Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Megyenégy: nagy tervek Szatymazon

Az Üllésről hazatérő edzővel, Polgár Attilával, valamint a vele tartó öt játékossal megerősödve nagy terveket szövöget a megyei IV. osztály Nyugati csoportjának negyedik helyén álló Szatymaz, amely két szezon alatt a megyekettőig haladna.
Bazsó Ferenc az edző

Ami az egyiknek öröm, az a másiknak szomorúság is lehetne, de Üllésen a távozók ellenére sem így gondolkodnak.
– A jövő hétre lesz teljes a keret, akkor derül ki, mit teszünk: fiatalokkal végigfutballozzuk a tavaszt, vagy az erősítésekkel versenyben leszünk a második helyért. Persze az ifikkel is reális lehet a dobogó, és velük képzeljük hosszú távon az üllési futballjövőt, de a pályánk felújítása miatt az összes tavaszi meccset idegenben játsszuk. Bazsó Ferenc tíz éve van nálunk, ismeri a viszonyokat, ő lesz majd az edző. Megyeegyes álmunk nincs, a HFC II. kiemelkedik ebből a mezőnyből. Polgár Attila kapott egy lehetőséget, amellyel szeretne élni, teljesen megértjük és elfogadtuk a döntését – nyilatkozta Papp Zoltán üllési elnök, aki még hozzátette: a pálya talajának előkészítése megtörtént, jöhet a tömörítés és a füvesítés.
Az öltöző és a pálya után a csapat is megújul Szatymazon: az Üllésről érkező edzővel együtt öt játékos igazolt a megyei IV. osztályban szereplő csapathoz.

– Négy és fél évet voltam Üllésen: az első két bajnokságban egyaránt a hatodik, majd a harmadik és a második helyen zártunk, míg jelenleg is második a csapat a megyei II. osztályban. Nagyon szép esztendők voltak, minden a helyén volt, megszerettem a falut, a szurkolókkal és vezetőkkel is jó kapcsolatot ápoltam. Hogy miért döntöttem mégis így? Mert hazahívtak. Nem tudom, kinek mit jelent a saját faluja, nekem nagyon fontos Szatymaz, mert kisgyerekként is szurkoltam a csapatnak. Szabó Ödön és Baranyi Péter eddig is azon dolgozott, hogy jó körülményeket biztosítsanak, a tervek pedig nagyok: előbb megyehármat, majd megyekettőt szeretnénk. Ezenkívül a helyi dzsúdó szép sikereket ért el Szabó Csaba vezetésével, országos bajnokság érmesei dolgoznak, és ugyan mi ezt nem tudjuk überelni, de a megyében szeretnénk sikeresek lenni – nyilatkozta az edző, Polgár Attila.
Újak Szatymazon. Szél Róbert (balról), Lippai Dániel, Gyuris Norbert, Gyuris Zsolt, Kormos Attila, Polgár Attila, valamint Baranyi Péter és Szabó Ödön.
Újak Szatymazon. Szél Róbert (balról), Lippai Dániel, Gyuris Norbert, Gyuris Zsolt, Kormos Attila, Polgár Attila, valamint Baranyi Péter és Szabó Ödön.

Polgár Attila elmondta a játékosoknak, hogy elhagyja Üllést, de őt is meglepte, hogy több labdarúgó, így Lippai Dániel, Gyuris Norbert, Gyuris Zsolt, Kormos Attila és a megyekettes góllistát a csengelei Koncz Miklóssal holtversenyben 19 góllal vezető Szél Róbert vele tart. A megyei IV. osztály Nyugati csoportjában negyedik Szatymaz játékosai heti három alkalommal edzenek, a cél pedig a település utánpótlásfutballjának felépítése a legkisebbektől kezdve Szalma János testnevelővel együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most nem volt esélye a Floratomnak Celldömölkön

A Floratom Szeged AC Probart extraligás asztaliteniszcsapata hétfő este pótolta be a 11. fordulóból… Tovább olvasom