Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Megszűnik a gyálaréti Napraforgó Futóklub

A gyálaréti Napraforgó Futóklub 2003 áprilisában alakult, és 8 évnyi sikeres működés után, május 3-án megszűnt.
Versenyzőinek sikereivel, családokat megmozgató rendezvényeivel kellemes színfoltja volt a megyeszékhely sportjának a szeged-gyálaréti Napraforgó Futóklub. Sajnos a múlt idő indokolt: az egyesület 8 évi működés után – a tagság akaratából és főként financiális okok miatt – május 3-án megszűnt – közölte lapunkkal Lévai Imre elnök.

A klub 2003. április végén alakult, és fennállása 8 esztendeje alatt a szenior korosztályú futók Szeged, Csongrád megye, a régió, de az sem túlzás, hogy az ország meghatározó szupermaratoni csapatává vált. Több alkalommal értek el a férfi- és a női váltóval korosztályos győzelmeket, például a Bécs–Budapest és a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba viadalokon, de az abszolút dobogóra is felállhattak. Lukácsi István, Rostás Pál, Bán Gergely és Molnár Mihály, a nők közül pedig Farkas Mária több alkalommal lett korcsoportjában érmes a klasszikus maratoni távon, a 42,195 kilométeren és félmaratonon, hazai és külföldi megmérettetéseken egyaránt.

Az elmúlt években közel 20 viadalt bonyolítottak le: a Napraforgó Futódélutánok, az évbúcsúztató futóversenyek mellett 4 éven keresztül megrendezték Mórahalmon a Homokháti Vesszőfutást, egyszer pedig 56 kilométeres szupermaratont is. A napraforgókhoz köthető a 2006. március 11-én, az országban először, autópályán rendezett futóverseny, amely egyben az M5-ös Röszke és Szeged közötti szakaszának avatása volt. Utolsó saját versenyüket tavaly nyáron Gyálaréten, az árvízkárosultak megsegítésére szervezték.

Említésre méltó még, hogy kétszer „függőlegesen" keresztülfutották Magyarországot: az ország legmélyebben fekvő településéről indulva – természetesen Gyálarétet is érintve – Mátrafüredig trappoltak, majd indultak a Mátrafüred és Kékestető közötti, 11,6 kilométeres hivatalos BSI-versenyen.

– Nem halunk meg teljesen – mondta szomorúan Lévai Imre elnök. – Igaz, hivatalosan, jogi személyként nincs többé Napraforgó Futóklub, de korábbi versenyzőink, folytatva pályafutásukat, megtartják és a jövőben is használják a számukra oly sok sikert hozó, emlékezetes nevet.

Olvasóink írták

  • 2. postboy 2011. május 06. 22:00
    „az a baj, hogy arra sincs”
  • 1. kilo 2011. május 06. 12:24
    „Sebaj, focira van penz :(((((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: Tanácsot kisebb autóbaleset érte, kérdéses a vasárnapi játéka

Valószínűleg kihagyja a Nyíregyháza elleni vasárnapi zárófordulót Tanács Attila, a Szedeák centere,… Tovább olvasom