Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Makó FC: műfüves jövő

Bár a Makó FC labdarúgói csak jövő hétfőn kezdik el hivatalosan a téli felkészülést, a csapat már ezen a héten is kétszer mozog. A kameruni légióst, Ngallét visszavárják hazájából, a műfüves pálya pedig új távlatokat nyithat a város labdarúgásának jövőjében.
A Makó FC NB II-es labdarúgócsapatának életében nagyon sok minden változatlan. Ilyen például a téli felkészülés általános kezdete, amely ezúttal is január második hetére, pontosan jövő hétfőre, 11-ére esik. Aztán ilyen, hogy a csapat több edzőmeccset is játszik. Nemcsak magyar, hanem román együttesekkel is.

– Nem hagytuk abba teljesen a játékot, hiszen heti kétszer találkozunk az Erdei János Sportcsarnokban. A hétfői létszámból azt láttam és éreztem, hiányzik a fiúknak a futball, valamint egymás társasága is. Így aztán, ha ideveszem a kispályás tornákat, a jövő héten nem egy teljesen leeresztett együttessel vágunk neki a felkészülésnek – vélte Kolozsvári János, a Makó FC edzője. – Minimum nyolc edzőmeccset már leszerveztünk, így pályára lépünk a román Temesvár, az UTA Arad, valamint a Nagyszentmiklós, aztán a Gyula, a Szabadkígyós, a Tisza Volán és a HFC ellen, Békéscsabán pedig részt veszünk a Láza János-emléktornán. A legelső mérkőzés időpontja január 28. lehet, ha az NB I-es Pápa elfogadja a meghívásunkat.

Már Makón is. Szögletperspektíva az Erdei Ferenc téri új, műfüves pályán. Fotó: Karnok Csaba
Már Makón is. Szögletperspektíva az Erdei Ferenc téri új, műfüves pályán.
Fotó: Karnok Csaba

A szakember elárulta, a csapat kameruni légiósa, Joseph Martial Ngalle éppen 11-én repül vissza Magyarországra, és ha nem hétfő este, akkor nagy valószínűséggel kedden már megérkezik Makóra.

– Három SMS-t kaptam Zsozsótól, aki megírta: jól van, minden rendben. Hosszú idő után utazhatott haza egy hónapra, remélem, élményekkel telve tér vissza hozzánk – jegyezte meg a tréner.

Ami viszont változott a Makó FC életében, az az edzéslehetőség. A helyi önkormányzat és a dunaújvárosi Pharos Kft. révén 131 millió forintból elkészült ugyanis a FIFA-szabványoknak megfelelő, 105×68 méteres műfüves pálya. A hivatalos átadás még hátravan, azt majd a március eleji első hazai mérkőzés előtt tervezik a makóiak, de most már nem kell albérletben edzenie a gárdának, ha netán havas az idő. Ezzel egyébként még nincs vége a létesítmény fejlesztésének, hiszen az ígéretek alapján további tízmilliókból elkészül még egy ugyancsak a nemzetközi elvárásoknak megfelelő füves pálya is. Ehhez a Kelemen László utca felől több telket is megvásárolt az önkormányzat, így a jövőben már három nagypálya állhat a csapatok rendelkezésére. További terv, hogy idén nyáron a centerpálya gyepszőnyegét szintén felújítják.

– Igénybe is vesszük már a jövő héten az új pályánkat, amelynek megléte megkönnyíti a helyzetünket. Nemcsak nekünk jelent sokat a műfű, hanem egészen az óvodásoktól kezdve annak a 250–300 gyereknek az edzéslehetőségeit és jövőjét mentettük meg, akik a Makó FC közvetlen utánpótlását jelentik. Az önkormányzat megemelt támogatása pedig azt jelenti: kiáll mellettünk – mondta végül Kolozsvári János.

Olvasóink írták

 • 4. sustalover 2010. január 06. 20:48
  „3
  A müfüves pályához készült lelátó,de teljesen igazad van,a fölelátóra ráférne a felújitás meg az öltözökre,de tervben van,minden sajnos nem megy egyszerre.”
 • 3. micocity 2010. január 06. 13:30
  „Szép ez a műfüves pálya,de gondolhatnának a nézőkre is!
  A lelátóra is ráfér némi felújítás!!”
 • 2. xmanó 2010. január 06. 10:52
  „Büszkék lehetünkl itt Makón,hogy ilyen csapatunk van!Óriási dolog ez egy 25 ezres kisvárosban.”
 • 1. sustalover 2010. január 06. 07:31
  „Nagyon kellett már és sokat dolgoztak érte a fiúk,maximálisan megérdemlik!
  Néztem többször is,profi módon készült el,szépen tudnak most már készülni rajta a srácok!
  Óriási segitség ez a pálya a megye legjobb focicsapatának!
  Hajrá Makó Fc!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szpartak ragyogó csillagai

Nem midendennapi mérkőzés kezdődik szerdán 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának ellenfele a Szpartak Moszkva lesz. Tovább olvasom