Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Horváth Alexandra szerelmes Szegedbe

Sorozatunkban sportolókkal beszélgetünk – kicsit másként. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE kajakosa, Horváth Alexandra (20) Felgyőről származik, kedveli Athént és a portugál mentalitást, de Szegedbe szerelmes.
– Ugye, nem beteg?
– Nem, nem azért voltam kora reggel doktornál. A versenyengedélyhez kell az általános sportorvosi vizsgálat, ezen estem át.

– Felgyőről származik, milyen emlékei vannak a településről?
– Teljesen pozitív. Kis községről és kis közösségről van szó, ahol mindenki ismer mindenkit. Így ha segítség kell, vagy probléma akad, mindig tudtam, de még most is tudok bárkihez fordulni. Amúgy pedig ott élnek a nagyszüleim, az általános iskolás társaim, a gyerekkori barátaim, és jó néha visszatérnem közéjük, illetve a gyerekkori élményeimhez.

Együtt Rióba?

Nagy Norbert, a Pick Szeged szélsője a következőt kérdezte Horváth Alexandrától: – Mivel egy társasházban lakunk, az érdekelne, kell-e majd őrizni a lakásodat, amíg nyáron Londonban, az olimpián leszel?
– Remélem, és bízom benne, hogy kell majd vigyázni rá. De annak jobban örülnék, ha Rio de Janeiróba, a 2016-os olimpiára már együtt mennénk – válaszolta.

– Megtartotta a fokozatosságot, hiszen Csongrád, majd Szeged következett az életpályájában.

– Ugyan tizenöt éves koromig Csongrádon edzettem, de oda különös kötődésem nincs, viszont Szegeden élek már tizennégy éves korom óta. Gyorsan megszoktam Szegedet, igazi diákváros, és mivel könnyen barátkozom, sok is a barátom. Kisgyermekként nagy városnak tűnt, de ahogy mondtam, hamar megbarátkoztam vele és megszerettem. Jelenleg a sportmenedzsment és sportedzői szakot végzem az SZTE JGYTF-en, de érdekel a kereskedelem, marketing szak is.

– És Budapest?
– Na, ott nem valószínű, hogy szívesen élnék. Nem tetszik a társadalmi morál, bár lehet, ha arra kerülne a sor, biztos megszoknám. Ha pesti ajánlat érkezne, alaposan körbejárnám a kérdést, és sok embert megkérdeznék, mielőtt véglegesen döntenék. Egy párkapcsolat komoly indok lehetne, de egyelőre még csak Szegedbe vagyok szerelmes. Minden ide köt, ha elmennék, mindezt újra kellene építeni, és ezt nem szeretném, ráadásul a szülők közelsége is fontos nekem.

Tanulás és meccs

Mindig az interjúalany passzolja tovább a labdát. Horváth Alexandra, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE kajakosa Tóth Mihálytól, a Pick Szeged kapusától kérdezett:– Tanulmányaid mellett hogyan tudsz két csapatban is játszani, illetve mikor hívsz meg az egyik meccsedre?

– Az edzőtáborok révén belekóstolhat külföldi kultúrákba, legutóbb Portugália milyen nyomot hagyott önben?

– Tősgyökeres alföldiként furcsa volt hegyek, völgyek között edzeni, a környezet nagyon megtetszett. A másik a mentalitás: nem kapkodnak, nem idegeskednek, és ez csak előnyére válhat az embernek. Hat hét alatt nem sok helyre jutottam el, de azt nyugodtan kijelenthetem, olyan stílusú, típusú város nem volt, mint Szeged.

– Van kedvenc nyaralóhelye?
– Amikor néhány évvel ezelőtt Görögországban voltam, a főváros, Athén és az ottaniak stílusa, életvitele nagyon megtetszett. Jártam Olympiában is, és a megmaradt műemlékek lenyűgöztek. Persze akkor még szó sem volt gazdasági válságról meg államcsődről.

– Sokat utazik, de vajon vezet is?
– Két és fél éve van jogosítványom, és szerencsére ki is használom, a bulgáriai edzőtáborba például én vezettem. Szeretek sofőrködni, és még nem volt rám panasz. Sportosan, rugalmasan, nem feszesen vezetek, és azt kedvelem, ha az úton lévők is ilyenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álom maradt a Final Four: A-Híd Szeged Beton-Zagreb 7-10

Álom maradt a továbbjutás a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában az A-Híd Szeged Beton számára: Baksáék nem tudták ledolgozni a kétgólos hátrányt, és kettős vereséggel búcsúztak. Tovább olvasom