Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Két év múlva NB I-ben indulnak?

A Szeged-Kiskundorozsma Kézilabda SE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapata a mezőny kiegyensúlyozottsága révén akár bajnokságot is nyerhet. A csapat vezetése azonban a kitűnő utánpótlás beérése utánra tervez magasabb osztályba lépést.
Pusztai Lajos elnök és Dankó Ervin edző beszélgetésre invitált a napokban, hogy tájékoztassa olvasóinkat azokról a tervekről, amelyek foglalkoztatják a Szeged-Kiskundorozsma Kézilabda SE-Algyő szimpatizánsait és a klubvezetést.

– Annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy a jelenleg első négy helyen álló csapat bármelyike bajnok lehet. Mi vagyunk ennek az élcsoportnak az utolsó csapata, de azért nem vagyunk esélytelenek a dobogóra kerülésre – jelentette ki Pusztai Lajos. Majd ezután arról beszéltek a dorozsmai kézilabdások, hogy nagyon bíznak abban a tervszerű utánpótlás-nevelésben, amelyet évekkel ezelőtt megkezdtek. Ennek már az elmúlt bajnokságban eredménye is volt, hiszen az ifjúsági csapatuk bajnoki címet nyert.

– Ebből kiindulva azon gondolkodunk, hogyan lehetne egy utánpótlásbázist kialakítani. Első lépésként azt tervezzük, hogy az ősszel egy szegedi csoportot indítunk, hogy ne kelljen Dorozsmára kijárniuk a gyerekeknek. Ehhez azonban anyagi bázist kellene találnunk – avatott be az elképzelésbe az elnök.

A beszélgető partnerek elismerték, hogy a Szegedet környező településekkel – Sándorfalva, Üllés, Algyő – kialakított jó kapcsolat nagyban elősegíti munkájukat, s a jövőbeni terveik megvalósítását.

– Két év múlva szeretnénk, ha a szegedi női kézilabdacsapat a magyar bajnokság első osztályában szerepelne – fogalmazta meg Dankó Ervin a távlati célokat. A szakember arra alapozza optimizmusát, hogy nagyon jó közösség alakult, amely köszönhető többek között két hosszú NB I-es múlttal rendelkező kézilabdásnak, Asztalos Juditnak és Baunok Bettinek.

– Sokat segít a volt válogatott Nagy Zoltán kapusedző, akivel hasonló a felfogásunk, éppen ezért vagyok a jövőt illetően optimista – mondta Dankó Ervin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robog a Loki

A labdarúgó Soproni Liga 18. fordulójának záró mérkőzésén a címvédő Debrecen Kouemaha és Czvitkovics… Tovább olvasom