Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Kétszer vesztettük el: Szedeák-Debrecen 78-81

Látványos kezdés után komoly hullámvölgybe került a Szedeák, s bár fel tudtak még állni, a megszerzett előnyt nem tudták megtartani. A sok hibát kihasználva 81-78-ra győzött a Debrecen.
Naturtex-SZTE-Szedeák – Factum Sport Debrecen 78-81 (22-12, 15-30, 20-18, 21-21)

Férfi kosárlabda NB I A csoport, 16. forduló. Újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Vígh P., Kapitány G., Gorka Sz.

Szeged: Drahos 2, Levy 26/3, Ivosev 29/15, Tanács 10/6, Dukics 9/3. Csere: Kiss Zs., Vida 2, Nyilas. Edző: Fodor Péter.

Debrecen: Ingram 24/3, Perrin 11/6,  Boros G. 9/3, Schachtner 24/6, Szabó M. 8. Csere: Papp T. 2, Stretea, Mondzinger, Takács D. 2, Kovács I. Edző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Tanács (38.perc)

Fodor Péter: - Nehéz hetünk volt, ketten csak sérüléssel tudták vállalni a játékot. Jól kezdtünk, majd 10 pontos hátrányból is sikerült felállnunkde, a végét elrontottuk. A Debrecen rendre jó döntéseket hozott, mi a büntetőket is elrontottuk...

Nem sikerült a revans, az utolsó három percben még 5 ponttal vezetett a Szedeák, a végén mégis három ponttal kikaptak. Ivosev és Levy egyedül kevés volt a hajdúságiakkal szemben

4. negyed

10. perc:
Ingram kihagyott büntetőjét nagy éljenzés követi, de sajnos a második már bent van. 6 másodperc, most Drahos büntetőzhet. Mindkettő bent, egy pontra az ellenfél. Most megint álballagnak a másik palánkhoz, ismét Ingram dobhat. Ezek is jók. Egészpályás passz után Ingram szerez labdát, ez a vége. Kétszer jöttünk vissza, és kétszer vesztettük el a meccset.

10. perc: Schachtnernek most már minden összejön. Levy dobhat kettőt,megint kimarad. Ivosev szerez labdát, messziről engedi el, de nem jó a tripla. Sokáig megy a harc érte, végül a Debrecen jöhet. Az időkérés után marad 8 másodperc.

Kétszer vesztettük el: Szedeák–Debrecen 78-81. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

9. perc: Drahos labdája lejön a palánkról, Schachtner pedgi a legrosszabkor szedi össze tripladobó énjét. kettővel megy a Debrecen, 1:23 vissza. Szegedi időkérés. 74-76. Levy labdája lejön, Dukics nem tudja elkapni a lepattanót. Ivosev egész testtel vetődik Szabóra, de megvan a labda, jöhet a büntető. Idegtépő utolsó pillanatok. Bent mindkettő, egál. 76-76.

8. perc: Szabó büntetőit nem tudják kikiabálni a gyűrűből a drukkerek, pedig megpróbálták. Levy távolija most nem elég.  74-71.Schachtner triplája egy centin múlt, örülünk neki! Ingram nemakar elfáradni. 74-73. 

7. perc: Drahos adja el a labdát, de nem jó a debreceni ziccer. A lepattanóért nagy a harc, marad a vendégeknél. Ivosev szerez labdát gyorsan, Levy hozza játékba. Aztán magát is. 74-69. Időt kér a Debrecen.

6. perc: Dukics villan, a Debrecen nagyon küzd, de a nagy akarásnak most nyögés a vége. Tanács duplája után meg pláne. 72-69.

5. perc: Ingram csak begyötri azt a duplát, ráadásul jó a büntető is. 66-67.
Levy tarthatatlan, újra itt az előny. 68-67. Szabó Miklós ugrik fel, be is pöccinti a labdát. 68-69.

4. perc: Tanács a legjobbkor engedi el a triplát, Schachtnernek csak a dupla jut. 66-64.

3. perc: Ingram büntetőzhet, meg is teszi hibátlanul. 63-62. Vida tör be szépen, Tanácsot keresi a labdával, meg is van, de leütik a palánk alatt. Zúg a Hajrá Szeged!

2. perc: Levy megint! Újra itt a vezetés...hát, azért sírból hoztunk vissza! 61-60. Levy labdaszerzés, Dukics a palánk alatt, sima ügy! 63-60.

1. perc: Dukics és Szabó labdája is lejön a gyűrűről. Levy villan ismét, 1 pontra vagyunk! 59-60.

3. negyed (20-18)

10. perc:
Vida is beköszön végre, már csak 5 pont! 55-60. Levy táltosodott meg, a legjobbkor tette mindezt! 57-60.

9. perc: Ivosev nélkül ki tudja, mennyi lenne az eredmény. Így viszont zárkózunk. Levy szerez labdát, bár a gyűrűből kijön, jöhet a büntető. 53-58. Ingram keze nem tud megremegni. 53-60. Megint eladjuk a labdát, de Ingram és Perrin most félreértette egymást...tegyék csak!

8. perc: Schachtner most megállt a száguldásban, Ivosev viszont már 24 pontnál jár. 49-56. Schachtner mégis ébren van 49-58.

Kétszer vesztettük el: Szedeák–Debrecen 78-81. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Félpályás indítás után Perrin repül a palánkhoz, nekik már minden megy. 46-56.

6. perc: Levy tör be szépen, bent is van. Dukics indul meg a labdaszerzést követően, Levyvel ketten nem tudják beerőszakolni a labdát. Fodor Péter idegeiért viszont aggódhatunk.

5. perc: Drahos adja el a labdát, időt kér a Szedeák. Papp mintha kissé sokat lépett volna...a bírókon és a debrecenieken kívül mindenki látta. Újabb labdaeladás, mi lesz még itt?!

4. perc: Dukics távolról, a palánkról vágódik le a labda. Ingramé ugyanezt teszi. Dukics most palánk alatt, így se sikeresebb a próbálkozás. Ingramé viszont igen. 44-54.

3. perc: Perrin is bevágja a triplát, felzúdul a közönség is. Levy végre összeszedni látszik magát. 44-52.

2. perc: Levy keze sül el, szép a tripla. 42-49.

1. perc: Boros-triplával indul a negyed, majd Ingram folytatja. Nem túl bíztató kezdés... 37-47. Ivosev azért odateszi magát, de Schachtner is. Ráadásul még büntetőzhet. Szerencsére az már nem jó. 39-49.

2. negyed 15-30)

10. perc:
Ivosev állítja meg Ingramet, de marad a labda a vendégeknél. Schachtner hármasa lejön, a lapttanó a miénk. Levy ezt már végig viszi. 37-42. Félidő!

9. perc: Levynek nem nagyon megy, Schachtner viszont szárnyal. 10 pontos előnyből lassan 10 pontos hátrány lesz... 35-42.

8. perc: Szabó Miklóst is elkapta a hév. Ingram büntetőiből viszont csak az egyik jó. 35-40.

Kétszer vesztettük el: Szedeák–Debrecen 78-81. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Takács Dániel büntetőivel a vendégeknél az előny. 33-35. Boros rohan le minket, 33-37. Levy végre begyötri a büntetőket, zárkózunk. 35-37. Vida-Tanács-Dukics összjáték, de így se esik be a labda. Ez hihetetlen.

6. perc: Dukics triplája viszont jó, majd Boros válaszol megint, majd Ingram is ráad még egyet. 33-31. Újabb szegedi időkérés. Szabó Miklós egyenlít, majd lent is marad, de kis pihenés után már minden rendben. Baj van! 33-33. Dukics messziről, de lejön a dobás a gyűrűről.

5. perc: Ingram ugrik fel a palánkhoz, lejön a labda, de amint indulnánk visszaszerzi. A ráadás sem jobb, de továbbra is a kékek támadhatnak. A visszatérő Nyilas is a pályán, nagy tapsot kapott. Boros két büntetője jó, már csak 4 pontra a vendégek. 30-26.

4. perc: Levy nem találja a dobókezét, pedig nagyon keresi. Schachtner újfent, időt kér a Szedeák. 30-24.

3. perc: Papp szerez labdát, de Kiss annyira megzavarja, hogy kirohan a pályáról. Labdával. Ivosev...nem is fűzünk hozzá semmit. 30-20. Schachtner éled fel a debrecenieknél 30-22.

2. perc: Kiss labdája nagyon elkerüli a palánkot, indulhat a Debrecen. Schachtner büntetővel köszön be. 27-20.

1. perc: Ingram 3 másodpercig örülhetett a labdának, Ivosev robban ki, majd kis szerencsével, de beszédül a labda a gyűrűbe. A büntető is jó. 25-12. Papp Tamás büntetőből, majd megint Ivosev. Schachtner triplája is bent.
 27-18.

1. negyed (22-12)

10. perc:
Ingram-Dukics pontváltás, felpörgött a negyed végére a meccs. 22-11.

9. perc: Szépen gyűlnek a pontok, most Tanács volt aktív. Szabó beadására Perrin repül be, majd Ivosev megint. 20-9. Perrin egyik büntetője jó. A végén Ivosev küzd a palánk alatt, de nincs több kosár. 22-12.

8. perc: Ivosev most a másik oldalról, innen is jó a tripla. Időt kér a Debrecen. 16-7.

Kétszer vesztettük el: Szedeák–Debrecen 78-81. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Ivosev triplája jó, hattal lógunk meg. Kiss labdaszerzését követően Levy próbálkozik, de megint csak próbálkozás marad belőle. 13-7.

6. perc: Ingram pokolian gyors, egy szegedi labdavesztést követően már bent is labda. Levy serénykedik és még dobhat is. Megint kimarad. 10-7.

5. perc: Ingram távolija el se éri a palánkot, a szegedi indítás viszont rossz, jöhetünk vissza védekezni. Ivosev csúszik ki a pályáról, neki is jár a két büntető. Az első bent. 8-5. Rendre távolról próbálkoznak a vendégek, eddig nem túl jól.

4. perc: Levy szépen tör be, majd Pennin válaszol gyorsan. 7-5.

3. perc: Ivosev is a vonalnál, neki mindkettő összejön. 5-0. Schachtner is büntetőből válaszol. Mindkettő bent. 5-2.

2. perc: Tanács dobja el a labdát, a gyűrűről pattan ki. Drahos szerzett majdnem labdát, de Ingram gyorsabb volt. Ivosev szerdi le a lebattanót, majd Tanács triplája jó! 3-0. Levy büntetőzhet, de nem tud élni a lehetőséggel.

1. perc: A Szeged kezdheti a találkozót, de egy palánk alatti fault után már a Debrecen jöhet. Ők se mennek sokra, majd félpályánáél újra gazdát cserél a labda.

18.15: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportcsarnokból. A csapatok már nagyban melegítenek. A vendégeket népes szurkolótábor is elkísérte. A drukkerek még nagy sorban állnak lent a pénztárnál, úgyhogy leszünk ma is egy páran.

Korábban

Több szempontból is fontos lenne a Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapata számára, hogy megnyerje a Debrecen elleni mai találkozóját.

Egyrészt azért, mert hazai pályán mindig győzni szeretne Fodor Péter csapata, ez már háromszor meg is történt az újszegedi sportcsarnokban. Másrészt azért, mert a Debrecen közvetlen riválisnak tekinthető, így az idény közben a finn Mika Turunent váltó spanyol Raúl Jiménez Martín együttese elleni győzelem szinte duplán számítana. Harmadrészt azért, mert a két csapat debreceni bajnokiján szoros meccsen a hazaiak nyertek 94–91-re – ekkor Levy még nem játszott a Szegedben –, így a visszavágás is fűti Ivosevéket. Negyedrészt azért, mert a tavalyi szezonban hosszabbításban nyert a Szeged, és csak azért kellett túlóráznia, mert a debreceni jegyzőkönyvvezető egy pluszpontot is beírt sajátjaihoz... Végül pedig azért, mert a néhány hónapos szünet után ezen a meccsen lép pályára újra a 35 éves bedobó, Nyilas István.

Tanács Attila (6) és a Szedeák fontos meccset játszik ma. Fotó: Frank Yvette
Tanács Attila (6) és a Szedeák fontos meccset játszik ma.
Fotó: Frank Yvette

– Nehéz helyzetben vagyunk. Jó formában van az ellenfelünk, és magabiztosnak is tűnnek. Szerintem mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van a sikerre, de a hazai pálya miatt mindenképpen muszáj győznünk – mondta Molnár Miklós, a Szedeák játékosa, aki korábban debreceni mezben is szerepelt az élvonalban. A bedobót egyébként nem láthatjuk majd a pályán, a Szent Gellért Magánklinikán elvégzett MR-vizsgálat alapján ugyanis kiderült, ödéma van a térdében, amely miatt legalább két hetet ki kell hagynia. Több társának is van kisebb sérülése, ám remélhetőleg Molnár Miklóson kívül mindenkire számíthat majd Fodor Péter.

Biztosan ott lesz a pályán Tomiszlav Ivosev. A szerb pontzsákra már az egész élvonal odafigyel, így jóval nehezebb dolga van, mint mondjuk a szezon elején. Kicsit sem lenne meglepetés, ha a szurkolók beszavaznák az All Star-gálára.

– Nem szeretnék jósolgatni, meglátjuk, mi lesz – nyilatkozta lapunknak az alapszakasz egyik legjobbja.

Valóban meglátjuk, a ma 18.30-kor kezdődő összecsapáson úgyis minden kiderül. A találkozóra a szegedi oktatási intézményekben tanuló diákoknak ingyenes a belépés.

A bajnokság állása

1. Albacomp 14 13 1 1179 – 896 0.964
2. Körmend 15 13 2 1334 – 1062 0.933
3. Falco 15 13 2 1343 – 1141 0.933
4. Szolnok 14 11 3 1233 – 1061 0.893
5. Atomerőmű 15 10 5 1203 – 1140 0.833
6. Kecskemét 14 7 7 1052 – 975 0.750
7. Pécs 15 7 8 1152 – 1214 0.733
8. Kaposvár 14 6 8 1094 – 1165 0.714
9. Nyíregyháza 16 6 10 1192 – 1349 0.688
10. Szedeák 15 5 10 1205 – 1292 0.667
11. Sopron 15 5 10 1128 – 1201 0.667
12. Jászberény 16 4 12 1248 – 1403 0.625
13. Debrecen 15 3 12 1112 – 1363 0.600
14. Zalaegerszeg 15 1 14 1046 – 1259 0.533

Olvasóink írták

  • 3. yvan16 2012. január 22. 10:56
    „engem csak az zavar, hogy jó csapat lenne, ha a 3 pontosakra mennének rá a nagyfiúk, és nem a kis csokira bíznák az egészet, aki számtalan lehetőséget hagyott ki -_-”
  • 2. Lucia 2012. január 22. 08:41
    „Gyenge ez a Szedeák! Kár belenyomni a sok pénzt! Oszolj!”
  • 1. bj029 2012. január 21. 19:17
    „Eddig szétröhögtem magam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doherty-kupa: két győzelemmel döntőben a Pick

Mindkét csoportmeccsét megnyerte a Pick Szeged az orosházi Doherty-kupán. A Pick 35-32-re verte az… Tovább olvasom