Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Ikszre jók lehettünk volna: Szeged 2011-Újpest II. 2-3 - fotók, videók

Szeged - Elszenvedte első vereségét a tavaszi szezonban a Szeged 2011. Futó Tamás csapata változatos, fordulatos, helyenként kifejezetten izgalmas meccsen végül kikapott az Újpest II. csapatától. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Horváth Róbert partjelző bokasérülése miatt hat percig állt a játék a hajrában.

Szeged 2011-Újpest II. 2-3 (2-1)

Ness Hungary NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, 700 néző, Szeged, SZVSE-stadion. Vezeti: Solymosi Péter, asszisztensek: Horváth Róbert, Buzás Balázs.

Szeged 2011: Trepák - Bamba, Toca, Tóth, Laczkó - Ulviczki, Borbély - Kis, Podonyi (Rézműves, 74.), Geiger (Orosz - a szünetben) - Folmer. Vezetőedző: Futó Tamás.

Újpest II: Banai - Nagy, Privigyei, Pollák, Üveges - Markovics, Popovics, Bognár (Kocsis, 83.), Kovács (Seresdi, 74.)- Horváth (Toricska 68.), Kálmán. Vezetőedző: Szlezák Zoltán.

Gól: Podonyi (9.), Folmer (33.) illetve Bognár (12.), Markovics (61., 84.).

Sárga lap: Borbély (57.), Privigyei (64.), Markovics (75.), Tóth (85.).


Fordulatos, változatos, rapszodikus meccset bukott el a Szeged 2011. A színvonal néha kifejezetten bosszantó, máskor egészen jó volt. Az első félidőben megszerzett előnyt a kék-feketék a második játékrészben komoly védelmi hibákkal tékozolták el. Javítani egy hét múlva, az Orosháza ellen lehet. Kell is, hiszen a közönség megérdemli: végig biztatták Folmeréket, akiknek a vereség ellenére újra kiabálták: van csapatunk!


Szlezák Zoltán:
Szerencsénk is volt, de sokat tettünk ezért a szerencséért. Próbáltunk játszani, a hazaiak viszont inkább az ívelgetésben bíztak. Örülök, hogy elhoztuk a három pontot Szegedről.

Futó Tamás: Gratulálok az Újpestnek. Sajnos ennyi egyéni hibával nem lehet mérkőzést nyerni.91. perc: Orosz ismét a bal oldalon próbálkozik, 13 méteres élres szögből leadott lövését védte Banai. Ez volt az utolsó momentum, Solymosi lefújta a meccset.

89. perc: Orosz beadása ígéretesen tekeredett az ötösre, de lesen voltak a szegedi csatárok.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

88. perc: Orosz tör be a tizenhatosra a bal oldalon, beadását Nagy Folmerre pattintja, kirúgás.

86. perc: Tóth ívelt szabadrúgást az újpesti tizenhatosra, Ulviczki fölé lőtte a kipattanót.

84. perc: Markovics lehet, hogy megnyeri a meccset: egy előreívelés után teljesen egyedül maradt olyannyira, hogy kényelmesen levehette a labdát, rákészült, megnézte a jobb felsőt, majd oda rakta, 2-3.

83. perc:
Ez a szegedi szabadrúgás is veszélytelen volt: Orosz ezúttal "biztosra" akart mennei, de túlságosan megemelte a labdát, amely így az alapvonalon túlra szállt.

81. perc: Hat percet állt a játék. Orosz szabadrúgása után újra a vendégvédelem a főszereplő, simán fejelik ki a kissé lapos beívelést.

Horváth Róbert partjelző sérülése a Szeged 2011-Újpest II NB II-es bajnokin


75. perc: Bobrély szabadít fel, sajnos. Viszont ami ennél is tragikusabb: megsérült a partjelző: rosszul lépett az oldalvonal mellett. Kifordult a bokája Horváth sporttársnak.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)


73. perc: Kovács lő méterekkel mellé. Picit leült a meccs.

70. perc: Podonyi veszi el a labdát a jobb oldalon az ellenféltől, de a talaj megtréfálja, így beadás helyett kirúgja a labdát. Pedig Folmer gólhelyzetben volt. Pályafelújítást követel a publikum, egyébként jogosan.

63. perc: Folmer újra megszerezhette volna a vezetést, de hat méterről a bal kapufára pattintotta a labdát.

61. perc: Egyenlített az Újpest: Markovics maradt egyedül a tizenhatoson nagy magányában elhúzta a labdát Trepák mellett, majd bepasszolta a kapuba, 2-2.

59. perc:
Mire lövésig jutott, Kis elfáradt: szépen cselezte be magát a tizenhatos vonaláig, de végül csúnyán mellé lőtt.

57. perc: Az első sárga a szegedi Borbélyé.

54. perc: Bognár balról tekert szabadrúgást a szegedi tizenhatosra: Trepák könnyedén ugrott föl érte.

52. perc: Orosz harcolt ki hazai szögletet: betört balról a tizenhatosra, levezette az alapvonalig a labdát, beadásába bevetődtek a védők. A szöglet veszélytelen volt.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

50. perc: Az első veszélyes szegedi kontra a meccsen: Kis iramodott meg, beívelésére prímán érkezett Folmer, viszont öt méterről mellé lőtt. Nagy helyzet volt.

49. perc: Szegedi szabadrúgást hatastalanít könnyedén a lila-védelem: a berobbanó Folmer elől Pollák stukkolja bedobásra a labdát.

46. perc: Az Újpest II kezdte a második félidőt. A szünetben cserélt Futó Tamás Oroszt küldte Geiger helyére.

Futó Tamás egy négy betűs csúnya szóval jellemzte az első félidőt, "fordítsuk" nagyon rossznak. - Remélem, ennél csak jobb lehet a második játékrész - mondta a Szeged 2011 trénere.

45. perc: Bognár szögletét stukkolja vissza Toca a feladónak: második kísérlete is veszélyesen kanbyarodott a szegedi kapu elé, sőt a következő szögelte is. Harmadszor is veszélyesen adja ba labdát, de végül felszabadul a szegedi kapu, és Solymosi lefújja a félidőt.

43. perc: Bognár bal oldali szabadrúgása nem lett végül veszélyes: túlságosan alányúlt az újpesti középpályás.

Így szurkoltunk a Szeged 2011-Újpest II NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzésen


41. perc: Popovics szögletét kapásból teszi a szegedi kapura Horváth, a labda a bal kapufa tövénél pattan ki az alapvonalon túlra.

40. perc: Geiger szerzett labdát a bal oldalon, bevitte a tizenhatosra, majd megpróbálta átívelni a jobb felsőbe, de fölé-mellé szállt a kísérlete.

38. perc: Újabb szegedi szöglet, de nem okozott gondot a lila-fehér-védelemnek.

35. perc: Már lesgólunk is van: Bamba stukkolta a jobb alsóba a labdát, a műsorközlőt, nem zavarta a szabálytalanság, boldogan mondta be, hogy már 3-1, kár, hogy nincs igaza...

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

33. perc: Jó csatárnak mázlija is van: Folmer majdnem elvesztette a labdát, mert belebonyolódott a cselbe, de Privigyeiről visszapattant hozzá. Elvitte az elmélázó védő mellett, majd kapura lőtte, a labda Banai hóna alatt becsúszott a jobb alsóba. Második kapura lövéséből második gólját lőtte a Szeged 2011, 2-1. 

31. perc:
Markovics lő vissza egy középre kifejelt újpesti beívelést: pattogós lövése nem okoz gondot Trepáknak.

29. perc: Bognár ezúttal mezőnygólt lőtt: egy újpesti előreívelést röviden ment Toca, a furcsán pattogó labdát a gólszerző ezúttal rosszul találta el, a lábszáráról az égbe pattan a bőr.

27. perc: Borbély ugratta ki volna Kist, azonban az ívelését az utolsó pillanatban kifejeli Pollák a szegedi támadó elől.

25. perc: Kovács szólózott végig a pályán: a tizenhatosnál gólpasszt ad Horváthnak, aki azonban Trepák kezébe gurít. A szegedi kapus lassan a félidő hősévé növi ki magát.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

23. perc: Picit össze van zavarodva a hazai csapat: technikai hibákkal "szórakoztatja" a lelkes közönséget. Bamba dobta be a labdát, Ulviczki nem tudta visszatenni neki, kipattant róla a játékszer.

19. perc: Bognár ugratja ki Kovácsot a lesre játszó szegedi védők között. Trepák kiindult, majd visszahátrált, végül is jól tette. A vendégek csatára kisodródott, igy az elé vetődő hazai kapus könnyen vette le a lábáról a labdát.

18. perc: Kovács tör be a szegedi tizenhatosra és éles szögből 12 méterről a jobb oldali kapufára lő.

15. perc: Eddig nem a védelmekről szól a meccs: mindkét csapat, bátran támad, igaz, mire a tizenhatoshoz érnek többnyire "elfáradnak" a csapatok.

12. perc: Egyenlít az Újpest: Bognár István 28 méterről a jobb alsóba lőtt Trepák úszott, de nem ért oda, 1-1.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

11. perc: Első újpesti támadás, első vendégkapufa: Horváth húz el a jobb oldalon, betör a tizenhatosra, az alpvonalról passzolja vissza Bognárnak, aki kicselezi Tóthot, majd szétlövi a felső lécet. Mázlija volt a Szeged 2011-nek!

9. perc: Első támadás, első gól! Kis húz el a bal oldalon, betör a tizenhatoson belülre, két végőt hülyít meg, majd leülteti Banait, középre ad, érkezik Podonyi, aki az üres kapuba teszi a lasztit, 1-0.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: A vendégek is eljutottak a tizenhatoson belülre, de Toca annyira laza és nyugodt, hogy az sem zavarja, ketten rontanak rá a tizenegyesnél. Szépen emeli ki.

6. perc: Az első kirúgás az Újpesté: Geigerről pattant ki a bal oldalon a labda az alapvonalon túlra.

4. perc: Az első a szegedi szöglet után gyorsan jön a második is. Egyik sem volt veszélyes.

3. perc: Eddig a kezdőkör környékén pattog a laszti: mindkét csapat azonnal letámadja a másikat, nem jutottak még el a kapukig a fiúk.

1. perc: Folmerék kezdték a meccset.

Az első tavaszi vereség képei: Szeged 2011-Újpest II 2-3. Fotók: Karnok Csaba (galéria)

14:28 Kivonultak a pályára a csapatok. Mindkét csapat a hazai mezében feszít: a Szeged 2011 kék-feketében, az Újpest II. lila-fehérben játszik. Túl vagyunk a jatton is. A hazaiak Dorozsma, a vendégek a belváros felé támadnak majd. A sorsolást a Szeged 2011 nyerte.

14:22 Köszöntünk mindenkit, aki velünk drukkol a Szeged 2011 labdarúgócsapatának! A tavaszi szezon harmadik fordulójában, a harmadik hazai meccsen az Újpest II csapatát fogadják a Futó-fiúk. A vezetőedző azt mondta, abban bízik, és úgy készültek, hogy a nyitóforduló tévésmeccsén, a Szolnok ellen bemutatott produkciót ismétlik meg a srácok, nem a Mezőkövesd ellen látottakat. - Az ellenfél középpályája nagyon erős, több, NB I-ben is játszott, illetve játszó játékos alkotja a ma hozzánk látogató együttes keretét. Remélem, a letámadásunk ma is eredményes lesz, és egy kicsivel több szerencsénk lesz, mint a kövesdiek ellen - mondta a bemelegítés előtt Futó Tamás.

Korábban írtuk:
Lilára vert Újpest címmel emlékeztünk február 29-i számunkban a Szeol AK NB I-es labdarúgócsapatának Újpesti Dózsa elleni, 1983-as 4–1-es sikerére. Ma is rendeznek egy Szeged–Újpest összecsapást, igaz, egy osztállyal lejjebb: az NB II Keleti csoportjában 14.30-tól a Szeged 2011 az Újpest II.-t fogadja az SZVSE-pályán.

A győzelem ezúttal egyáltalán nem lenne akkora meglepetés, mint volt 29 éve, Futó Tamás csapata ugyanis remek rajtot vett, az első két tavaszi mérkőzésén négy pontot szerzett.

Tóth Imre a múlt hétvégén gólt lőtt, ma az Újpest II. ellen pedig három pontot szerezne. Fotó: Schmidt Andrea
Tóth Imre a múlt hétvégén gólt lőtt, ma az Újpest II. ellen három pontot szerezne.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem lesz könnyű meccs, de a Szolnok elleni sem volt az, mégis nyertünk 4–0-ra – mondta Tóth Imre, a Szeged 2011 védője.
– Ismerjük az ellenfelet, a NB II-es mezőnyben kifejezetten gyors, technikás, ám rutintalan fiatalok alkotják. Eddig remekül működött a letámadásos taktikánk, csak egyszer, a Mezőkövesd elleni mérkőzés hajrájában ingott meg a védelmünk. Ezúttal is az lesz a lényeg, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset, elöl pedig majdcsak bevesszük a lilák kapuját – mondta Tóth Imre, aki ősszel végigjátszotta a két csapat Megyeri úti, 3–1-es újpesti sikerrel végződő összecsapását.

A Szlezák Zoltán edzette Újpest II.-ben alapembernek számít a 20 esztendős, Tisza Volán-nevelésű Popovics Bertold, aki 13 mérkőzésen négy gólnál jár a Keleti csoportban, és a szezonban már játszott egy NB I-es találkozón is. A hétközi, REAC elleni 3–1-es siker alkalmával – amelynek összefoglalója megtekinthető a delmagyar.hu-n – a lila-fehéreknél Lázár Bence és a télen igazolt szerb Nikon „El-Maestro" Jevtics is betalált. Mindketten az NB I-es keret tagjai, így mivel a „nagy" Újpest ma 16 órától Pakson vendégszerepel, kettejük szegedi játékára kicsi az esély.

Olvasóink írták

 • 5. Sekler 2012. március 11. 14:31
  „Amig a Folmer csak lézeng elől, és a középpályán nincs játék addig ez semmi. Erőnlét a 70 perctől semmi. a Második Újpesti gólnál 4 védő közzé vitték be és nyugodtan passzolgattak ziccerig. Nem tudom hol látnak itt az emberek küzdést. Gyenge kis produkció volt. A Szolnok után azt hitték, hogy csak ki kell menni a pályára és annyi elég lesz. Visszatérve a Folmerre. Hány sprintet nyomot le hányszor zavarta az ellenfelet labdafelhozatal során? Talán ha ötször, de lehet, hogy sokat mondtam.”
 • 4. Lackó76 2012. március 11. 05:40
  „Hajrá Lilák!!!!”
 • 3. Stif 2012. március 10. 21:29
  „Azt jól látom a képeken hogy Bánki Dodó is ott volt a lelátón?”
 • 2. Ebgondolat 2012. március 10. 16:57
  „Amúgy nem tudom, ki készíti a statisztikát, de az öt gól időpontjából csak egy(4) stimmel (12´)!
  A szegedi gólok a 7 és 32. percben, míg a másik két újpesti gól a 63. és 86. percben "született".”
 • 1. Ebgondolat 2012. március 10. 16:54
  „Igen! Hat percig állt a játék, ehhez képest volt összvissz három perc hosszabítás! A múlt héten, amikor semmi nem indokolta 5 perc hosszabbítás volt! Igaz, akkor mi vezettünk...egészen a 95. percig.
  Mindettől függetlenül a mai meccsen nem érdemeltünk volna győzelmet, köszönhetően a második félidő harmatgyenge teljesítményének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: kikapott a Volán, nyertek a ˝halmok˝

Teljes gőzzel megkezdődött Csongrád megyében a futballtavasz. Kikapott az NB III-as Volán, nyert a… Tovább olvasom