Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Négy SZUE-versenyző a budapesti Eb-n?

Fennállása évadját produkálta eddig a Szegedi Úszó Egylet (SZUE). A Gellért Gábor edző vezette csapat hatalmasat lépett előre.
Bár rövid pályán még hátravan a felnőtt magyar országos (november közepe, Százhalombatta) és a korosztályos vidékbajnokság (december eleje, Hódmezővásárhely), a SZUE elnöksége megtartotta évértékelőjét. Kizárólag pozitívumok hangzottak el, ami nem is csoda, hiszen a másfél évtizeddel ezelőtt alakult klub fennállásának magasan legsikeresebb, legeredményesebb idényét produkálta eddig.

– A békától, a 8 évesektől kezdődően a felnőttekig bezárólag az összes korosztályban számos érmet nyertünk – büszkélkedett méltán Gellért Gábor, aki pont egy éve vezetőedző. – Összesen 87 medált „úsztak össze" a gyerekek, ebből 32 aranyat! Egy éve az ifik és a felnőttek összesen három érmet szereztek, idén 22-t! De hogy maradjunk az utóbbiaknál, az külön dicséretes, hogy a csapatot alkotó 12 versenyzőmből 11 éremmel gazdagodott.

Az eredmények bizonyítják, megtérült a sok edzés.  Fotó: Karnok Csaba
Az eredmények bizonyítják, megtérült a sok edzés.
Fotó: Karnok Csaba

A bajnoki érmek száma mellett az is a klub erejét mutatja, hogy a prágai ifjúsági Európa-bajnokságra a fővárosi egyesületek mellett kizárólag a szegediek delegáltak úszót.
 Remeklő testvérek

Egyedülálló, amit a Novoszáth testvérek véghezvittek: a család mindhárom gyermeke korosztályában magyar bajnok lett! Közülük is kiemelkedik Melinda, aki a gyermek korcsoportban hat számban indult el, és mindannyiszor elsőként csapott célba. A Sibalin testvérekre is büszke lehet a SZUE: a Király Bencével a jövő évi, Helsinkiben rendezendő ifi Eb-részvételre pályázó Sibalin Dávid a serdülők között ezüst- és bronzérmet szerzett, húga, Flóra pedig a gyermek korosztály kétszeres országos bajnoka.


– Ambrus Diána 200 méter pillangón 5. lett, míg Olasz Anna 1500 gyorson begyűjtött egy 6., 800 gyorson egy 8., a 4×200-as váltóban pedig egy 5. helyet – sorolta tanítványai eredményeit Gellért. – Király Bence ugyan két számban is „csak" a tamperei serdülő Eb B döntőjében szerepelt, de őt is a legtehetségesebb magyarok között tartják nyilván.

Természetesen a szekérnyi érem nem egyedül Gellért Gábor műve. A felnőttek mellett az ifikkel is foglalkozó vezetőedző munkáját Máté Zsolt segíti, Nagy Attila a gyermek, Molnár János a delfin, Ádándi-Kiss Gyula pedig a béka korosztályért felel.

A felnőttek és az ifik ragyogó szereplése azért különösen „izgalmas téma", mert jövőre, 2010 augusztusában Budapesten rendezik a felnőtt Eb-t.

– A jelenlegi magyar ranglistán négy úszónk is benne van az első négyben. Szél Friderika 50 és 100 gyorson, Lábdy Alexandra 50 háton, Olasz Anna 800 és 1500 gyorson, míg Ambrus Diána 200 pillangón – sorolta a legjobbakat a tréner. – Amennyiben közülük már csak egy is ott lesz az Eb-csapatban, boldog leszek. A kontinensviadalra a házigazdáknak nincs szintidő, az egy hónappal korábban rendezendő országos bajnokság első négy helyezettje automatikusan résztvevője az Európa-bajnokságnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölényes Pick-győzelem Debrecenben

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata magabiztosan nyert, 35-24-re a Debrecen otthonában. Tovább olvasom