Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Janics: ˝ott folytathatom, ahol abbahagytam˝ - hallgassa meg!

A magyar szurkolónak nagyon sok örömet köszönhetek, rájöttem, hogy hibáztam. Elnézést kérek, ha valaki csalódott bennem, igyekszem majd jóvá tenni, ha lehet..."
A háromszoros olimpiai bajnok kajakos Douchev-Janics Natasa boldog, hogy Magyarországon folytathatja pályafutását.

A versenyző többek között erről beszélt az MTI-nek is elküldött interjúban, amelyet Portugáliából adott.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ott folytathatom, ahol abbahagytam, megkönnyebbültem, mert legalább tudom tervezni a jövőmet - mondta Janics, aki március 11-én jelentette be, hogy korábbi terveivel ellentétben mégsem szerb, hanem továbbra is magyar színekben versenyez majd. - A legfontosabb számomra a versenyzés, nem akartam abbahagyni a kajakozást egy olyan rosszul sikerült olimpia után" - nyilatkozta a sportoló, aki a londoni ötkarikás játékokon K-2 500 méteren Kovács Katalinnal ezüst-, K-1 200 méteren pedig bronzérmet szerzett.
Janics hozzátette: elsősorban a sportág hazai ereje, magas színvonala miatt döntött a "visszatérés" mellett.

Janics Natasa az Inforádiónak nyilatkozott - hallgassa meg a beszélgetést!


A kajakos szeptemberben jelentette be, hogy szülőhazájában, Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását. A magyar szövetség (MKKSZ) 150 ezer eurót kér versenyzői engedélyének kiadásához felkészülési hozzájárulás címén. A pénz nem érkezett meg a 2012. november 30-ig megszabott határidőre, a magyar fél ezért nem adta ki az engedélyt, így a nemzetközi szövetség (ICF) is elutasította a benyújtott kérelmet. Ennek következtében a szabályok szerint Douchev-Janics Natasa csak két év kihagyás után versenyezhetett volna szerb színekben.

"Ez a pár hónap elég volt ahhoz, hogy belássam, nekem semmi keresnivalóm sincs szerb versenyzőként. Hozzászoktam az itteni szövetség rendszeréhez, nem tudtam átállni az ottanira." - mondta Janics.
Az 500 méteren egyesben a 2004-es athéni olimpián, valamint K-2 500 méteren Kovács Katalinnal Athénban és 2008-ban, Pekingben aranyérmes Janics a magyar szövetségről elmondta: komoly tradíciókkal rendelkezik, ráadásul éveken keresztül folyamatosan jobbá tette a magyar csapatot:
"Rájöttem ki az, aki jót tesz a sportnak és ki az, aki nem. Nem tudnék máshol versenyezni."

Janics tisztában van vele, hogy döntése várhatóan nagy vihart kavar majd a szurkolók körében: "Jól tudom, sokaknak nem tetszett a döntésem, de nem tudják mi van a fejemben. A magyar szurkolónak nagyon sok örömet köszönhetek, rájöttem, hogy hibáztam. Elnézést kérek, ha valaki csalódott bennem, igyekszem majd jóvá tenni, ha lehet..."

A 30 éves sportoló Győrben folytatja pályafutását, korábban Szegeden készült.

"Szegedre nem akartam visszamenni, van okom rá, de nem akarok róla beszélni. Vidéki lány vagyok, Budapest nem nekem való. Remélem, jól fogom érezni magam Győrben is, az ottani egy családias klub." - nyilatkozott.

Janics jelenleg Portugáliában edzőtáborozik, mint elmondta, jó erőben van, ugyanakkor, mint hozzátette: "a fejében vannak még rossz maradványok". Összességében bízik benne, elég gyors lesz majd ahhoz, hogy a magyar válogatottba újra bekerüljön.

"Egyelőre nem várhatok el semmit, de mindenki a legjobbat szeretné magából kihozni. Csapatba szeretnék kerülni, ami Magyarországon nem könnyű" - mondta.

A versenyző a tervek szerint április elején tér vissza Magyarországra.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. MW2012 2013. március 20. 21:16
  „Remélem ez a nőszemély soha többé nem lesz magyar válogatott! Illetve MAGYAR VÁLOGATOTT.”
 • 69. saturnus 2013. március 20. 17:03
  „http://jochapress.hu/janics-meg-portugaliabol-belerugott-a-szegediekbe/”
 • 68. dondongó 2013. március 20. 16:11
  „És vizsgálják meg azt is, hogy nem változott-e fiúvá az idők során.:-)”
 • 67. mazsolaszolo 2013. március 20. 12:14
  „"Jól tudom, sokaknak nem tetszett a döntésem, de nem tudják mi van a fejemben. A magyar szurkolónak nagyon sok örömet köszönhetek, rájöttem, hogy hibáztam. Elnézést kérek, ha valaki csalódott bennem, igyekszem majd jóvá tenni, ha lehet..."

  Szép gesztus lenne ez Natasa, HA nem lenne Ön hiteltelen ember. Az ilyen ember szájából a legkomolyabb bocsánatkérés is enyhén szólva súlytalannak hangzik. Olyan csúnyán távozott az országból, és olyan egyértelmű, hogy miért jött vissza és hogy hova, hogy fölösleges ezt a bizonyítványt magyarázgatni. Nálam elvágta magát, az biztos, egy életre. Lehet, hogy megbocsátok, de soha nem felejtek.

  Sok sikert!”
 • 66. seheresezade 2013. március 20. 11:28
  „Qrumpli:igaz,en meg legyek pup a hatan.”
 • 65. seheresezade 2013. március 20. 11:23
  „SZegedre nem akart visszajoni,van OKA ra de nem akar beszelni rola?,Ugyan mi lehet az amiril a Szegediek nem tudnak,azt,hogy lopott csalt hazudott,mindenki tudja,lehet,hogy le akarta a MATYI-er vizet.?”
 • 64. seleron 2013. március 20. 08:58
  „Akárhogy vesszük ez gáz amit művelt. De sok magyar ember csinál ilyet, hogy elhagyja az országot, aztán rájön hogy mekkora magyar. Hánynom kell az ilyen emberektől.”
 • 63. aquila0126 2013. március 20. 08:36
  „55. atnz 2013.03.19. 23:39
  Ó hát az mindjárt más akkor szeretjük !!!!
  De most komolyan, te beveszed ezt a maszlagot? Ez a nő hol ezt mondja, hol azt. Bennünket szegedieket még egyszer nem etet meg semmivel, az biztos! Valaki már előttem írta, ha felbukkan a Maty-éren a közönségtől nem biztos, hogy tapsot kap majd.”
 • 62. okoskaaa 2013. március 20. 08:28
  „Sportszerűtlen napraforgó... Példakép már nem lesz.”
 • 61. tams 2013. március 20. 08:22
  „"Szegedre nem akartam visszamenni, van okom rá, de nem akarok róla beszélni."
  Én azt gondolom, hogy legalább annyit megérdemeltünk volna, hogy tudjuk kik, vagy mi miatt nem lehet visszajönni Szegedre!!!
  Felsejlenek bennem Oszlánczy, Mezei, Nagy esetei, akik szintén elmentek innen- a nagy ellenfélhez. Hiába háborgott mindenki...”
 • 60. Emberségetavilágnak 2013. március 20. 07:47
  „Csak a lapátoláshoz ért, az égvilágon semmi máshoz, hát abból kell, hogy megéljen.
  Emiatt nem is érheti szó a ház elejét.
  A szövetséggel szembeni konfliktusa úgy tűnik, lezárult.
  Azzal a módszerrel, ahogy elárulta országunkat, nálunk kiírta magát.
  Győzzenek a jobbak, hagyják maguk mögött.
  Hajóhosszal.”
 • 59. andrisne 2013. március 20. 07:35
  „Be nem engedném az országba még turistaként sem!”
 • 58. Emberségetavilágnak 2013. március 20. 07:29
  „56.
  :D”
 • 57. Deadman 2013. március 20. 04:50
  „" Jól tudom, sokaknak nem tetszett a döntésem, de nem tudják mi van a fejemben." --Bizony bozony nem tudjuk mi van a fejedben mert úgy látszik az TÖK ÜRES !!!!
  "Szegedre nem akartam visszamenni, van okom rá, de nem akarok róla beszélni." - Persze hogy nem akarsz mert még azokat is átvágtad mint a kakát a palánkon akik kibulázták Neked a sok tízmilliót..Meg ugye mindenki emlékszik még erősen a Bárka űgyedre....

  Összeségében hitvány kis ember vagy Natasa nagyon hitvány..csaka legnagyobb baj hogy a szövetség gumigerincű vezetői akik a parlamentebn meg a politikában az egyenességről ugatnak most azok is bizonyítanak..:(((((

  Pénzéhes lotyó”
 • 56. qrumpli 2013. március 20. 03:52
  „43. lukrecia 2013.03.19. 18:38
  Ha ez "hőlgy" akkor az én pöcsöm búgócsiga.”
 • 55. atnz 2013. március 19. 23:39
  „Most, hogy lassan a hozzászólók már elmondták a véleményüket, leforditanám pontosan a fél éve Belgrádban elhangzott nyilatkozatot: "Drago mi je ąto sam za ovim stolom, srecna sam ąto mogu da se vratim u svoju rodenu drľavu, jer nisam naąla svoje mesto u Madarskoj, iako su mi dali sve". Azaz: "Örülök hogy itt ülhetek ezen asztalnál és boldog vagyok, hogy visszatérhetek a hazámba, ahol születtem, mert nem találtam saját helyem Magyarországon, noha mindent megadtak nekem".

  Nos, kedves közösség, szerintem ebben Natasa nem azt mondja, hogy nem szereti Magyarországot, hanen csupán azt, hogy nem találta helyét, szerintem egyszerüen a honvágyra utalt. És odatette, hogy mindent megkapott Magyarországon, pozitiv értelemben beszélt az országról.
  Szóval szerintem ezt a kijelentést hibásan forditotta le a sajtó, kiélezte a nyilatkozat egy kissé szerencsétlen mondatát olyan irányba, ami eltakarja a valóságot. A közösség meg a hibás forditást olvasva berágott.....

  Sokan nem találják helyüket ma Magyarországon, ebben Natasa szerintem nincs egyedül, s?t szinte mindenki, aki nem anyanyelvi közösségben él megéli ezt a "nincs igazán helyem" érzést. Épp ezért nem kellene Natasát teljesen elintézni, s gondolom a kajak kenu szövetségben most is, mint mindenkor az árnyalt, józan ész nyert. Tegye Natasa a dolgát, járjon edzésekre és ha tud, hát nyerjen.”
 • 54. szegedi07 2013. március 19. 22:11
  „Hozzászokott at itteni magas keresethez, és mivel Szerbiában ezt nem kapja, most visszasírja magát.
  El kell tartani a gyereket, meg a <moderálva> férjét is.
  Remélem a magyar lányoknak csak a hátát fogja látni a válogatókon.”
 • 53. realistaszegedi 2013. március 19. 21:51
  „Nati!
  A te érdekedben kívánom, hogy soha többé ne kelljen felöltened a magyar válogatott mezét! Nem hiányzik ez sem neked, sem a családodnak. Az eddigi eredményeidért respekt! Köszönjük! Szégyeld magad!”
 • 52. Fatboy35 2013. március 19. 21:19
  „Ugyanezt a szöveget nyomta Szerbiában is amit most nekünk papol : "sose éreztem magam jól Magyarországon, örülök hogy hazajöhettem és újra itthon vagyok......" Undorító ez a viselkedés akármilyen világbajnok.Azoknál is sántít valami erősen akik hozzájárultak a visszafogadásához.Normális országban ilyen nem történne meg.”
 • 51. ashmore 2013. március 19. 20:47
  „Natasa!! Nem lehet. De még mindíg sok a fiú a szegedi éjszakában aki elmegy veled.....”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eb-főpróba előtt a Hegyesivel felálló futsalválogatott

Két nap alatt két meccset játszik a horvátokkal a válogatott - Hegyesi Zsolt is a keretben. Tovább olvasom