Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Lukács Dénes második magyar klubja a Szentes

A 38 esztendős, szolnoki származású vízilabdaedző, Lukács Dénes 1 évre kötelezte el magát a Szentesi VK férficsapatához. Az egyiptomi „kalandot" követően 1 éves kihagyás után tért vissza a sportághoz, a Kurca-partiakkal a legjobb 8 közé szeretne jutni az OB I-ben.
A fiatal szolnoki szakember, Lukács Dénes (38) szülővárosa OB I-es férfi vízilabdacsapata után két évig, 2008-tól 2010-ig Egyiptomban dolgozott a Gezira együttesénél. A 2010/11-es szezont kihagyta, mert – ahogy ő fogalmazott – rendbe akarta tenni itthoni, főként vendéglátásban érdekelt vállalkozásait. A visszatérést még most sem tervezte, de kollégáján, Cseh Sándoron keresztül megkereste a szentesi klub elnökségi tagja, Dömsödi József. A Kurca-parti a második magyar egyesülete edzőként.

– Megtisztelőnek találtam az ajánlatot, a célkitűzést, tudom, ott is új, fiatal együttest építenek, ezért 1 éves szerződést kötöttünk – közölte Lukács. – Magam is egy ilyen fiatal, nagy reményű gárdával értem el eddigi legjobb bajnoki helyezésemet trénerként, 7. lettem a Szolnokkal.

Névjegy

Lukács Dénes 1973. szeptember 11-én született Szolnokon. Vízilabdázni 1981-ben kezdett, s az 1991-es pármeccses kitérőt (Vasas, OSC) leszámítva végig a helyi együttesben szerepelt. Játékosként az élvonalban 268 mérkőzést játszott, klubjával a bajnokságban 5. lett, és mk-bronzot szerzett, korosztályos válogatottként junior Európa-bajnok, vébé-3. lett. Edzőként 2004 februárjától 2008 májusáig irányította a Szolnokot, a legjobb OB I-es helyezése 7., plusz egy kupabronz. Legutóbb, 2008-tól 2010-ig Egyiptomban dolgozott. Hobbija az utazás és az olvasás.

Elmondta: konkrét helyezést a klubvezetés nem fogalmazott meg vele és a kerettel szemben, a cél a biztos bennmaradás, a csapatépítés, és szeretnének előrébb lépni a legutóbbi 11. helyhez képest. Lukács szerint öt csapat, az Eger, a Szeged, a Szolnok, a Vasas és a Honvéd az anyagiakat és a játékosállományt tekintve is kiemelkedik a mezőnyből. Őket követi a játékospiacon alaposan bevásárló, Varga Tamás személyében olimpiai bajnokot is igazoló Debrecen, majd a sötét lónak számító, 20 éve az ígéretek világában élő Fradi. Az utolsó „traktusba" saját együttesén kívül a BVSC-t, az OSC-t és a Pécset sorolta, míg az újonc Kaposvárról megjegyezte: nem lehet tudni, mire lesz képes a legjobbak között.

– Ismerem az erőviszonyokat, a játékosaimat – a bajnokság egyik legfiatalabb kerete a miénk –, és annak ellenére, hogy három meghatározó ember távozott Szentesről, képesnek tartom magunkat a 8 közé jutásra – közölte Lukács.

Nem költözik Szentesre, hiszen a távolság új állomáshelye és szülővárosa, Szolnok között mindössze 70 kilométer. De előfordulhat, hogy úgy alakul a program – árulta el –, hogy a Kurca partján tölti az éjszakát. Egyiptomi csapatánál a legtöbb játékosa messzebbről járt nap mint nap a foglalkozásokra. Családjához nagyon kötődik – emiatt is jött haza az észak-afrikai országból, mert 1 évet nélkülük kellett ott eltöltenie –, felesége dr. Lukács Ágnes, a helyi főiskola főtitkára, legidősebb gyermeke, Dénes Dorián 14, Ábel Benedek 12, Anna Blanka pedig 4,5 éves. De a vízilabda is a mindene: a héten már a világbajnokság helyszínén, Sanghajban kíséri figyelemmel a férfiválogatott mérkőzéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkcsapat-vb: Lékó és Erdős remije, nyert a magyar csapat

A magyar válogatott 3-1-re nyert Egyiptom ellen a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság… Tovább olvasom