Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Marad a gólvágó. A légiós?

Labdarúgás - Tegnap már szinte a Makó FC teljes kerete edzett Kolozsvári János irányításával az Erdei Ferenc téri sporttelepen. Két játékos (Podonyi, Gévay) már biztos, hogy távozik, a gólvágó (Maróti) és a légiós (Ngalle) pedig maradhat.
Kánikula ide, izzadás oda, a labdarúgó NB II Keleti csoportjának legutóbbi bronzérmese, a Makó FC már a felkészülés második hetét kezdte meg tegnap. A csapat tagjai nem kaptak túl sok pihenőt, mindössze három hetet, így nem meglepő, hogy akadtak néhányan, akik még egy héttel megtoldották a szabadságukat. Amatőr csapatról lévén szó nem is tehet senki szemrehányást azoknak, akik így cselekedtek.

Ám tegnap már huszonkét játékosnak vezényelt edzést Kolozsvári János. A tréningről még így is akadtak hiányzók: a csapatkapitány, Magyar György beteg volt, míg Dálnaki Csanád Romániában próbálja kikezeltetni régóta húzódó szeméremcsont-sérülését. A kameruni Ngalle az első osztályú Kaposvárnál járt próbajátékon, míg a Keleti csoport „algólkirálya", a 23-szor eredményes Maróti Sándor a Vasasnál járt, ám tegnap mindketten ott voltak az Erdei Ferenc téri sporttelepen. Maróti helyzete tisztább: szinte biztos, hogy marad, míg „Zsozsó" jövője még képlékeny. Két játékost pedig már biztos nem láthat a bajnokságban sem a labdarúgást oly nagyon szerető és értő makói közönség: Gévay Zsolt az NB I-es Pakshoz távozott – hároméves szerződést kapott –, míg Podonyi Norbert az ausztriai hatodosztályú Enns csábítására mondott igent.

– Nehéz helyzetben vagyok, hiszen Gévay távozta után Podonyival oldottam volna meg a bal oldali védő posztját, ám most nem tudom, ki játszik majd itt – mondta Kolozsvári. – Időm viszont van eldönteni, kiválasztani és leigazolni, hiszen augusztus 15-én rajtol a bajnokság következő idénye. Összesen tehát hat hét áll a rendelkezésünkre, ilyen hosszú időnk pedig nyáron már nagyon régen nem volt. Mondom ezt úgy, hogy az ellenfelek nagyobb része, így például a Békéscsaba is napi két tréninggel készül... Az első két héten ráhangoló és alapállóképesség-fejlesztő edzések szerepelnek a programban, majd jönnek a felkészülési találkozók is.

Az NB II sorsolását pénteken tartják, míg a távolabbi jövőről annyit lehet tudni, hogy a jelenlegi harminckettő helyett ugyan valóban huszonnégy csapat indul a 2010–2011-es NB II-es sorozatban, de két csoportban. A csoportokon belül lesz egy teljes oda-vissza vágós kör, a harmadik pályaválasztóit pedig külön sorsolják.

Makói edzőmeccsprogram

A Makó FC várhatóan nyolc edzőmeccset tervez az augusztus 15-ei (vagy 16-ai) bajnoki rajtig. Íme, a program, július 18., 9.30: Makó–Szabadkígyós (Békés megyei I. osztály); július 22., 18 óra: Algyő–Makó; július 25., 10: Tótkomlós (Békés megyei II. osztály)–Makó; július 28., 18: Battonya (NB III, Alföld csoport, újonc)–Makó; július 30., 18: Tisza Volán–Makó; augusztus 1., 10: Makó–Battonya; augusztus 5., 18: Makó–Orosháza (NB III, Alföld csoport); augusztus 8., ?: romániai csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget-kupa: a Micro Meat nyert

Befejeződött Tiszaszigeten a nyári holtszezon egyik kiemelkedő futballeseménye, az Arany Ászok Sziget-kupa kispályás labdarúgótorna. Tovább olvasom