Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Hatan a válogatottba eveztek

Szeged - Huszonhetedik alkalommal adott otthont a szegedi Maty-ér a Dr. Simády Béla nemzetközi evezős regattának, amelyen hat ifjúsági korú szegedi harcolta ki a korosztályos válogatottban való idei versenyzést.
A 27. Dr. Simády Béla nemzetközi evezős regatta igen fontos állomása volt a sportág idei eseményeinek. Nemcsak azért számított annak, mert külföldi válogatottak – szerb, horvát, szlovák csapatok – érkeztek a Maty-érre, hanem mert a felnőtt, ifjúsági és serdülő korosztályban válogató is volt. Az EDF Démász-Szegedi VE sportolói közül elsősorban a fiatalok, Szierer János tanítványai hozták a jó eredményt, közülük többen a válogatottba kvalifikálták magukat.

A férfi ifjúsági egypárban Matyasovszki Dániel győzött, így a hét végén már a németországi Münchenben versenyezhet a korosztály világkupáján. Bár világbajnoki indulása már biztos, a fő célja az ifjúsági olimpiára való kijutás (ideje: augusztus 13–27., Szingapúr), ahova a júniusi velencei-tavi viadalon át vezethet az útja.

A felnőtt mezőnyben induló, de még ifjúsági korú Bálint Sára a szolnoki Abid Syhannal kettesben érte el ugyanazt, amit Matyasovszki. Bár ők nem mennek Münchenbe, de ugyanúgy vb-indulók, illetve Szingapúrban köthetnek ki, így pedig a három ifi olimpiai kvótából kettőre szegedi evezős esélyes.

Első hely. Matyasovszki ifjúsági egypárban nyert. Fotó: Frank Yvette
Első hely. Matyasovszki ifjúsági egypárban nyert.
Fotó: Frank Yvette

További négy versenyző az olimpiai reménységek lengyelországi versenyére kvalifikálta magát: Baka Sándor és Priváczki Ákos ifi kettese, valamint Karai Róbert és Fehér Ákos, akik kormányos négyesben vehetnek részt a Krswitsában tartandó ORV-n. A Pozsár Bence, Radics Bence duónak viszont nem sikerült a könnyűsúlyú négyes válogató, nekik még harcolniuk kell, hogy válogatottak legyenek.

Megyei eredmények

27. Dr. Simády Béla nemzetközi emlékverseny,
I. válogató, Szeged, Maty-ér, a Csongrád megyei versenyzők A döntős eredményei (nem jelölve az EDF Démász-Szegedi VE versenyzői). Szombati finálék, felnőttek, férfiak, kettes: 6. Lele Máté, Bakacsi Norbert. Nők, kétpár: 2. Kincses Lilla, Karácsony Dominika (Csongrádi Vízügy, Velence), kettes: 1. Bálint Sára, Abid Syhan (EDF Démász-Szegedi VE, Szolnok).
Serdülő, férfi kettes: 1. Baka Sándor, Priváczki Ákos.
Ifjúságiak egypár: 1. Matyasovszki Dániel.
Mastersek, férfiak, négyes: 4. Matyasovszki Tibor, Tarjáni Tibor, Virág János, dr. Kónya Gábor. Nők, kétpár: 2. Petrovszki Ágnes, Petrovszki Edit.
Vasárnap, felnőttek, férfiak, négypár: 3. EDF Démász-Szegedi VE (Csatlós Máté, Bakacsi N., László Attila, Molnár Dániel). Nők, kétpár: 4. Verőczi Lídia, Kónya Aliz, egypár: 6. Nolden Carmen.
Ifjúságiak, fiúk, négyes: 3. Magyarország (szegedi tagja: Füge Krisztián).
Serdülők, négyes: 2. Magyar válogatott (szegedi tagjai: Karai Róbert, Fehér Ákos). Nők, négypár: 5. EDF Démász-Szegedi VE (Varga Tünde, Tóth Noémi, Kovács Zsófia, Márta Bernadett).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódi aranyos hajtása

A szegedi Hódi Károly sikerével zárult a kettes fogatok versengése a fábiánsebestyéni lovasnapokon megrendezett nemzetközi fogathajtóverseny és világkupa-fordulón. Tovább olvasom