Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Karnyújtásnyira a bajnoki aranytól a Tisza Volán

Közel került a bajnoki cím megszerzéséhez a Tisza Volán megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata. Tóth Ákos legénységének két meccsen elég egy pontot szereznie. A volánosok célja azonban a feljutás kiharcolása, így mindkét találkozójukat szeretnék megnyerni. A héten a csapattal edzett a Volán-nevelés Szabics Imre.
Két fordulóval a vége előtt 5 pont a Tisza Volán Csongrád megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapatának előnye az őt üldöző UTC előtt. Szombaton 17 órakor az Algyő együttesét fogadja (a belépés ingyenes), majd a zárókörben az FK 1899 Szeged „vendége" lesz – ők is a Szeol- pályán, azaz a Felső Tisza-parti stadionban játszanak – Tóth Ákos csapata. Egyetlen pont is elég a bajnoki cím megszerzéséhez.

– Két meccsen a hat pont megszerzésére hajtunk, mert célunk a feljutás kiharcolása. Mivel még bizonytalan az osztályozó lebonyolítása, így minél több pontot kellene szereznünk. A 19 megyei bajnok, illetve Budapest bajnoka harcolhat a feljutásért. Több csapat azonban nem vállalja ezt, így rangsort állítanak fel. Jelenleg ebben az ötödik helyen állunk. Ha megnyerjük a hátralévő meccseket, akkor a listán csak előreléphetünk. Ez elég motiváció a játékosoknak, így bízom benne, hogy a hátralévő meccseken sikerül hat pontot szereznünk – kezdte a beszélgetést Tóth Ákos.

Ugrásra készen. Tóth Ákos (balról) és csapata szombaton bajnoki címet ünnepelhet. Fotó: Frank Yvette
Ugrásra készen. Tóth Ákos (balról) és csapata szombaton bajnoki címet ünnepelhet. Fotó: Frank Yvette

A Volán mestere a második félidőt látta az SZVSE–UTC (3–1) szerdai bajnokin, a tréning végén érkezett a lelátóra.

– Nem tagadom, rólam is lekerült egy görcs, jóval felszabadultabb lettem, hogy a nagy riválisunk leszakadt. A fiúk szépen dolgoztak a héten, 23-an voltunk az edzésen, sőt kedd és szerda este Szabics Imre is velünk volt, beállt tréningezni. Mondtam is, hogy jó ómen, mert amikor Mórahalomra is eljött, akkor bajnokok lettünk. Hiába hagyta abba a játékot, még mindig remek dolgokra képes. Én nagyon bízom benne, hogy Szabics Imre szerepet kap a szegedi labdarúgásban, mert nagy szükség lenne rá – fejezte be a mondandóját Tóth Ákos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eb- és BL-érmest igazolt az SZKKSE

Az ősztől az NB I-ben szereplő Szeged KKSE Chance-Exicom női kézilabdacsapata nagy erősítést jelentett be: a szerb válogatott Marija Lojpur csütörtökön igazolt a klubhoz. Tovább olvasom