Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Molnár László: 53 éve a férfi vízilabdának él

Mi lett vele? sorozatunkban most a Szeol AK egykori vízilabdázójával, a Szeged Beton VE szakmai elnökhelyettesével, a 60 esztendős Molnár Lászlóval beszélgettünk.
Molnár László Budapesten született, 7 éves volt, amikor az akkor egy éve alakult KSI-ben Kőnigh György edzőnél elkezdett pólózni.

– A lehető legjobb helyen sajátítottam el az alapokat, tizenegy esztendőn át, 18 éves koromig játszottam a Központi Sportiskola együttesében – emlékezett az egykori szigorú bekk. – Akkoriban a csapat még nem szerepelhetett az OB I-ben, viszont az MNK-ban igen. 1970-ben több fővárosi klub is hívott, végül a Spartacusnak és a Vasasnak nemet mondtam, a Honvéd ajánlatát fogadtam el.

Jól ment a játék Molnárnak, Gyarmati Dezső válogatottkeretének is tagja lett. Ez nem volt kis teljesítmény, ugyanis az a gárda 1976-ban Montrealban olimpiai bajnokságot nyert!

– A felkészülés kezdetén ott voltam még Csapó Dudival, Faragó Tonóval és a többi klasszissal a keretben, de a nem tudom már, hányadik szűkítést nem sikerült túlélnem – folytatta. – Akkor egyértelművé vált számomra, már nem lesz esélyem játszani a legjobbak között. Úgy döntöttem, Szegeden elvégzem a jogi egyetemet, ezért evidens volt, hogy a Szeol AK-ban folytatom a pályafutásomat. 1977 őszén kerültem a csapathoz, emlékszem, az első fél évben Lihotzky Karcsi volt az edzőnk, aztán pedig Debreczeni Pali.

Molnár László. Fotó: DM/DV
Molnár László.
Fotó: DM/DV

1982 végéig viselte a Szeol AK sapkáját, elsődlegesen a bekkelés volt a feladata, de centerként is megállta a helyét.

– Ötévadnyi szegedi játék után visszakerültem Budapestre, egy idényt a megszűnt Volánban játszottam, majd engedve Gerendás Gyuri és Hores (Horkai György, a szerk.) csábításának, egy szezont a BVSC-ben töltöttem, amellyel a Vasas mögött a másodikak lettünk a bajnokságban. 1984-ben aztán megint a Szeol AK következett, két év játék után itt fejeztem be a pólót. De akkor már dolgoztam, 1985-től a Kábelgyár osztályvezetője voltam. Az elmúlt tizenegy évet az önkormányzatnál töltöttem, 2002-től a Városüzemeltetési Irodának vagyok a vezetője.

Emellett pedig szakmai elnökhelyettesként a Szeged Beton VE elnökségének tagja.

– Azt gondolom, minden idők talán legjobb Szegede a mostani. Reális esélyt látok arra, hogy végre-valahára bajnoki finálét vívjon, ilyenre szegedi pólócsapatnak még sohasem volt lehetősége. Szerintem jobbak vagyunk a Honvédnál, az Egernél és a Szolnoknál is, a mezőnyben a Vasasnak és nekünk van a legerősebb gárdánk. De a magyar kupában is döntősök lehetünk, nem beszélve arról, hogy a Bajnokok Ligájában is kinéz számunkra egy negyeddöntő.

A 318 OB I-es meccsel büszkélkedő Molnár Lászlónak két lánya van: a 30 esztendős Krisztina és a 25 éves Adrien annak ellenére, hogy a fővárosban él, amikor csak teheti, ott szurkol a lelátón a Szegednek. Az édesapjuk mellett ülve.

Olvasóink írták

  • 1. teebee 2011. november 02. 09:52
    „Nem ő irányítja a polgármesteri hivatalban a városüzemeltetési irodát! <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Császár és az angyalok

És akkor táncra perdültek a cserepek is külvárosi bérházunk tetején... Tovább olvasom