Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Jerrell és Terrell, a két amerikai tojás

Nem szeretik a versengést, de a videojátékokban sokszor összecsap egymással Jerrell és Terrell Williams. A Szedeák élvonalbeli kosárlabdacsapatának játékosa és nála vendégeskedő ikertestvére a megtévesztésig hasonlítanak, gyermekkorukban ezt ki is használták az iskolában és a kosárlabdapályán. A testvérpár úgy hasonlít egymásra, mint két tojás. Az ikrek ötévesen kezdtek el kosarazni, ám Terrell ezt néhány éve abbahagyta, hogy zenészként próbáljon szerencsét.
Két Williams, egy sportág. Nem, nem az amerikai teniszezőkről, Serenáról és Venusról beszélünk, hanem a Szedeák kosárlabdacsapatának játékosáról, Jerrellről, és az ő ikertestvéréről, Terrellről. A testvérpár úgy hasonlít egymásra, mint két tojás, először össze is kevertük őket a csapat edzésén. Kicsit közelebbről azért fel lehetett fedezni egyedi jeleket: Terrell nyakát tetoválás díszíti, Jerrellnek pedig még mindig látszik a szemöldökénél az a heg, amit a Jászberény elleni idegenbeli meccsen szerzett, amikor lekönyökölték.

Idegenben

Mindkét másodosztályú megyei kosárlabdacsapat idegenben lép pályára a hétvégén. A nőknél a Szeged KE ma 16 órától a Szolnoki MÁV vendége lesz, míg az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli holnap 18 órától Kecskeméten, a Mercedes-Benz Gyár KA otthonában szerepel.

– Több oka is volt, hogy Magyarországra jöttem, egyrészt szerettem volna több időt tölteni a testvéremmel, másrészt pedig újrakezdeni a kosárlabdát. Karácsony előtt érkeztem, és március közepéig maradok Szegeden – mondta Terrell Williams, aki be szokott szállni a Szedeák edzéseibe, szabadidejében pedig sütni és főzni szeret. Elmondta: Szegedben a Tisza tetszik neki leginkább, amely nyugalmat áraszt, sokszor ülnek le a partjára tesójával. Odavan a graffitikért is, amikor sétál a városban, folyamatosan ezeket fotózza.

A testvérpár ötévesen kezdett kosarazni, ám Terrell ezt néhány éve abbahagyta, hogy zenészként próbáljon szerencsét.

Ki kicsoda? Bár elsőre könnyen összekeverhetők, a két Williams közül Terrell mosolyog a bal, Jerrell a jobb oldalon. Fotó: Frank Yvette
Ki kicsoda? Bár elsőre könnyen összekeverhetők, a két Williams közül Terrell mosolyog a bal, Jerrell a jobb oldalon. Fotó: Frank Yvette

Érkezik a Körmend

Hazai pályán játszik vasárnap 18.30-tól bajnokit a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Vidáék a bajnokság első körében bravúros siker arattak a Vas megyei rivális otthonában, ezt szeretnék megismételni az újszegedi sportcsarnokban. A csapat teljes kerettel készül, egyedül a hátával bajlódó, az Alba Fehérvár elleni szerdai meccset kihagyó Jerrell Williams játéka kérdéses.

– Mindennap azon dolgozom, hogy javuljon az állapotom, csütörtök volt az első nap, amikor már jobban éreztem magam. Szeretnék játszani, meglátjuk, hogy felépülök-e addig – mondta a kosaras, aki csak mosolygott, amikor felvetettük neki, hogy esetleg ikertestvére is beszállhatna helyette a csapatba, úgysem tűnne fel senkinek...

– Miután két éve lediplomáztunk, a zenei karrieremre kezdtem koncentrálni. Az együttesemmel körbeutaztuk az Egyesült Államokat, csodás időszak volt. Ám a zene csak a második szerelmem, a kosárlabda az első, ezért döntöttem most úgy, hogy ismét sportolni kezdek – fogalmazott.

Nem meglepő, hogy az ikreket kisebb korukban rendszeresen összekeverték, és volt, amikor ők kovácsoltak előnyt azonos kinézetükből.

– A matek mindig Terrellnek ment jobban, így az iskolában ezeket a teszteket általában helyettem is ő írta meg, míg olvasásból én helyettesítettem őt – árulta el Jerrell. – Olyan is volt, hogy egy gyerekmeccsen valamelyikünknek faultgondjai voltak, az edző pedig szólt, hogy cseréljünk mezt, ami persze senkinek nem tűnt fel – tette hozzá Terrell.

Mivel rengeteg időt töltenek együtt, mindent közösen csinálnak, és a csapataikban azonos poszton is szerepeltek, adódik a kérdés: ki a jobb játékos?

– Kisebb korunkban utáltunk egy az egy ellen játszani, mert folyamatosan veszekedésbe torkollott a dolog. A versengés megmaradt közöttünk, de nem lehet kijelenteni, hogy egyikünk vagy másikunk jobb lenne – ez változó, vagy neki, vagy nekem megy jobban. Azért az egyik kedvenc hobbinkra, a videojátékokra ez nem igaz, NBA-ben én vagyok profibb, a Street Fighter nevű verekedős játékban pedig Terrell győz le folyamatosan – tette hozzá Jerrell Williams.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aikidódíjeső Makón

A Magyar Aikido Sportért Alapítvány, a nemzeti aikidószövetség és a Makó Budo Klub megtartotta hagyományos évzáróját. Tovább olvasom