Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Hungerit-MetalCom Szentes: hibátlan produkció

Fantasztikus teljesítménnyel, hibátlan mérleggel, csoportelsőként jutott a LEN-kupában a legjobb nyolc közé a Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata. A Vásárhelyen rendezett csoportkörben Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványai a tavalyi finalista orosz és a két olimpiai bajnokkal felálló holland gárdát is legyőzték.
Nemcsak az angolokon „lépett át" a Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata a LEN-kupa Vásárhelyen rendezett csoportkörében. A holland és az orosz rivális is fejet hajtott, emiatt előbbiek bánkódtak kevésbé, mert a kvartett 2. helyén végezve azért bejutottak a legjobb nyolcba.

Értenek hozzá

Az 1993-as BEK-győztes Hungerit két klasszisa, Vincze Edit és Huff Zsuzsanna is úgy vélekedett – többekkel együtt –, hogy a Leiden és a Khanty-Mansi közül az előbbi mutatkozik inkább verhetőnek. Igazuk lett – ötven százalékban. Bár a tulipánosok kezdtek jobban (1–4), a házigazda szentesiek végig nagyon fegyelmezetten vízilabdázva fordítottak, és magabiztos győzelmet arattak. Érdekes volt, hogy a gárda szekerét ezúttal nem a rutinosabb, tapasztaltabb játékosok húzták – bár védekezésben ők is odatették magukat –, hanem a tinédzserek. A 11 MetalCom-gólból 8-at ennek a korosztálynak a képviselői szereztek: Kövér-Kis Réka (19 éves) négyet, Miskolczi Kitti (16) hármat, és Gémes Alexa (16) egyet. Pedig a Leiden két pekingi olimpiai bajnokot is felvonultatott Mieke Cabout és Noeki Klein személyében – hiába! Zantleitner Krisztina vezetőedző úgy értékelt a lefújást követően, hogy végig nagyon összeszedetten, türelmesen játszottak. Kövér-Kis ezt azzal toldotta meg, hogy az oroszok ellen még keményebb parti vár rájuk, és mindenkinek a maximumot kell nyújtania.

Kotova (10) és Gémes (6) védekezése a Leiden ellen is hatékony volt.  Fotó: Frank Yvette
Kotova (10) és Gémes (6) védekezése a Leiden ellen is hatékony volt.
Fotó: Frank Yvette

Számolgatás, vidámság

Eredményeikre (a Szentestől 15–3-ra, a Yugrától 25–2-re, a Leidentől 19–3-ra kaptak ki) rácáfolva a West London Penguin játékosai voltak a legvidámabbak: szombat este a Gyarmati Dezső Sportuszoda aulájában énekeltek, táncoltak, breakeltek. Közben a Szentesért szorítók „őrült" számolgatásba kezdtek: mi lehet körbeverésnél, vagyis ha az oroszok legyőznék Győriéket, és mindhárom rivális 6-6 ponttal zár? A végeredmény, hogy csak 6 gólos fiaskó esetén búcsúznának a szentesiek, a többi „belefér". A szurkolók, családtagok, újságírók sörözés melletti okoskodását egy klubvezető zárta rövidre: – Nem vereségre készülünk, az oroszokat is megverjük!

Örömszavak

Beleon Zsolt, a Szentesi VK klubigazgatója: – Úgy alakult, ahogy terveztem: nagyon fáradt és nagyon boldog vagyok!
Zantleitner Krisztina: – Nagyon nehéz mérkőzéseken vagyunk túl, a kemény orosz stílus ellen is megküzdöttünk. Nagyon örülök a továbbjutásnak, ezért dolgoztunk, erre készültünk. Szponzorainknak köszönjük a támogatást, szurkolóinknak a biztatást.
Takács Orsolya: – Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét nagy riválisunkat fegyelmezett vízilabdázással, végül is magabiztosan vertük meg. Jöhet a következő ellenfél!
Jankovics Eszter: – Minden köszönet a szurkolóinké: síppal, dobbal, kürttel fantasztikus hangulatot varázsoltak a vásárhelyi uszodába. Az oroszok ellen is nehéz meccset vívtunk, kicsit álmosan kezdtünk, de utána beindultunk. Büszke vagyok a csapatra!
Miskolczi Kitti: – Küzdelmes, nehéz mérkőzés volt, de élveztem a játékot. Betartva az edzői utasításokat megcsináltuk, amit a tréningeken gyakoroltunk. Evés közben jön meg az étvágy, ezért azt mondom: szeretnénk bejutni a legjobb négy közé is!

És lőn!


A prófécia elhangzott, amit kicsit tamáskodva fogadtunk, hiszen tudtuk: a Khanty-Mansi lányai az életükért pólóznak. Ők csakis akkor juthatnak a nyolcba, ha nyernek a Szentes ellen. Így is kezdtek. Az első negyedet 2–0-ra hozták – a Hungerit a lejátszott 12 játékrészből kettőt veszített el, egy lett döntetlen – az ideges vendéglátók ellen. A pesszimistábbaknak már a 6 gólos fiaskó is felrémlett, de Magarijama találata „jégtörő" lett. Megnyugodtak Brávikék, és onnantól az történt, amit ők akartak, a tinik – főként Miskolczi – ismét villogtak, Jankovics Eszter lehúzta a rolót. A Patriots Szentes szurkolói csoport pedig ünnepelt: „Szép volt, csajok!".

Folytatás februárban

A remekül felkészített, egységes, fegyelmezetten védekező és hatékonyan támadó Szentes bravúros teljesítményt nyújtva három győzelemmel végzett a csoport élén. Jöhet a negyeddöntő! Az első mérkőzést február 12-én vagy 13-án, a visszavágót február 26-án vagy 27-én kell lejátszani. A sorsolást ma délben tartják Luxembourgban, a 8 között a Szentesen kívül két-két holland és orosz, egy-egy spanyol, olasz és görög gárda található.

Hungerit-MetalCom Szentesi VK–ZVL Leiden (holland)  11–8 (1–2, 4–3, 3–1, 3–2)
Női vízilabda LEN-kupa-selejtező, második csoportkör. Vásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Brala (horvát), Matisajevic (montenegrói).
Szentes: GYÖNGYÖSSY – Győri 1 Brávik 1, MISKOLCZI 3, Takács O., Kotova, KÖVÉR-KIS 4. Csere: Hevesi 1, Gémes 1, Magarijama. Edző: Zantleitner Krisztina.
Leiden: Heinis – M. Cabout 1, T. Klein, De Groot, HOGENBOOM 2, N. Klein 1, J. CABOUT 3. Csere: Fraunfelder, Slagter 1, Germing, R. van Belkum. Edző: Michel van der Zeeuw.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/2.
Ötméteresből: –, ill. 1/1.

Miskolczi (háttal) mozdulatait olykor csapattársai is csodálva figyelték. Fotó: Frank Yvette
Miskolczi (háttal) mozdulatait olykor csapattársai is csodálva figyelték.
Fotó: Frank Yvette

Hungerit-MetalCom Szentesi VK–Yugra Khanty-Mansi (orosz) 12–10 (0–2, 5–2, 4–3, 3–3)
Női vízilabda LEN-kupa-selejtező, második csoportkör. Vásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Brala (horvát), Stefanovics (szerb).
Szentes: JANKOVICS – Győri, BRÁVIK 3, MISKOLCZI 4, Takács O., Kotova 2, Kövér-Kis 1. Csere: Hevesi, Gémes 1, Magarijama 1. Edző: Zantleitner Krisztina.
Khanty-Mansi: Procsenko – Iszakova 2, Anna Zubkova 1, Vasziljeva 1, GRICSENKO 3, Csebotova 1, Anasztazia Zubkova. Csere: Sztavcsenko 1, Sorokina 1, Klabukova, Tavakina, Sisova. Edző: Tatjana Petrova.
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 13/5.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/0.

A csoport végeredménye

1. Szentes 3 3 – – 38 – 21 9
2. Leiden 3 2 – 1 36 – 22 6
3. Yugra 3 1 – 2 43 – 23 3
4. London 3 – – 3 8 – 59 0

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediteam Szeged: hajrábeli vereség a Fradi otthonában

72–70-re elveszítette a Ferencváros elleni idegenbeli bajnokiját a Mediteam Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata. Tovább olvasom