Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Mezei Richárd: Új idény, új remények

Ma megkezdődik a 2011– 2012-es NB I-es férfi kézilabda-bajnokság. A Pick Szeged hosszú felkészülésen van túl. Nemcsak a csapat, hanem a szurkolók is izgalommal, várakozással tekintenek a szezon elé. Mezei Richárddal, a Pick Szeged Kézilabda Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.
– Sok változáson ment keresztül a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Mi volt a legfontosabb?
– A játékosok bizalmának visszaszerzése, s új szponzorok megnyerése, illetve a csapat körüli gazdasági helyzet tisztázása. A többségi tulajdonos segítségének köszönhetően mára elmondhatjuk, hogy a szegedi kézilabdacsapatnak olyan helyzete van az országban szinte egyedülállóan, hogy sem a szállítói, sem a játékosai felé nincs tartozása. Mindenki határidőre megkapja a fizetését, és rendeztük a régi játékosok felé fennálló hátralékokat is.

– Több változás is történt a klubnál, ebből mit érzékelhetnek a drukkerek?
– Lesznek a csapat szűkebb és tágabb környezetét is érintő változások. A szereléstől az autószponzorig, a beléptetésen, a jegyrendelésen, a webáruházon keresztül sok új dologgal találkozhatnak a szurkolók. Fő célunk, hogy a közönségünket minél kulturáltabban kiszolgáljuk, felzárkózzunk a nemzetközi színvonalhoz.

– A csapat is alapos változáson esett át. Milyen lesz a Pick Szeged az új idényben?

– A 16-os keretben még négy junior korú játékos található. A legidősebb kézilabdásunk, Frantisek Sulc 33 éves. Nagyon fiatal a csapatunk. Öt új játékos beépítése zajlott a nyáron. Nehezítette a felkészülést, hogy Mikler és Beocsanin tartósan sérült volt, egyelőre az ő formájukról nem tudunk nyilatkozni. A többi 14 játékos megkapta azt a lehetőséget, hogy jó formába lendüljön. Olyan nemzetközi csapatok ellen léptünk pályára, amelyek között BL-ben szereplő együttesek is voltak. Kilenc meccset játszottunk, lehetett volna többet, de kevesen voltunk. A nagy meleggel is meg kellett vívni a csatát, de túl vagyunk rajta, úgy gondolom, rendesen felkészültek a fiúk.

Mezei: Új idény, új remények. Fotó: Schmidt Andrea
Mezei: Új idény, új remények.
Fotó: Schmidt Andrea

– Ma az újonc Gyöngyös lesz az ellenfél. Kemény meccsre számít?
– Fontos a jó rajt, a Gyöngyös elleni találkozó. Szeptemberben nem az élcsapatokkal találkozunk, ezen be lehet gyakorolni azokat az elemeket, amelyeket októberben a hazai rangadókon és a BL-ben játszanunk kell. Ezt céloztuk meg, erre mozgósítunk rengeteg energiát. A támadás sebességére, a védekezés kompaktságára. Egy rajt mindig izgalommal jár, nagy a várakozás mindenki részéről. Több játékosunk ezt már átélte, reméljük, hogy így együtt, közösen olyan csapatszellemmel rendelkezünk, ami ezeknek a feladatoknak a sikeres megoldásához vezet. A kevés létszámból adódóan a rotációs technikára oda kell figyelni, hogy minden olyan játékos, aki harcra kész, lehetőséget kapjon. Ne legyenek túlterheltek a játékosok, a terhelés el legyen osztva, a nemzetközi trendhez igazodva. Skaliczki László vezetőedző ezt remekül tudja alkalmazni, így jó kezekben van a csapat.

– A nyári két hazai felkészülési meccs alatt népes publikum biztatta a csapatot.
– Köszönjük azt a miliőt, amit a két edzőmeccsen tapasztaltunk, hatalmas motivációt kaptak a fiúk a felkészülés alatt. Örömteli, hogy két kupadöntőt játszottunk, az idei KEK-győztes skalpjával, a Gummersbach legyőzésével jutottunk a fináléba Dobojban, ahol az idei BL-győztes Barcelonával csatázhattunk, és nem vallottunk szégyent. Hasonlót várok az előttünk álló szezontól is.

Olvasóink írták

 • 4. gyuribá 2011. szeptember 03. 15:58
  „Atya világ! Vez.ig.úr! "Kompaktság, rotációs technika", meg "ne legyenek a játékosok túlterhelve, úgy, hogy a terhelés el legyen osztva..., mert ez a nemzetközi trend" és ezt "Skala tudja alkalmazni"! Ricsiii !!! nem kéne...!”
 • 3. TUTI 2011. szeptember 03. 15:40
  „...vagy háta?”
 • 2. 620829 2011. szeptember 03. 10:25
  „A válasz már régen ismert....elvileg a második hely in H....a harmadik meg gyakorlatilag is befigyelhet....meglátjuk.”
 • 1. TUTI 2011. szeptember 03. 09:02
  „Csak a térde birja! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye I.: Kisteleken játszik az Ásotthalom

A hétvégén a 4. fordulót rendezik meg a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Tovább olvasom