Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kárász Anna: röplabda? Inkább a kajakozás

Kárász Anna: röplabda? Inkább a kajakozás
A külföldi edzőtábor kétharmada letelt, jön az utolsó etap: az EDF DÉMÁSZ-Szeged kétszeres világbajnok kajakosa, Kárász Anna hétfőn elhagyja az USA-beli Floridát, ahol hat hétig volt, majd átköltözik Portugáliába, ahol újabb három hetet tölt el.
Hogy hat hét milyen gyorsan telik el, arról főképpen azok tudnak hitelesen beszélni, akik át- és megélik kőkemény munkával, de ideális körülmények között. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged kétszeres világbajnok kajakosa, Kárász Anna jövő hétfőn befejezi a floridai edzőtáborát, amely az említett időtartamot töltötte ki, ám nem jön haza, hanem egyből Portugáliába, Montebelóba utazik, ahol csatlakozik a szegedi kenus stábhoz.
 
Újra együtt. Kárász Anna (balról) összeült Vad Ninettával.

– A tábor első felében megfeledkeztem a számítógépről, de ez érthető volt a túl sok edzés miatt. Az első két hétben nem igazán volt melegünk, és a szél sem kímélt minket, a harmadik héten viszont csatlakozott hozzánk a szegedi Sós Viktória is egy időre, így nonstop nevetéssel teltek a napok – persze szigorúan az edzések előtt és után. A negyedik hetet követően kaptam három nap pihenőt, akkor nagyon boldog voltam, hogy teljesítettük a tábor első részét. A hatodik hétre pedig megjött a meleg, és a szerda délutáni pihenőnket egy kis regeneráló röplabdázással töltöttük. Nos, azt kell mondjam, mindenkinek jobb lesz, ha a kajakozásnál maradok... – írta viccesen a hazai olimpiai válogatókra (mindkettő Szegeden lesz: az első május 11–13-áig, szerdától péntekig, mert rá egy hétre szerdától már a németországi Duisburgban rendezik az olimpiai pótkvalifikációs versenyt, a másik pedig június 10–12-éig, ez már hétvége) készülő kiválóság a saját közösségi oldalán.
Kárász tehát nem tér haza, edzője, Kovács László viszont pár napra Szegedre érkezett – hol máshol beszélhettünk vele, mint a Maty-éren.

Itthon Vajda is

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila is befejezte a téli felkészülés első részét. A kiválóság a hét második felét itthon töltötte, majd vasárnap – hasonlóan Kárász Anna edzőjéhez, Kovács Lászlóhoz – ő is útra kel, és megint Portugália felé veszi az irányt. Vele tart edzője, Vécsi Viktor, valamint két klubtársa, Posztós Patrik és Szabó Gábor is.

– Az időjárás szerintem tökéletes volt, 22–24 Celsius-fokban edzhettünk. Finnek, dánok és svédek között dolgoztunk, hol a lányokkal, hol a fiúkkal együtt edzett Anna. Ez azért volt jó, mert velünk ellentétben ezek a nemzetek már az olimpiára készülnek, így a lányok révén tapasztalatokkal gazdagodtunk, a fiúktól pedig sebességben fejlődhettünk. Napi kétszer másfél óra kajakozás szerepelt a programban, emellett hétfőn, szerdán és pénteken kondiztunk, kedden, csütörtökön és szombaton pedig futottunk. A csapatot meglátogatta Storcz Botond szövetségi edző is, aki láthatta, milyen jól megy újra Kárász Anna és a szintén közelben táborozó korábbi társ, Vad Ninetta párosa. Portugáliában a versenysebesség „belövése" lesz a legfontosabb feladat – vélte Kovács László, aki vasárnap délben repül Portugáliába, majd hétfőn csatlakozik hozzá tanítványa, Kárász Anna.

Kép: Kikapcsolódás. Kárász Anna (balról) a dán válogatott tagjaival röplabdázott. Fotók: kárász anna facebook-oldala

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MOL-Pick Szeged: az út lesz a legnehezebb

MOL-Pick Szeged: az út lesz a legnehezebb
Szombaton 18 órakor Nagyatádon zárja a K&H férfi kézilabdaliga alapszakaszát a MOL-Pick Szeged együttese, a Pastor-alakulat a Csurgói KK ellen játszik. Tovább olvasom