Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Kemény: üde színfolt a Beton

Korunk egyik legnépszerűbb, legismertebb sportembere a világverő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, sikerkovácsa, Kemény Dénes (55). A sikerkovács tegnap Szegeden járt, délelőtt edzést nézett, délután a Szeged Plazában az egyik szereplője volt a pólórelikvia-kiállítás megnyitójának. Ott adott interjút lapunknak.
– A közelmúltban uszodát neveztek el önről Miskolcon. Fürdött már benne?
– Még nem, de fél éven belül biztosan tart ott edzést a válogatott, vagy játszik meccset, és akkor én is leúszok egy-két hosszt.

– A Szeged válogatottját, Török Bélát a Domino elleni meccsen elkövetett fegyelmezetlensége miatt klubedzője, Kásás Zoltán nem engedte el a nemzeti gárda edzésére. Az esetről mi a véleménye?
– Teljes mértékben helyeslem Zoli döntését, de ha nem így tett volna, én akkor is visszavontam volna a meghívását. Tekintettel arra, hogy automatikusan eltiltás alá került, és fegyelmi hatály alatt lévő játékost csak nagyon indokolt esetben hívnék be. Az övé nem az, sőt az volt az indokolt, hogy gondolkozzon el a saját jövőjén.

Kemény Dénes a LEN-kupában magabiztos továbbjutást vár a Szegedtől.   Fotók: Schmidt Andrea
Kemény Dénes a LEN-kupában magabiztos továbbjutást vár a Szegedtől.
Fotó: Schmidt Andrea

– A nemzeti együttestől mindig mindenki győzelmet vár. Könnyebbséget jelentene az ön számára, ha még mindig a rendelkezésére állna a válogatottságot Peking után lemondó, a Szegedben szárnyaló Molnár Tamás?
– Most nem tragédia, hogy Papesz nincs a keretben, de ha a londoni olimpián egy Molnár Tamással erősebb magyar válogatott tudna részt venni, mint nélküle, akkor nyilván könnyebbség lenne nekem. Nyilván nyerhetünk Londonban akkor is, ha nem lesz ott, és esetleg nem nyerhetünk úgy is, ha ott van, ezt nem lehet tudni.

– Varga Tamás a pekingi olimpia óta nem kapott öntől meghívót. Számol még vele?
– Csuvi azt jelezte Peking után, amennyiben hívom, akkor ő jön. Azt mondtam neki, ha azt látom helyesnek, hogy jöjjön, akkor hívom.

– A Szeged Beton a hétvégén hazai medencében szerepel a LEN-kupa második csoportkörében. Milyennek látja az esélyeit?
– Szinte biztos vagyok benne, hogy simán kiharcolja a továbbjutást, szerintem első helyen jut a nyolcaddöntőbe. Délelőtt volt szerencsém a Beton és az olasz Posillipo edzését megnézni. Nagyjából egyforma játékerőt képvisel a két együttes. Szerintem az dönti majd el a nyílt sisakos, szombat esti csatát Baksa Laciék javára, hogy otthonukban játszanak, ezeket a körülményeket jobban ismerik. Számomra üde színfolt a Szeged: az idősebb játékosok példamutatóak, a fiatalabbak pedig dicsőségre vágynak. Jó volt nézni a csapat edzését, egyszerre tisztességes, ugyanakkor vagány tekinteteket láttam a vízből kinézni. A sportmotiváció teng túl, nem pedig az egyéb típusú motiváció.

Fotó: Schmidt Andrea
Fotó: Schmidt Andrea

Budapest és Eger után a Szeged Plazában november 15-éig látható a magyar vízilabda-relikviák tárlata. A több mint 200 darabos kollekció felbecsülhetetlen értékű, a póló, és egyáltalán a magyar sport szerelmeseinek igazi unikum. A tegnapi szegedi megnyitón jelen volt az MVLSZ elnöke, Martin György, Kásás Zoltán, a Szeged edzője, Baksa László és Török Béla, a Beton jelenlegi válogatottjai, valamint az olimpiai bajnokok képviseletében Molnár Tamás (képünkön) és Kósz Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. november 06. 16:43
    „Ha előbb tudok a megnyitóról, elmentem volna! Nem értem, miért nem lehetett egy kis hírverést csinálni neki, főleg hogy ilyen rangos résztvevők voltak itt.
    Ma mindenesetre megnéztem, nagyon tartalmas, érdekes, a póló szerelmeseinek csemege ez a kiállítás!
    Kemény Dénes nyilatkozata pedig korrekt és bölcs, mint mindig. Embernek és sportembernek egyaránt kiváló!
    Hajrá Szeged!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó döntetlennel kezdett

Lékó Péter döntetlennel kezdett csütörtökön a Moszkvában zajló IV. Mihail Tal-emlékversenyen. Tovább olvasom