Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kárász Anna gyorsan feldolgozta a sikert is

Reálisan kezelte a portugáliai Európa-bajnokságon négyesben elért sikerét az EDF DÉMÁSZ-Szeged kajakosa, Kárász Anna, aki tudja, a második (július 6–8.) válogatón kell kivívnia a vb-indulást.
Az elmúlt heti kánikula után jön egy kis lehűlés – azt gondolnánk, a szabadtéri sportágat űzők örülnek a hőmérséklet visszaesésének. Nem így van ezzel Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ-Szeged friss Európa-bajnok kajakosa.

– Nem jött jól ez a lehűlés, nekem ez már túl hűvös, legalábbis Győrben 18 Celsius-fok volt tegnap reggel. Két hosszú ujjú felsőben indultam el reggel kondizni, miután egy kis hétvégi pihenés is belefért. A múlt héten már elkezdődött a munka, ma párost gyakorlunk Vad Ninettával Budapesten, szerdától pedig megint Szegeden dolgozom tovább – mondta Kárász.

Szinte szárnyalt az Eb-n a női négyes, amely Kárász vezetésével magabiztosan nyerte meg a finálét.

– Megvolt az erő a hajóban, így nem aggódtam egy cseppet sem, hogy ne bírnánk végig a tempót, vagy bármilyen gond lenne. Nem okoztam csalódást senkinek, és örültem, de már a következő válogatón jár az eszem. Akár negatív, akár, mint most is, pozitív élmény ér, azt gyorsan feldogozom, így voltam ezzel az egyébként nagy büszkeséggel eltöltő Eb-arannyal is. Nem vagyok ereszd el a hajam típus, de tudom, hogy mit akarok elérni, és ha elérem, akkor jól érzem magam, ám azt is tudom, jön a következő feladat. A szezon végén már értékelek, de most még van egy nagyobb cél, a vb, amely előtt az Eb csak egy lépcsőfok volt. Az Eb utáni pár napban, amikor visszanéztem a portugáliai felvételeket, azért tudatosult bennem, hogy kikkel is ültem egy hajóban, és kikkel együtt értem el ezt a sikert – emlékezett vissza a kiváló kajakos.

Mosolygós Európa-bajnok: Kárász Anna okkal örül, de már a vb-re készül. Fotó: Karnok Csaba
Mosolygós Európa-bajnok: Kárász Anna okkal örül, de már a vb-re készül.
Fotó: Karnok Csaba

A magyar válogatórendszer elég érdekes: a vb szempontjából például lényegtelen, ki mit ért el az Eb-n, viszont az elvégzett munka, a sok edzés, no meg adott esetben a sikerélmény rengeteg pluszimpulzust adhat. Kárász a négyesben elért siker után visszatért a korábbi hétköznapokhoz, azaz:

– Marad az egyes és a páros Vad Ninettával 500 méteren. Egyesben például vannak olyan pontok, amelyeken még lehet javítani, így azon vagyunk, hogy ezt az edzőmmel, Kovács Lászlóval csiszoljuk, és a tökéleteshez közeli produkció legyen. El tudom fogadni a körülményeket, és siránkozhatnék, hogy miért kell válogatózni megint, de ez így van, és elfogadtam. Ha hozom ugyanazt, mint az első válogatón, vagy még jobbat, akkor meg lehet csinálni a vb-indulást is. A versenyek nincsenek egymás hegyén-hátán, most van idő a pihenésre, igaz, hosszú a szezon, mert augusztus végén lesz a vb. A média? Nem rohamozott meg, sok helyen úgy is írtak rólam, amikor nem nyilatkoztam. Ez addig nem is gond, amikor nem ferdítik el a szavaimat – jegyezte meg végül Kárász Anna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miklósa Erika és a ˝Baktó Open˝

Baktó. Hétvégén újabb fordulót zártak a baktói Zöld Sportpályán rendszeresen összegyűlő amatőr… Tovább olvasom