Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Major László: Csalódtam!

Pár napja eldőlt, hat év után ismét lesz szegedi labdarúgócsapat a másodosztályban. Azt is biztosra lehet venni, hogy az NB III-ban nagyszerűen szerepelt, ragyogó tavaszt produkálva ezüstérmes KITE-Szeged trénerével, Major Lászlóval nem számol az új gárda vezetősége.
A Szeged 2011 labdarúgócsapatának lassan már el kellene kezdenie a felkészülést, de eddig még csak azt lehet tudni, hogy Bozóky Imre lett a klub elnöke. Azt viszont nem, hogy mely játékosok alkotják a keretet, ki irányítja a szakmai munkát. Megy a találgatás, repkednek a nevek, a „zuhanyhíradóból" már vagy fél tucat szakvezetőről lehetett hallani, köztük a KITE-Szegeddel nagyot alkotó Major Lászlóról.

– Pedig nem én leszek a Szeged 2011 trénere – közölte megkeresésünkre a 42 éves szakember. – Jelzésértékű, hogy velem még senki sem beszélt... Azt nem mondom, hogy beleéltem magam abba, hogy én irányíthatom a csapatot az NB II-ben, de hazudnék, ha azt állítanám, titokban nem reménykedtem benne. 

Major László büszke lehet edzői eredményeire. Fotó: Frank Yvette
Major László büszke lehet edzői eredményeire.
Fotó: Frank Yvette

Sorozatos sikerek

Major László aktív labdarúgóként 124-szer szerepelt az NB I-ben. A Békéscsaba színeiben mutatkozott be az élvonalban, később a Honvéd, a Tiszakécske és a Szeged LC csapatában is futballozott a legjobbak között. Edzői pályafutása öt évvel ezelőtt kezdődött. A Mórahalom együttesét a megyekettőből azonnal felvitte a megyei I. osztályba. A Sándorfalva volt a következő állomás: három évad alatt két bronz- és egy aranyérmet szerzett. Az elmúlt idényben a KITE-Szegeddel második lett az NB III Alföld csoportjában. Elvégezte a Testnevelési Egyetem edzői szakát, négy éve szerezte meg az A-licencet.

A szakember elmondta, nem érzi hiábavalónak az elmúlt egy évet, edzői pályafutása eddigi legszebb élményeként élte meg.

– Nem túlzás, tavaly ilyenkor a semmiből kellett csapatot csinálni – magyarázta. – A bajnoki rajt előtt pár nappal alakult ki a KITE-Szeged végleges kerete, az NB III-ban való maradás volt a cél. Végül befutottunk a második helyre, tavasszal messze mi szereztük a legtöbb pontot. Büszke vagyok az eredményünkre, ezt már senki sem veheti el a játékosoktól, tőlem.

A tréner nem is tagadja, keserűen éli meg, hogy a vezetés nem vele képzeli el az új csapat, a Szeged 2011 jelenét.

– Pedig mindezt megjósoltam... – sóhajtott egy nagyot. – Az év elején azt mondtam a játékosaimnak, ha nem produkálunk eredményt, az nagy gond, ha meg igen, akkor meg attól kell félni, hogy olyan emberek jelennek majd meg, akik mással képzelik el a folytatást. Sajnos igazam lett... Csalódtam, úgy érzem, sokat tettem azért, hogy hat év után ismét legyen Szegednek NB II-es csapata. Meg vagyok győződve róla, az ezüstérmes gárdánk 7–8 játékossal kiegészítve erős középcsapat lehetett volna a másodosztályban.

Adódik a kérdés, mi lesz most Major Lászlóval? Abbahagyja az edzősködést, vagy csinálja tovább?

– Természetesen folytatom! A civil munkám mellett, ahogy eddig, ezután is szívesen dolgoznék a sportágban, hiszen annál sokkal jobban szeretem a futballt, az edzői pályát, hogy egy számomra kellemetlen döntés elvegye a kedvemet. Az élet nem áll meg – zárta mondandóját a szakember.

Olvasóink írták

 • 12. laca74 2011. július 05. 12:21
  „Airwawes! Sajnos nincs olyan megoldás fociügyben ami mindenkinekjó megoldás lenne,amit te irtál abban is van igazság és retroboy19 irásában is van szerintem. Van egy "hirtelenmegalakult" csapat amely már a megalakulásával igen szélsöséges érzelmeket váltott ki. Aki nem szimpatizál ezzel az nem megy ki a meccsekre aki igen az ott lesz. Szerintem mindenki számára jobb lenne egy szegedi kötödésü csapat,és ez a csapat egyenlö félként tekintene azokra a csapatokra akikböl esetleg merithet majd évek múlva. Anno a Szeged LC idegenbeli meccseire Tamásiból és Budapeströl is utaztak szurkolni,és az sem volt szegedibb csapat mint a 2011. Én FK 1899 SZEGED szurkoló vagyok és maradok is mindörökké mert szerintem ez a csapat az igazi SZEGEDI csapat,de utálni ezért nem fogom a 2011-et.”
 • 11. airwaves 2011. július 05. 10:56
  „9. retroboy19!
  "Játékosokról meg annyitt hogy össze kellene szedni Kite Szeged legjobb játékosaitt meg a Makó legjobbjaitt meg akik Csongrád megyében fociztak és az Orosháza játékosaitt!!!Ez elérhető lenne szerintem!!Utánpotlásnak meg ott lehettne Makó fiataljaI vagy a Tisza VOLÁN fiataljai kezdésnek!!Fiokcsapatnak meg ottlehetne Gyula,Hódmezővásárhely,Sándorfalva,és még lehettne sorolni és azért nem ártana egy együttmüködési szerződés valamelyik nb1-es csapattal"
  Gratulálok !
  Ezért utálják a megyében Szegedet! Már ami a focit illeti! Még a Szeged 2011 egyet nem rúgott a labdába, de 100 km-es körzetben mindenki essen hasra és szolgálja a pénzért megvett NB II-es Szegedet!
  Ügyes vagy!”
 • 10. airwaves 2011. július 05. 10:41
  „Alig száradt meg az aláírás a papíron, de látom már mindenki nagyon okos foci ügyben Szegeden.
  A Szeged 2011 nem a KITE Szegedtől kapta az NB II-es jogot, hanem a Makótól, amely egyesült a Kiskundorozsmával, hogy Szegeden legyen a székhely. A tisztánlátás végett.
  Azt, hogy tavaly a KITE Szeged induljon az NB III-ban, szintén Kis-Rigó püspök és az egyházmegye jogásza Bozóky Imre "vívmánya". A sportszerűsége annak is megkérdőjelezhető volt, de mint tudjuk Magyarországon élünk...
  Ami Major Laci csalódottságát illeti: sose lett volna második a KITE, ha nincs egy Bringa...
  De Szegeden akkor is lett volna NB II, a fent leírtak miatt.”
 • 9. retroboy19 2011. július 04. 22:19
  „Telik az idő, csak csapatnév van játékosok meg még nincsennek meg pálya sincs!!!
  Szeged pálya egy romhalmazz nem tudom miért vonultak ki megnézni a pályátt és a körülményekett a több mint 100éve ugyanugy áll minden felháborító hogy az ember kimegy a meccsre és nincs mire leülni eredményjelző tábla sincs és még lehettne sorolni mi nincs!!!!!!Ez lesz másodosztályban is??Az edzőről meg annyitt hogy hagyni kellene dolgozni amit elkezdett ö legalább ismeri a Kite Szeged meg a Makó játékosaitt!!
  elkellene egy 10ezer fős stadion a városba !!
  Játékosokról meg annyitt hogy össze kellene szedni Kite Szeged legjobb játékosaitt meg a Makó legjobbjaitt meg akik Csongrád megyében fociztak és az Orosháza játékosaitt!!!Ez elérhető lenne szerintem!!Utánpotlásnak meg ott lehettne Makó fiataljaI vagy a Tisza VOLÁN fiataljai kezdésnek!!Fiokcsapatnak meg ottlehetne Gyula,Hódmezővásárhely,Sándorfalva,és még lehettne sorolni és azért nem ártana egy együttmüködési szerződés valamelyik nb1-es csapattal aki adna kölcsön fiatal játékosokatt Szegednek!!!!Remélem nem egy évig lesz a csapatt nb2-be!!!”
 • 8. eldorádó 2011. július 04. 20:08
  „egy tradíció, utánpótlás nélküli csapatnak nincs jövője! A KITE-Szeged a máris az enyészeté, a Szeged2011 is erre a sorsra jut! Ne legyen igazam!
  Ha valóban a szegedi futball felemelése volna csak a cél minden itt felbukkanó uraságnak, akkor egy egyesületben koncentrálva összpontosítanók az erőiket!”
 • 7. ther 2011. július 04. 19:27
  „Major Úrnak és a játékosoknak köszönhető, hogy Bozóki Úr itt van? Vajon ő értékeli-e ezt?”
 • 6. Palacsinta 2011. július 04. 18:12
  „Ajánlom figyelmébe a makói vezetőknek Major urat.Ambiciózus,fiatal,jó edző.”
 • 5. laca74 2011. július 04. 17:57
  „Lehet hogy nincs megkeresztelkedve és ez miatt esett ki a kalapból...azért azt hittem nem ennyire naiv mert ez a magyar futtbal valóság nem az eredmény számit sajnos.”
 • 4. Együgyű 2011. július 04. 16:21
  „Ezen nem kell meglepődni.
  A csapat csak az NBII-be jutott fel! Igaz az, hogy az NB I-ben bajnok lett a Videoton?
  Egyik helyen sem a csapatoknál levő edzők maradtak, talán túlképzettek?
  Igaz más munkahelyen is kizáró az ok.
  ,,A Szeged 2011 labdarúgócsapatának lassan már el kellene kezdenie a felkészülést, de eddig még csak azt lehet tudni, hogy Bozóky Imre lett a klub elnöke. Azt viszont nem, hogy mely játékosok alkotják a keretet, ki irányítja a szakmai munkát."

  Igazán letett a képzeletbeli asztalra valamit Bozóky úr?
  Már Ő az elnök, és maga szerin Szeged polgárai vele jól jártak!

  Sajnálom Major László urat. Miért is? Szerintem, mert a lehetőségekhez képest jól szerepelt csapata. De eljön nemsokára majd az Ő ideje. Hiszen kis idő elteltével megint számítani fognak munkájára!”
 • 3. rozator 2011. július 04. 13:48
  „Azért ezt Ő sem gondolhatta komolyan! (távol van a Mezey iskolától) Itt a püspök diktál!”
 • 2. avaget 2011. július 04. 10:43
  „ne legyen igazam de ugyérzem ez nem lesz ez igy jó !! ha az nb3 ezüstnek az a következménye hogy mindenkit kirugnak akkor előre rettegek mi lesz ha nb2 ben is elérünk vmit !! vagy csak nekem érthetetlen hogy miért kell egy jól müködő rendszert szétbombázni????”
 • 1. H.N. 2011. július 04. 09:40
  „Sajnálom, mert megérdemelte volna a bizalmat...Köszönjük Laci!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolóházasság: Kiss Zsolt és Laluska Eszter egybekelt

Sportolóesküvőt tartottak szombaton Szegeden: a Szedeák kosárlabdázója, Kiss Zsolt feleségül vette az egykori kézilabdás Laluska Esztert. Tovább olvasom