbbi időben, hogy nem csinálhat 0-4-es szériát a csapat, most zsinórban öt gólt kaptunk...

4. perc: Baksa elszáll, Nyéki pedig "száz méterről" ejt a kapuba 10-7. Vége? Decker majdnem megfullad, erre őt látják szabálytalannak.

3. perc: Vincze Balázs kér időt. Nem találunk lövőhelyzetet, Younger kapkodva lő mellé.

2. perc: Kiss Csaba talál be, de túl közel volt, így nem adják meg a bírók, talán jogosan. Baksa véd megint fontosat, a kapufa is vele volt.

1. perc: elhozzuk a labdát. Kontrát fújnak, jöhet a Szolnok. Pásztor belövi, 9-7. 7-6-nál még mi vezettünk...

III. negyed

8. perc:
két másodperccel a támadóidő vége előtt hagyjuk lőni Nyékit, be is vágta... De miért hagytuk üresen? 8-7. Baksa véd hatalmasat, ez de kellett! Vége a negyednek.

7. perc: megint kap egy büntetőt a Szolnok! Alekszics lövi. Baksa balra megy, a labda jobbra, 7-7. Molnár Tamás átlövése mellé megy.

6. perc: micsoda akció! Kiss Csaba passzát Decker Ádám vágja be testvérének, Decker Attilának! 6-6, gyerünk! Younger bravúrosan szerez labdát. vezetünk! Varga Péter kap labdát, és úgy húzza be, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga! 6-7

5. perc: szegedi emberelőy, Szivós "beleáll" a lövésbe, és szétlövi a kaput! Ez kell! 6-5. Óriási mázlink van Georgescu lövése a kapufáról kifelé pattan.

4. perc: szolnoki időkérés. Amikor kiegészülünk, Hosnyánszky bevágja a jobb felsőbe. Megint kettő a hátrány.

3. perc: Nyékit és Kiss Csabát állítják ki. Szivós bátran lő, de jóval mellé megy.

2. perc: Kayes kap nagy labdát, majd ziccerből Deckerbe lövi. Ezért nagy kár! Kis Gábor viszi a labdát a víz alá, jöhet a Szeged.

1. perc: ötméterest kapnak a hazaiak, Alekszics belövi Baksának 5-4.

II. negyed

8. perc: Szivós harcol ki ötméterest 10 másodperccel a negyed vége előtt. Török bevágja a bal alsóba, egyenlő! 4-4! Félidő.

7. perc: Szivós végre elvállalja, és be is lövi a job balsóba 4-3. Neki többet kellene válalnia! Baksa csen labdát.

6. perc: Molnár átlövéssel próbálkozik, Decker véd. Hátul nem figyelünk, Alekszics a Kígyó térről talál be az elbambuló Baksa mellett 4-2.

5. perc: Hegedüs bejátszása nem jó. Baksa! Megint! Jól védekezünk Kis Gábor ellen. Decker fejjel véd.

4. perc: szerencsére gyorsan tudunk válaszolni, Younger Negreanu blokkja mellett lő a kapuba 3-2. Jó a szegedi blokk, mi támadunk!

3. perc: Török Bélát állítják ki. Pásztor lövése véleményes, de a bírók megadják 3-1. Baksa szerint a labda nem haladt át a gólvonalon. Ezt Szeegden nem adták volna meg, az biztos.

2. perc: Pásztort kiállítják, Kunac vállalja el, a kapufa és Decker közös erővel védik. Megint gondunk van Decker Attilával. Szerencsére Baksa is nagy formában van!

1. perc: Juhász Zsolt ad nagy labdát Kayesnek, de kiperdül a kezéből a labda. Nagyon kellene egy második gól!

I. negyed

8. perc: megint előnyben támadhat a Szolnok, de Baksa nagyon belejöütt a védésekbe. Ez a negyed vége, vezetnek a hazaiak.

7. perc: Youngert kiállítják. Baksa véd hatalmasat, nagyon kellett!

6. perc: Kiss Csaba lő az oldalhálóba. Baksa véd egy távoli lövést. Somogyi vállalja el a lövést, a blokkról a kapufára, onnan a partra pattan a labda. Decker Attila megőrül, még egy előnyt elrontunk.

5. perc: rosszul védekezünk, Nyéki középen marad tökegyedül, és ellövi Baksa mellett a labdát 2-1. Emberelőnyben Török Béla lő kapufát. Kiss Csabát leblokkolják, elrontottuk ezt a támadást.

4. perc: Kayes az őserő, két emberrel a nyakán befordult, hiába nyomják le a víz alá, így is bedobja a helyzetet 1-1. Decker Ádámot kiállítják.

3. perc: szépen megjáratják a labdát a szolnokiak, amikor meg kiegészülne a Szeged, Nyéki bevágja a hazaiak vezető gólját 1-0. Hegedüs lő, Decker véd. Nem lenne jó "belőni" a hazaiak válogatott kapusát.

2. perc: nem jutunk lövésig, Kayes elől sodorják el a labdát.

1. perc: a Szolnok hozza el a labdát.

18.30: a Tippmix a hazai sikerre 2.29-es pénz fizet, a döntetlenre 5.80-szorosat, a vendégsikerre pedig 1.85-szöröset. Mivel volt oddszmódosítás, ez azt jelenti, hogy ma sok fogadó bízott a Szeged sikerében. Így teszünk mi is, bízunk bennük!

18.28: fogadkozás a medencében, hamarosan kezdünk. Nyerni kell, nincs mese!

18.22: Kezdődik a bemutatás. 

18.20: A lelátón már mindenki a döntőről beszél, mintha ott lenne a Szolnok, ez jó jel.

18.18: A játékvezetők jelzik, hogy hamarosan kezdődik a bemutatás. 

18.17: Kemény Dénes, a szövetség elnöke is a meccsen.

18.13: Lassan megtelik a lelátó, csak néhány szék üres. 

18.10: Vincze Balázs már készíti a sapkákat a parton. Sárgában szerepel az A-Híd.

18.04: Szegedi drukkerekben sem lesz hiány. Közel 20 szurkoló már a lelátón hangol. A hangpárbajt a Szeged nyeri. 

17.59: Egyelőre kevés néző a lelátón, pedig ingyenes a meccs. Ez sem véletlen, hiszen 17 órakor kezdődött a Szolnok-Paks férfi kosárlabda bajnoki elődöntő, így a legtöbb szolnoki ott van a lelátón. 

17.55: Már a medencében melegít mind a két csapat. A keretek nem változtak, mindkét oldalon mindenki hadra fogható. 

17.40: Szolnokon még nem vették le a sátrat, így fedettben lesz a meccs. Szerencsére nincs meleg bent, csak a bevezetőfolyóson. Aljosa Kunac és Baksa Lászlót kér gyúratást a meccs előtt, a buszon már Decker Ádám, Molnár Tamás megkapta ezt. 

17.20: 16.45-kor érkezett meg Szolnokra az A-Híd Szeged VE. Kunszentmártonban tartott az együttes egy kávészünetet. Teljes a keret, a csapat már az öltözőben is járt, jelenleg pedig Vincze Balázs a szabadban eligazítást tart. A tét nem kisebb, mint a meccsben maradás. Ma nyerni kell a Szegednek mindenképpen. 

Korábban
Szerdán délelőtt is edz a csapat, délután 14.30-kor indul az újszegedi sportcsarnok elől Szolnokra. A csapattal tartunk a sorsdöntő összecsapásra. Jó hír, hogy a legerősebb kerettel szerepelhet az A-Híd Szeged VE.

Interjú Vincze Balázs vezetőedzővel:

– Tudott aludni a meccs utáni éjszaka?
– Nem sokat, már hajnal négy órakor felébredtem, de ez így volt az elődöntő előtt is.

– Hogy élte meg a 11–9-re elveszített első találkozót?
– Nagyon rosszul. Egy éve is hasonló módon veszítettünk az elődöntőben. A bajnokság előtt az volt az első célunk, hogy megnyerjük az alapszakaszt, ez sikerült. A négy közé négy egyforma képességű gárda jutott be, így kiegyenlített az erőviszony.

Nem adják fel! Fotó: Karnok Csaba
Nem adják fel!
Fotó: Karnok Csaba

– Jól kezdett a csapata, és jól zárta a meccset. Mi történt a köztes időszakban?
– Döntő helyzetekben rossz megoldást választottunk. Hátul sokat hibáztunk. Lehet a kihagyott ötméteresekre és az emberelőnyökre fogni a vereséget, de mégis leginkább a védekezésben látom a legnagyobb hibát.

– Többet már nem lehet hibázni, a tét hatalmas!
– Most kell megmutatnunk, hogy ott a helyünk az elitben. Nyernünk kell szerda este Szolnokon, majd a harmadik szombati meccsen itthon. A játékosaim is tisztában vannak azzal, hogy mi a tét.

– Mivel tudja felrázni a társaságot?
– Mindenből sokat lehet tanulni, egy vereségből leginkább. Hétfőn már két edzés szerepelt a programban, lesz meccselemzés, és szerda délelőtt is tartok foglalkozást.

– Sikerül egyenlíteni?
– Nem lehet más a célunk. A sporthoz szerencse is kell. Vasárnap nekünk nem volt az. Igaz, általában az mellé áll a szerencse, aki megérdemli, aki tesz érte. Nagyon bízom benne, hogy szerda este teszünk annyit, hogy mellénk álljon Fortuna.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. nemesegy 2013. május 09. 13:09
  „C S A L Á S !!!!!!!! C S A L Á S !!!!!!! C S A L Á S !!!!!! C S A L Á S !!!!!!!! C S A L Á S !!!!!!!!!!
  Mindenki láthatta a két meccs alapján, milyen módon jutott be a Szolnok a bajnoki fináléba. "Felsőbb" utasításra a biroknak segíteni kellett a Szolnok nyerési esélyeit. Csak azt nem értem mi rosszat tett a Szeged???????? Nem érdemelné meg Szeged a bajnoki címet??? Utálom ezen sportokat melyben a bírok játsszák a főszerepet. Remélem jövőre a "felsőbb" utasítás a Szeged mellet szól !!!!”
 • 24. Pengemester 2013. május 09. 09:14
  „"Hihetetlen, de úgy kaptunk 11 gólt, hogy Baksa 58 százalékkal védett... Ilyen védekezéssel nem is juthatott döntőbe a csapat." - ez nagyon szépen hangzik, de részigazság. A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve szerint, ami per.pill. megtekinthető a http://www.waterpolo.hu/meccsadatok/180/meccs_20304.html címen, az is ott van, hogy a kis Decker 47%-a úgy jött össze, hogy egész meccsen 15 alkalommal találták el a kapuját, míg a Szolnok 26* próbálkozott. A közte 11-et, ha 40%-kal lehozza a Szeged, akkor 3. meccs van. Amúgy az a kedves kommentelő sem mélyedt bele a vízilabda rejtelmeibe, aki nulla Szolnoknak nevezi a másik csapatot, mert Kis Gábor és Hosnyánszki Norbert olimpiai bajnok, de van két szerb világbajnok is, szóval ez nem igazán hobbi szint ott sem. Kovács István még mindig egy elképesztően jó edző, akire soha nem volt jellemző, hogy pikpakk jöttek az eredményei. Amikor a régi Újpesttel megnyerte az első bajnoki címét (hadd említsem meg, hogy a döntőben a Szentes volt a másik csapat) , tizes számú sapkában egy bizonyos Vincze Balázs volt a csapat vezére (a nyolcas számú játékos mellett, aki azóta minden idők legjobb magyar pólósa lett) , tehát ismerik egymást. No, ez az Újpest, a BEK csoportkört nem élte túl. (De ha tévedek, Balázs úgyis javít, elvégre ott volt.) Aztán 1994. tavaszán mindent megnyertek úgy, hogy a köztes 3 évben volt olyan szezon, amikor a bajnoki döntő sem volt meg.
  Nem akarok a történelemben tallózni. Ez most elúszott. Piszok nehéz lesz a bronzmeccs. Bár keserédes érdekesség, de az elmúlt 100 évben nem hinném, hogy volt olyan bajnoki döntő, amikor 2 vidéki csapat játszott. Egyébként személy szerint attól féltem, hogy mindenki elkezd Közgép-ezni. Különben már korábban írtam, hogy Szeged, és Szolnok (ugye figyelted a sorrendet?) olyan bajnokokat adott a hazai vízilabdának, mint Molnár Tamás, Fodor Rajmund, a legidősebb Szívós István, Boros Ottó, Kanizsa Tivadar, Varga Tamás, Cservenyák Tibor - és ez sem volt elég, hogy nyamvadt 5 milliárd forintot találjanak az aktuális kormányok, hogy mindkét városban a sportág hagyományaihoz méltó, az eredményeket elismerő körülmények között folyjon a játék.”
 • 23. roxper 2013. május 09. 08:28
  „Lehet választani, egy jó játékosok nélküli csapat egy jó uszodában, vagy egy jó csapat, jó játékosokkal, de uszoda nélkül...”
 • 22. zehn 2013. május 09. 06:46
  „... és köszönet a város mindenkori " jajcsaksportrane ! " vezetésének akik 25 éve hitegetik az ország harmadik városának lakóit egy nemzetközi meccsek lejátszására is alkalmas fedett uszodával. Szégyenszemre Vásárhelyre kell utazni csapatnak és szurkolónak, hogy ilyet lásson. Persze amikor kupát nyert a gárda, megvolt a jópofáskodás, meg a protokoll és jó volt a gárdával közösen fényképeszkedni, meg politikai tőkét kovácsolni mások sikeréből!”
 • 21. zehn 2013. május 09. 06:31
  „No, ettől tartottam! Megvolt a lehetőség, nem tudott élni vele a csapat. De a legszomorúbb, hogy egy egész évben bukdácsoló, nemzetközi szinten hamar búcsúzó Szolnok, megnyerheti a bajnokságot, mi meg lehetünk negyedikek is, miután végigvertük Európát és a teljes magyar mezőnyt. Nem igazságos.”
 • 20. TUTI 2013. május 08. 21:47
  „NO! Ebben van valami! Köszi kreativ!
  Dolgozni kell nem sirni! Ezt én tenném hozzá!
  HAJRA SZEGED!”
 • 19. BarnaMiklós 2013. május 08. 21:38
  „Faragó Tamás a mérkőzés alatt megemlítette a szponzorok fontosságát, azok érdekeit...stb.
  " Fidesz elsőszámú építőipari cégének tartott Közgép" "Egy Delaware államban bejegyzett offshore cég birtokolja az utóbbi másfél évben 200 milliárdnyi közbeszerzési pénzt szakító Közgép Zrt. papírjainak többségét..." Így bőven futja szakmai igazgatóra, edzőre, kapusedzőre. Helyesen! Kovács István szakmai igazgató korrektül elmondta véleményét a mérkőzés után: a Szeged egy kiváló csapat, amely a BL-ben fantasztikusan menetelt, és elfáradt, míg ők építkeztek, készültek a rájátszásra a surranó pályán, az első mérkőzésre ellenünk 7 napjuk volt, és kedvezett nekik a játékvezetői hátszél. Egy bajnoki címet 30 mérkőzést lejátszva, 26 győzelem, 1 döntetlen 3 vereség mellett el lehet veszíteni, egy 6 vereséget begyűjtő csapattal szemben. Agyrém! Kemény dolgok ezek...nem hittem volna, hogy ZF-Eger szurkoló lesz belőlem CSAK a bajnoki döntőre! MARADOK VISZONT BRONZÉREM PÁRTI! HAJRÁ SZEGED!!!”
 • 18. roxper 2013. május 08. 21:37
  „Nagy kár érte, pedig 7-6-nál nálunk volt az irányítás, a Kiss Csaba meg nem adott gólját most sem értettem, az is sokat nyomott a végeredményben... :(”
 • 17. kreatív 2013. május 08. 21:27
  „Fejetetejére állított piramis ez!!! Bajnokcsapatot akarunk, de nincs normális uszodánk, bajnokcsapatot akarunk, de nincs iskoláinkban tanmedence, bajnokcsapatot akarunk, de közpénz nélkül nem megy, bajnokcsapatot akarunk, de tömegsportra 380 MILLIÓ Ft állami támogatást adnak, az élsport 51 MILLIÁRD forintjával szemben! MILYEN ORSZÁGBAN ÉLÜNK???!!! Kilyukadt a szociális háló, de olimpiai aranyérmekben gondolkodunk, nincs pénz szoc. juttatásokra, de az élsport-támogatást a nagy cégek leírhatják adóalapjukból, a KÖZPÉNZ-t apasztva!

  Nem kell BL, nem kell kupa, nem kell bajnokság, nem kell OB I. !!!!!

  USZODA KELL, USZoDA KELL, négy is, és városi , nem sport!!!!! Tanmedence kell minden iskolába !

  A fenti feltételek megteremtése után a sor végén kullogva szóba jöhet valami "bíró-független" labdázgatás a medencék vizében, szigorúan amatőr berkekben!!! ADDIG SEMMI!!!!”
 • 16. Lucia 2013. május 08. 21:21
  „Számomra is hatalmas csalódás! Évek óta azt hittem, Szegeden csak egy MINŐSÉGI csapat van, a vízilabda! De ma bebizonyították, egy sincs! Egyszer lehet betlizni - Szegeden ez megtörtént! Na de kétszer? Ma meg kellett volna halni a játékosoknak, hogy nyerjenek! Nem tették! Szégyen!
  Idáig mindig agitáltam egy új sportuszoda mellett Szegeden, de ezennel ezt is visszavonom! Ilyen eredményhez még egy SZUE is elég! S Z É G Y E N ! Egy NULLA Szolnok 2:0-val lelépett minket!”
 • 15. lacla 2013. május 08. 21:18
  „Kár érte, pedig a legnagyobb esélyese volt ennek a bajnokságnak és a legjobb játékosállománnyal is rendelkezett ez a csapat. A klub is nagyot hibázott az elődöntő első mérkőzés 11-órai kezdésével, ahol elment a párharc. Egy profi klub nem rak elődöntőt délelőttre!? Ez miért így történt, nem volt tv-s meccs. A BL-t is nagyon elrontotta és besétálhatott volna a döntőbe a sztárcsapatok nélkül megrendezett BL-ben.
  A jó időzítés nem megy sajnos az edzőnek. Azért hajrá jövőre is!”
 • 14. Cipó99 2013. május 08. 20:52
  „Én szégyelem magam, mint szegedi!!!”
 • 13. skynet 2013. május 08. 20:05
  „:-(”
 • 12. Zotya100 2013. május 08. 20:00
  „Sajnos ma (is) jobban játszott a Szolnok, ezt el kell ismerni. Ugyanakkor talán ez is benne volt a vereségünkben:
  Gól - emberelőnyből: 11/1, ill. 8/2.
  Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.
  Kár érte, de az egész éves menetelés, az gyönyörű volt, srácok, és ezért köszönet jár!”
 • 11. Tisza 2013. május 08. 19:54
  „Nem olyan bonyolult ez.
  Nem a bajnokságot kell megnyerni, hanem a bajnokságot követő kupát.
  Csúcsforma arra néhány májusi meccsre, év közben lehet altatni.
  Csak az első 4-be kell bekerülni, de az nem olyan nehéz.
  Ha egyszer itt ez a rendszer!
  Bár ki tudja, lehet , hogy már nyáron változtatnak rajta.
  Hajrá Szeged!”
 • 10. haresz 2013. május 08. 19:35
  „Tavaly is ez volt. A legfontosabb meccseken bukás. Pedig nem ez lett megbeszélve.”
 • 9. Lucia 2013. május 08. 19:34
  „El ne ússzon már a pénzem! Nehogy már esélyesként 2:0-val kiesni!”
 • 8. Lucia 2013. május 08. 16:22
  „Sok pénzt tettem a mai, szegedi győzelemre! Remélem nem hiába!”
 • 7. theseus 2013. május 08. 13:38
  „Kedves Mester!

  A legjobb négy csapat tényleg közel azonos képességű, de az alapszakasz végeredménye azt mutatja, hogy a Szeged a legjobb. A BL-ben is sokkal jobb eredményt ért el a Szeged, mint az Eger. Ez erőt adhat, hogy ma nyerjen a csapat és megfordítsa a párharcot. Remélem, ma a valós tudását nyújtja a csapat, és akkor győzni fog. Hajrá!”
 • 6. matkovic 2013. május 08. 09:03
  „Mondd csak,kreatív! Nem veszed észre,hogy az egyik legsikeresebb magyar sportágat fikázod? MIt ártottak neked?!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Topolyán vetélkedtek a görkoris ovisok

A Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE szegedi gyorskorisai a Topolya sori sportcsarnokban utánpótlás görkorcsolya vetélkedőt rendeztek, 55 óvodás részvételével. Tovább olvasom