Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Megyei foci: vannak még kérdőjelek

Ki esik ki? Ki marad benn? Ki jut fel? Három kérdés az átszervezés miatt jelentősen átalakuló megyei labdarúgó-bajnokságokról, amelyre megpróbálunk válaszolni.
Az NB III-as és a Szertár Sportbolt megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság már véget ért, a megyekettő és a megyehárom pedig a hétvégén fejeződik be, nem árt tehát megvizsgálni, a feljutások és a kiesések alapján hogy alakul a jövő évi bajnokságok beosztása. Egyelőre kevés dolog biztos, ám erről nem az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatósága, hanem az NB II és az NB III átszervezése tehet.

Mivel a két NB II-es csoportból jövőre csak egy lesz, a jelenlegi másodosztályú csapatok közül többnek is a harmadik vonalban kellene szerepelnie a 2013–2014-es szezonban. Kellene, ám információink szerint nem kizárt, hogy visszalépések miatt az Alföld csoportból kieső Csongrád megyei csapatok közül többet is felkérhetnek a folytatásra. Számoljunk a legoptimistább esettel, tehát azzal, hogy a Tápé megnyeri az osztályozót (lásd Osztályozó Tápén című írásunkat), a Mórahalom és a Tisza Volán pedig a visszalépések miatt maradhat az NB III-ban.

A kék mezes Szentes feljutott a megyeegybe, az Universitas kiesett a megyeháromba. Máshol még sok a bizonytalanság. Fotó: Schmidt Andrea
A kék mezes Szentes feljutott a megyeegybe, az Universitas kiesett a megyeháromba. Máshol még sok a bizonytalanság.
Fotó: Schmidt Andrea

A megyeegyben jelenleg csak a 10. Kistelek nyugodhatott meg, ám megmenekülhet a 11. UTC, a 12. Nagymágocs és a 14. Mindszent is. A 13. HFC II.-nek azért nincs erre esélye, mert a HFC biztosan érkezik az NB III-ból, egy klub két csapata pedig nem indulhat ugyanabban az osztályban. A 15. Bordány és a 16. Röszke helyezése miatt búcsúzik.

Eltiltások

Az MLSZ területi igazgatóságának fegyelmi bizottsága több labdarúgót is eltiltott a játéktól. Rudics Rudolf (Ópusztaszer) 5, Váczi Imre (Szentesi Kinizsi), Katona Norbert (Csengele), Haska Szabolcs (Üllés), Bosnyák Ferenc (Szőreg), Patkós Sándor (Makó), Havancsák Péter (Fábiánsebestyén), Nagy Dávid (Szatymaz), Csiernyik Mihály (HFC) 4-4, Szalkai Gábor (Kistelek), Hegedűs Gábor (Zákányszék), Szilágyi Ádám (HFC) 3-3, Nagy Alberto (Röszke), Fekete József, Molnár Csaba (mindkettő SZEOL SC), Szebehelyi Károly, Paku Imre (mindkettő Makó) 2-2, Szabó Jácint (UTC), Farkas Ferenc, Molnár Krisztián (mindkettő Szeged 2011), Márki Milán és Bartucz Péter (mindkettő HFC) pedig 1-1 meccses büntetést kapott. A szentesi Széll Norbert augusztus 31-éig nem vehet részt semmilyen hivatalos sporttevékenységben.

A megyekettőben a bajnok Szentesi Kinizsi feljut, ez nem is volt kérdéses a centenáriumát ünneplő csapatnál. A második helyért még a Székkutas és a Contitech-Makó II. verseng, ám utóbbi biztosan nem vált osztályt, mivel idén még az NB III-as Makó is a megyeegyben folytatja. Mivel a Székkutas négy ponttal megelőzi a negyedik Tiszaszigetet, gyakorlatilag eldőlt, hogy a csapat elindulhat majd a megyeegyben, és úgy tudjuk, erre van is hajlandóság a településen.

A megyekettes kiesők száma ugyanannyi lesz, mint a megyeegynél – hogy ez mennyi, az később derül ki. Az biztos, hogy a 10. Zsombó bennmarad, valamint az is, hogy a 14. Fábiánsebestyén, a 15. Universitas és a 16. Balástya kiesik – a 11. Sándorfalva II., a 12. Gyálarét és a 13. Csanytelek sorsa a fent leírtaktól függ.

A megyehárom három csoportjából ketten juthatnak fel. Információink szerint ez a két csapat a Deszk, valamint a vasárnapi Kiskundorozsma II.– Balotaszállás meccstől függően a Homokháti csoport második helyét megszerző együttes lehet (a hazaiaknak ehhez nyerni kell, a Balotának elég a döntetlen is). A Mórahalom II., a Makó III., a Baks és az Algyő II. nem vállalja a feljutást, így ők maradnak a megyeháromban, amely jövőre a tervek szerint négy csoportban zajlik.

A hétvégi program

Szertár Sportbolt megyei II. osztály, 18. (elhalasztott) forduló, szombat, 17 (ifik: 15): Universitas–Rosmarin Zrt. Mártély, Szeged, Kisstadion, vezeti: Dósa Rácz. Szőreg–Csanytelek, Szőreg, Nagy G. Üllés–Fábiánsebestyén, Üllés, Savanya. Gyálarét–Csengele, Gyálarét, Takács. Tömörkény–Balástya, Tömörkény, Samu. Zsombó–Contitech-Makó II., Zsombó, Cser. Szentesi Kinizsi–Székkutas, Szentes, Fodor. Sándorfalva II.–Tiszasziget, Sándorfalva, Cseh. Szertár Sportbolt megyei III. osztály, 26. forduló, Homokháti csoport, vasárnap, 17: Ruzsa–IKV-Alsóváros, Ruzsa, Zab. Forráskút–Bordány II., Forráskút, Kiss G. Kiskundorozsma II.–Balotaszállás, Kiskundorozsma, Soós. Szentmihály–Zákányszék, Szentmihály, Farkas. Röszke II.–Mórahalom II., Röszke, Juhász. Öttömös–Pusztamérges, Öttömös, Bujdosó. Zsombó II.–Domaszék, Zsombó, Rácz. Tisza–Maros csoport, szombat, 17: Pázsit SE-UTC II.–Makó III., Szeged, Kertész utca, Cser. Maroslele–Újszentiván, Maroslele, Cseh. Földeák–Apátfalva, Földeák, Boros. Ferencszállás–Deszk, Ferencszállás, Stetakovics. Kübekháza–Móravárosi Kinizsi, Kübekháza, Mucsi. Pitvaros–Komlósi Transz Baktó, Pitvaros, Botlik. Tápé II.–Csanádpalota II.-Ambrózfalva, Tápé, Kőhalmi.
Termál csoport, szombat, 17: Csongrád II.–Szegvár, Csongrád, Varga II. Fábiánsebestyén II.–Ópusztaszer, Fábiánsebestyén, Szűcs. Pusztaszer–Algyő II., Pusztaszer, Bozóki. Dóc–Kistelek II., Dóc, Zab. Vasárnap, 15: Szatymaz–Derekegyház, Szatymaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak sikerült: Vanczák fejesével győztük le Kuvaitot - sok-sok fotó

Felkészülési mérkőzésen tízezer néző előtt 1:0-ra győzött Magyarország együttese Kuvait ellen az ETO… Tovább olvasom