Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Magyar-spanyol: vereség a pályán, vastaps a Corso Facerben

Népes szegedi drukkerhad nézte végig hazánk egyetlen szurkolói klubjában a Magyarország–Spanyolország férfi kézilabda Európa-bajnoki összecsapást. A dániai találkozót 34–27-re nyerték a hispánok, a szegedi drukkerek azonban végig lelkesen biztatták a mieinket, Mikler és Tatai bravúrjait nagy ovációval, Vadkerti és Ancsin góljait pedig tapssal jutalmazták.
„25–25" – mondta magyarul arra a kérdésre Niko Mindegía, a Pick Szeged spanyol légiósa, hogy mennyi lesz a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar–spanyol nyitómeccs végeredménye. „Szerintem az utolsó öt percben dől majd el a meccs!" – ezt már Marko Krivokapics, a Pick másodedzője jósolta. Igazán nem jött be a zentai születésű tréner jóslata, mert már a félidőben is héttel vezettek a spanyolok, végül pedig simán, 34–27-re nyertek.

DM Szurkolói Klub, a vendégek: Marko Krivokapics és Niko Mindegía.

„Roli! Jó!" – ordították a drukkerek a meccse elején, a Pick Szeged hálóőre két ziccert is védett. Nem sok öröm volt a 10. percig, hiszen ekkor már 6–2 volt a hispánoknak. „Jöhet be Lékai!" – ez egy eladott Császár-labda után volt a megjegyzés. Népes kis csapat jött össze Magyarország egyetlen férfi kézilabda szurkolói klubjában, amelyet lapunk, a Délmagyarország szervezett a Kárász utcai Corso Facerben. Amilyen szépen indult az meccs Szegeden – a Himnuszt végigénekeltek a drukkerek –, olyan csúnya volt a folytatás. Egyre többen verték a térdüket mérgükben, katasztrofálisan játszott a magyar csapat. A 15. percben 9–3 volt az eredmény, nem nekünk...

A 17. percben végre szurkolói hangulat lett, 9–6-ra tornázta fel magát a magyar együttes. Végre valami. „Nem igaz! Ilyen nincs! Jebemti...!" – ez a két sporinak szólt, mert nem engedték, hogy gyorsan induljanak a mieink. Időt is kértek a hispánok. Sokáig nem akart szegedi gól születni, pedig erre lehetett tippelni az Eb-klubban. Lékai bombája után vastaps volt a jutalma az exszegedinek. Aki egyszer a Pickben játszott, az kedvenc marad. Marko Krivokapics azért bizonyította, hogy ért a kézilabdához, hiszen a 21. percben 10–9-re jöttük fel, ő pedig szoros meccset jósolt. „Hohoho!" – ordították Mikler újabb bravúrja után a „szurkeszek". Tény, Mikler tartotta a lelket a válogatottban. A hajrá nem a miénk volt, csendben is maradt mindenki a klubban, 17–10 volt a világbajnok spanyoloknak a félidőben.

DM Szurkolói Klub, a vendégek: Marko Krivokapics és Niko Mindegía

„Nagyon görcsösen játszik a magyar válogatott, a spanyolok pedig ezt könyörtelenül büntetik, és az is látszik, hogy a rutin sokat ér, amikor szoros lett a meccs, akkor a spanyol ászok megvillantak" – értékelte az első félidőt Marko Krivokapics.

„Jó!" – ezt kiáltotta mindenki egy újabb Mikler-védés után. 18–13-nál azért a két spori felhergelte a kis szegedi csapatot. Egy tuti belemenés után hetest adtak a spanyoloknak. „Csalók!" – ennyi volt a megállapítás. Ancsin Gábor szerezte az első szegedi gólt az Eb-n, erre 38 percet kellett várni. „Nagyon szép!" – állapították meg Gulyás gólja után (23–18) a klub nézői. „Óóóó!" – ezt a férfiak mondták, mert Mocsai éppen az egyik hispán férfiasságát találta el. Azért a hajrához érve egyre gyérebb lett a taps, azonban senkit sem bántottak a drukkereink. Vadkerti gólt lőtt, vastaps volt a jutalma (27–21), majd a második gólját is örömmel konstatálták. Ennyi örömünk volt a meccsen. „Ezért két perc?"
– hergelték a játékvezetők Ilyés kiállításával a helyieket. Ilyés bombája a kapuban landolt, felugrott mindenki Szegeden, ekkor már Vadkerti három gólnál járt. A vége 34–27, vereséggel kezdett a magyar válogatott, igaz, ez nem ért senkit váratlanul.

DM Szurkolói Klub, a vendégek: Marko Krivokapics és Niko Mindegía.

„A magyar csapat szerintem a norvégokkal lesz nagy harcban a továbbjutásért, és sikerül kiharcolni ezt. Tetszett hazám válogatottja, jól és határozottan játszottunk, a magyarok hibáit jól használtuk ki. Nem szabad keseregni, mert a jobb nyert!" – foglalta össze a meccset Niko Mindegía.

Kedden 18 órakor Izland lesz az ellenfél, lesz újból DM szurkolói klub, ekkor Balogh Zsolt és Hegedüs Márk lesz a vendég.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alsóváros nyerte a Pedagógus Kupát

A szegedi Alsóváros Bulls győzelmével ért véget a szombati Pedagógus Kupa kispályás labdarúgó-bajnokság, amelyet huszonkettedik alkalommal rendeztek meg Ásotthalmon és Domaszéken. Tovább olvasom