Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Kék Mókus-kupa: kicsik, kistelepülések és nők a főszerepben

Vasárnap rendezik meg az újszegedi sportcsarnokban a 27. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőit. Lapunk és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. egy egész napos izgalmas programmal készül. Az est csúcspontja a 19 órakor kezdődő Romics Roli barátai– Csongrád megye válogatottja mérkőzés lesz. A sportbarátok a délelőtti programmal ismerkedhetnek meg.
A legkisebbek lépnek majd először (kezdés: 9 óra) pályára vasárnap a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjének napján. A Rendőr TE és a Tisza Volán U6-os csapatai egy négycsapatos körmérkőzéses viadalon csatáznak egymással. Mindkét együttes nagyon készül.

A Hódi Zsuzsanna edzette Rendőr TE, és a Molnár Tiborné Csacsa néni trenírozta volánosok is. Utóbbi csapatot tegnap a SZÉF kis tornatermében meglátogatta az esti gálameccs egyik szereplője, a Mezőkövesd NB I-es csapatát erősítő Búrány Zoltán. A kicsik mentora Volán-nevelés, minden évben többször is elmegy és játszik a legkisebb futballistákkal.

A legtöbb szegedi el sem tudja képzelni, hogy micsoda büszkeség két kis településnek, Dócnak és Öttömösnek, hogy megmutathatják magukat az újszegedi sportcsarnokban, pályára léphetnek ott, ahol válogatott kézilabdások, kosárlabdázók, futsalosok játszanak hétről hétre. Ők következnek 10 órakor.

Az élvonalbeli labdarúgó, Búrány Zoltán tegnap meglátogatta a Tisza Volán legkisebb játékosait. Fotó: Frank Yvette
Az élvonalbeli labdarúgó, Búrány Zoltán tegnap meglátogatta a Tisza Volán legkisebb játékosait. Fotó: Frank Yvette

A Dóc 12 fős kerettel érkezik, világoskék mezben szerepelnek, játékban van a csapat, a XI. Kistelek-kupa kispályás bajnokságon a C ligában Nyárfás FC Dóc néven szerepelnek. Gulyás János csapatvezető elmondta, hogy minden dóci futballista izgalommal készül a nem mindennapi összecsapásra.

Öttömös is lázban ég. Rózsa Lajos csapatvezető elárulta, hogy szurkolói buszt indítanak a bemutató-mérkőzésre, így biztos, hogy népes közönség előtt mérkőzhetnek meg a Dóc ellen. Játékban maradt a kistelepülés csapata, a zákányszéki és a mórahalmi bajnokságban szerepelnek. Kilenc fős kerettel érkeznek, és mindenképpen egy jó és gól gazdag meccset szeretnének játszani.

11 órától a SZAK női labdarúgó veszik birtokba az újszegedi sportcsarnok küzdőterét. Az NB I-es szegedi futballcsapat bemutató találkozót vív. Nem véletlen, hogy a hölgyek is főszerephez jutnak, hiszen a szervezők, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. jövőre a nők számára is szeretne tornát szervezni, így velük bővülne a Kék Mókus-kupa programja. Egy biztos: a vezetőedző Cserenkó Szabolcs szép cseleket, remek gólokat és csinos lányokat ígér a 2×25 perces összecsapásra.

A délelőtti programot a Közéleti személyiségek–Szegedi médiaválogatott összecsapás zárja. Immár évek óta hagyomány, hogy a két csapat megmérkőzik egymással. A közéleti csapatban Mihállfy Béla, Bohács Zsolt, Hüvös László, Nógrádi Tibor, Zélity László, Istókovics Zoltán, Major László, Kónya Gábor, Mózes Ervin és Kardos János szerepel.

A tollforgatók jól hangoltak, hiszen az elmúlt szombaton veretlenül megnyerték a Gedei-Kiss-emléktornát. Ismerve a „maffintaktikát kedvelő" játékos-edző, Mádi József felkészülését, már napok óta Szalai István trénernél gyűjti a megfelelő szakmai anyagot. Ez lesz a délelőtti program, pénteki számukban a bronzmeccs résztvevőit mutatjuk be, szombaton megismerkedhetnek a döntők résztvevőivel (nyílt, +35, +45) és a gálameccs szereplőivel, a Romics Roli barátai–Csongrád megye válogatottja keretével. A délelőtti program ingyenes, 13 órától 600 forintba kerül a belépő, a 10 éven aluliak ingyen nézhetik meg az év utolsó nagy szegedi sporteseményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Savanya Ferenc ˝Birkózók neveléséért˝ díjat kapott

1972 óta tanít birkózókat Savanya Ferenc, az SZVSE 67 éves vezetőedzője, aki a szövetségtől „Birkózók neveléséért" díjat kapott. Edzőkről szóló sorozatunkban ezúttal őt mutatjuk be. Tovább olvasom