Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Hrepka Ádám még mérlegel

Egyelőre az MTK-nál edz, és még nem tudja, hová igazol a szegedi származású labdarúgó, Hrepka Ádám, aki az izraeli Bnei Jehuda csapatától tért haza.
– Jó reggelt, zavarom?

– Nem, éppen indulok az MTK edzésére.

– Nocsak, visszatér a klubhoz?

– Egyelőre nem. Teljesen jó a viszonyom a klubbal, és az MTK-nál bevett szokás, hogy aki az együttes egykori játékosai közül külföldön játszik, és itthon van, vagy keresi az új csapatát, szívesen látják, és eljárhat az NB I-es alakulat edzéseire.

– Ha nem az MTK, akkor egy másik magyar csapat lesz a következő állomáshelye?

– Konkrétumot még nem tudok mondani, de bármi megtörténhet. Két hét van hátra az átigazolási időszakból, ezalatt kell eldőlnie a sorsomnak. Mérlegelni kell, és a lehetőségek közül majd kiválasztani a lehető legjobbat.

Hrepka Ádám (balra) elhagyta a Beni Jehudát. Fotó: DM/DV
Hrepka Ádám (balra) elhagyta a Beni Jehudát. Fotó: DM/DV

– Hogyan zárta le az izraeli időszakot?

– Abszolút korrekten. A csapat velem együtt jó idényt futott, negyedik lett a bajnokságban, szereztem kilenc gólt, szóval semmi különös nem történt. Aztán elindult a bajnokság, majd novemberben az elnök bejött az öltözőbe, és azt mondta, a szezon végén három-négy játékos kivételével senkit sem marasztalnak. Jött a december, a négy mérkőzésen egyaránt játszottam, majd közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet. Így most a magam ura vagyok, csak velem kell a jövendő klubomnak megegyeznie.

– Az Izraelből jövő hírek nem mindig voltak örömteliek...

– Pedig csak egy hét volt, amely biztonsági szempontból fokozottan veszélyesnek számított. Amúgy élhető hely Tel-Aviv, ráadásul nem is vallottam kudarcot a Bnei Jehudánál.

– A hazaigazolás mellett szólhat, hogy új szövetségi kapitánya van a válogatottnak, aki hétfőnként és keddenként a magyar bajnokságban játszóknak edzőtáborozást szervez?

– Megmondom őszintén, nem várom a meghívót, mert most nem aktuális. Azon vagyok, hogy eldőljön a sorsom, majd az új helyemen beilleszkedjek és jól teljesítsek. Pintér Attila jelölése meglepett, hiszen a média nem ezt sugallta. Külföldi szövetségi kapitányt vártam, Pintér karizmatikus személyisége révén viszont talán elindulhat a futballunk pozitív irányba.

– Ez történhet a szegedi futballban is, hiszen egy hete kiírták az új stadion megépítésének pályázatát.

– Örülnék, ha valóban megépülne, a csapat pedig nem NB III-as lenne, ráadásul a hazai meccseket nem Gyulán rendezné. A pályafutásom vége még messze van, de ha úgy alakul, nem elképzelhetetlen, hogy éppen Szegeden zárom le.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődöntők Kisteleken

A 11. kisteleki téli kispályás labdarúgótornán a +35-ös kategóriában a rájátszás következik. Tovább olvasom