Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Kirsner: Gyereket szeretnék

A vásárhelyi kötődésű kézilabdás, Kirsner Erika az elmúlt héten pár napot szülővárosában töltött, s megnézte a HNKC bajnokiját is. Ott beszélgettünk vele pályafutásáról, Sydneyről, a gyerekvállalásról, civil terveiről – az osztrák Hypo balszélsőjének ez az utolsó idénye.
– Küzdelmes meccs volt, amin mindkét gárda sokat hibázott, az első félidőben a hazaiak, a másodikban a váciak játszottak jobban. Igazságos a döntetlen. A bírók? Sohasem foglalkoztam velük, most sem teszem – értékelt Kirsner Erika.

– Mivel töltötte idejét Vásárhelyen?
– Igyekeztem kikapcsolódni, pihenni, minél több időt a családdal, keresztlányommal, a 13 hónapos Pankával tölteni. De belefért a fodrász, és a HNKC bajnokiját sem hagytam volna ki; jólesett, hogy sokan megismertek, autogramot kértek műsorfüzetre, belépőre.

– Folytassuk kézilabdával! Sikerei közül melyik a legkedvesebb?
– Az Európa-bajnoki cím, amikor magasba emelhettem az aranytálat, valamint a Fradival 2007-ben nyert utolsó, harmadik bajnoki cím.

– Csak annyit mondok: Sydney. Eszébe jut még ez az olimpia?
– Persze, ahogy közeledek a 35. évemhez, egyre sűrűbben – ugyanis jönne az életjáradék... – mondta nevetve, majd komolyra váltott: – Több, mint kilenc éve történt, de még manapság is gyakran eszembe jut, főleg az ötkarikás játékok idején. Életem legjobb formáját „futottam", állítom: jobban teljesítettem volna, mint az Európa-bajnokságon. A legkegyetlenebb az volt, hogy szeptember 3-án szóltak, 7-én nem kell felszállnom a repülőre, nem utazok Sydney-be.

Kirsner Erika keresztlányával, a 13 hónapos Pankával. Fotó: Tésik Attila
Kirsner Erika keresztlányával, a 13 hónapos Pankával.
Fotó: Tésik Attila

– Beszéljünk vidámabb dolgokról! Több együttesben játszott, de neve a Ferencvárossal forrt össze. A HNKC–Vác bajnoki előtt is sokat diskurált Németh Andrással, a zöld-fehérek korábbi trénerével.
– A Fradiban nyolc évet töltöttem, szép sikereket értem el, onnan lettem válogatott, ott váltam igazi játékossá. A Hypoban harmadik esztendeje szerepelek, és idén nincsenek olyan nagy nevek a keretben, mint korábban, amikor világválogatottként emlegették a klubot. Az anyagiak korlátozottak, és elnökünk, Gunnar Prokop csak annyit ígért a játékosoknak, amit valóban ki tud fizetni.

– Folytatás?
Névjegy

A balszélső Kirsner Erika 1975. december 23-án született Vásárhelyen. Pályafutását a Porcelánban kezdte, majd szerepelt a Szegedi Egységesben, a Kiskunhalasban, a Debrecenben és a Ferencvárosban, 2007 júliusa óta az osztrák Hypo NÖ játékosa. Háromszoros magyar (2000, 2002, 2007), kétszeres osztrák bajnok (2008, 2009), Ausztriában és Magyarországon is kétszer (2008, 2009, ill. 2001, 2003) nyert kupát. Klubcsapattal nemzetközi porondon BL-döntőig (2002) és EHF-kupa-győzelemig (2006) jutott. A válogatottal Európa-bajnokságot (2000) és világbajnoki ezüstérmet (2003) nyert, az athéni olimpián 5. lett.

– Nincs.

– Ezt hogyan értsük?
– Ahogy mondtam. Ezer százalék, hogy ez az utolsó bajnoki évem, május végén abbahagyom a kézilabdázást. Már tavaly fontolgattam, hogy befejezem, de még ráhúzok egy évet. Viszont ez a döntésem megmásíthatatlan. Bár erővel, energiával még sokáig bírnám.

– Akkor miért? Az okról tudhatunk valamit?
– Minden normális nőnek, így nekem is az a vágyam, hogy anya legyek. Harminchárom éves vagyok, és a férjemmel, Kiss-Máté Zoltánnal nagyon szeretnénk egy vagy két kisbabát, a lényeg, hogy egészséges legyen.

– Akkor mégiscsak lesz folytatás. A civil élettel kapcsolatban milyen elképzelései vannak?
– Több tervet dédelgetek, elképzelhető, hogy edzősködni fogok, de az is, hogy a közgazdász végzettségemet hasznosítom, még nem tudom. Ezen tételesen még nem gondolkoztam, jelenleg első a kézilabda.

Elképzelhető, hogy hazaköltözik Hódmezővásárhelyre?
– Nem. Szinte minden Budapesthez köt, ott van lakásunk, ott vettünk telket, amelyen építkezni akarunk, ott élnek a barátaink, és ne tagadjuk: sokkal nagyobbak a lehetőségek.

– De azért összefuthatunk majd a városban?
– Persze! Lehet, hogy két-három hetente hazalátogatok édesanyámékhoz. Beülünk a Fekete Sasba kávéra, üdítőre, sétálunk a Kossuth téren – és remélem minél hamarabb már babakocsit tolva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás Ádám nem vár csodát, csak magyar-brazil vb-döntőt

Dudás Ádám, a Ghána elleni világbajnoki elődöntőre készülő U20-as magyar válogatott játékosa állítja, összejöhet a magyar-brazil vb-döntő Kairóban. Tovább olvasom