Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Minimum 25 pont kellene tavasszal a Makónak

Makó - Az őszi idény befejeztével négy részben értékeljük a Csongrád megyei NB III-as labdarúgócsapatok őszi szezonját. Ezúttal a 12. helyen álló Makóval foglalkozunk.
A tavalyi szezonban kiváló tavaszi szereplésével maradt benn a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Makó. Idén is hasonló szereplésre lesz szükség az évad második felében, hiszen 12 pontjával mindössze a 12. Bány Tamás csapata jelenleg tíz pontra van a még osztályozót jelentő hatodik helytől. A keretes írásunkban feltett négy kérdésünkre az együttes edzője válaszolt.

Magyar (zöldben) játékára nem lehet panasz. Fotó: Karnok Csaba
Magyar (zöldben) játékára nem lehet panasz.
Fotó: Karnok Csaba
1.: – Sok jót nem tudok mondani... Szerettük volna 18-20 ponttal zárni az őszt, és „lőtávolban" maradni a hatodik helyhez képest, ebből lett tizenkettő. Voltak meccseink, amik balul sültek el, ilyen a Tököl elleni, amikor a 93. percben vesztettünk pontokat, Vecsésen 3–1-re vezettünk, és lett döntetlen, a Gyula ellen pedig 1–1-nél fejeltünk kapufát a hosszabbításban. Ha ezek a meccsek meglettek volna, sokkal könnyebb dolgunk lenne.

2.: – Vásárhelyen sok a fiatal, a Volánból pedig Faragó Bence és Kéri eligazolásával 33 gól távozott. Ahogy máshol, nálunk sem sikerült pótolni a hiányzókat, gondolok itt Schreiberre, Szakácsra és Retekre. A támadóink nagyon gyenge őszt produkáltak.

3.: – Az esély az megvan, még ha csak matematikainak tűnik is jelenleg. Tavasszal legalább 25 pontot kell szereznünk, és akkor a 37 pont a körbeverések miatt elég lehet a bennmaradáshoz – de hangsúlyozom, ez sem biztos.

4.: – Január 10-e körül kezdünk, és biztos, hogy lesznek változások a keretben. A vezetők tárgyalnak a kiszemeltekkel, de nyilván az anyagi forrásaink is számítanak majd az igazolásoknál. A fiatalokhoz, az utánpótláshoz nyúlni most nem lesz elég, hiszen nincs idő kísérletezni. Szeretném, ha két támadó, két középpályás és egy védő is csatlakozna hozzánk a télen.

Kérdések.
A labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Csongrád megyei csapatok őszével kapcsolatban mind a négy alkalommal ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel a szakvezetőknek. Íme a négy kérdés:
1. kérdés: – Mit gondol együttese őszi szerepléséről?
2. kérdés: – Mivel magyarázható a Csongrád megyei csapatok
gyenge produkciója?
3. kérdés: – Van még esély a bennmaradásra?
4. kérdés: – Mikor kezdődik a felkészülés, milyen változások
várhatók csapaton belül?

Magyar, a vezér
A labdarúgó NB III Alföld csoportjának őszi fordulóiban a Makó legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Magyar György volt, aki 8 találatával holtversenyben vezeti a góllövőlistát is.
A Makó őszi házi góllövőlistája (zárójelben az összesített helyezés): 1. (1.) Magyar György 8, 2. (24.) Gellér Gábor 3, 3. (34.) Erős Gábor 2, 4. (58.) Nagy András, Bánóczki Dániel 1-1.

Osztályzatok
Lapunk az őszi idényben osztályozta a labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Csongrád megyei csapatokat. Az összesítésnél minimum hét mérkőzést vettünk figyelembe.

A Makó játékosainak átlagai a következők: 1. Magyar György 6,11 (13 mérkőzésen játszott legalább 30 percet), 2. Czirbus Gábor 5,84 (13), 3. Gellér Gábor 5,62 (12), 4. Puskás Csaba 5,42 (7), 5. Rakonczai Zoltán 5,37 (12), 6. Bánóczki Dániel 5,36 (11), 7. Kulacsik Tamás 5,22 (11), 8. Horváth Károly 5,08 (12), 9. Zámbori Dániel 4,86 (11), 10. Tóth Attila 4,81 (8), 11. Horváth Gábor 4,75 (8).

Olvasóink írták

  • 2. patito 2012. november 29. 18:02
    „Azért lettem moderálva mert önök rosszul írják a Makó nevét?”
  • 1. patito 2012. november 29. 13:54
    „<moderálva> köszönjük”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra lesz Pedagógus-kupa

Újra megrendezik Ásotthalom, Domaszék és Zákányszék sportcsarnokaiban a Pedagógus-kupa kispályás labdarúgótornát. Tovább olvasom