Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Nemes-kézbe került a kupa

Zalaegerszegi versenyző, Nemes Attila nyerte a Ferroép-kupa nemzetközi A kategóriás egyéni férfi tekeversenyt az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A legjobb szegedi, Fekete László a harmadik helyen zárt.
Fekete Lászlónak a bronzérem jutott. Frank Yvette
Szenzációra várt a fantasztikus újszegedi teke- és bowlingcentrum közönsége. Mert a csarnokot megtöltő nézősereg hitt abban, hogy akár négy hazai versenyző is bejuthat a Ferroép-kupa A kategóriás nemzetközi férfi egyéni tekeverseny fináléjába. Aztán kiderült: ők is csak emberek, nekik is lehet egy rossz, illetve ha a verseny számszerű eredményét nézzük, inkább gyenge napjuk. Van olyan, amikor nem dől az az átkozott bábu.

Harc a hatszázért

A verseny első nagy kérdése az volt, vajon ki éri először a bűvös hatszázas határt? Nos, a szegedi Földesi Zsoltnak, az első nap éllovasának egy híján majdnem sikerült, aztán a második napon a BKV Előre tekése, Hacker Dezső éppen hatszázzal zárta a százhúsz dobást. Ám még hátra voltak a nagy ászok: külföldiek és magyarok egyaránt. A hazai nemzet sportolóin kívül érkezett még játékos Szerbia-Montenegróból, Macedóniából, Szlovákiából és Romániából. Összesen hetvenhat. Aztán ahogy haladt előre a viadal, úgy vált egyértelművé: ez a Ferroép-kupa a Ferroép-Szeged, a Zalaegerszeg és a szlovák Podbrezova versenyzőiről szól. Az említett klubból érkezettek nemcsak egymással, hanem a számokkal is hatalmas csatát vívtak. A célért, a négyes döntőért.

Pesta jelt adott

A szlovák Josef Pesta tett arról, hogy korán döntsön, ki lesz a selejtező elsője. Hatszázhatvan – eddig jutott a szlovák kiválóság. A maradék három helyért azonban hatalmas harc dúlt. A záró három kvartettben igazi világsztárok léptek pályára. A szegedi Fekete László rosszul kezdett, de aztán felkapaszkodott, és 621-et ért el. Ebből a négyesből a szlovák Foltin 620-ig jutott – joggal reménykedhetett. Karsai László, Fehér László, Kiss Norbert, Nemes Attila – kiváló magyar játékosok, akik már a közönségnek is gurítottak. A szurkolókat pedig egyre inkább magával ragadta a csata. Az említett csoportból a Ferroép-Szeged híveinek nagy bánatára végül a zalai Nemes volt a legjobb 617-tel.

– Elégedett vagyok magammal, mert sérült voltam, és a héten összesen csak hármat edzettem. A meccsrutin még hiányzott a produkcióból, amely így is jónak mondható, 605 fás volt – nyilatkozta az ekkor búcsúzó szegedi Kiss Norbert.

Szegediek a húsz között

A Ferroép-kupa négyes döntőjének végeredménye: 1. Nemes Attila (Zalaegerszeg) 651, 2. Radoslav Foltin (szlovák, Podbrezova) 636, 3. Fekete László (Ferroép-Szeged) 626, 4. Josef Pesta (Podbrezova) 605 fával. További szegedi helyezettek: 6. Kakuk Levente 615, 10. Kiss Norbert 605, 14. Karsai László 601, 17. Földesi Zsolt 599, 19. Karsai Ferenc 590, 20. Zapletán Zsombor 588, 21. Kovács Gábor 587 fával.

– Nem tudtam normálisan edzeni a bokasérülésem miatt, nem is lehetek elégedett. Kicsin múlott, hogy végül elindultam, és elvállaltam a játékot. Bár jó lett volna a négyes döntőbe jutni, be kell vallani, ma a többiek jobbak voltak – értékelte teljesítményét Karsai László.

Kovács Gábor, Claudiu Boanta, Farkas Sándor és Kakuk Levente zárta a selejtezőket. Joggal vártuk, hogy a Kovács, Kakuk ferroépes duóból valamelyik, de ha lehet, akkor mindkettő ott legyen a végelszámolásnál. Kakuk így is kezdett, Kovács már nem. Aztán Kakuk addig-addig rontotta a dobásokat, amíg végül ha csak három fával is, de lemaradt a fináléról.
– Mélységesen csalódott vagyok. A harmadik harminc dobásom igen gyenge volt, így aztán már csak rohantam az eredmény után. Nagyon bíztam abban, hogy ott leszek a végelszámolásnál – vallotta be Kakuk Levente.

– Sokat nem vártam magamtól, mert egész héten betegeskedtem. Most nem jött be, de egyáltalán nem akarom semmire sem fogni ezt a produkciót. Jobb lett volna elérni valamit, de a körülményeket figyelembe véve ezúttal ennyire futotta – mondta Kovács Gábor.
Az egyesen Pesta, a kettesen Fekete, a hármason Nemes, a négyesen Foltin. Ez volt a döntő kezdésekor a pályabeosztás. Hetvenhatból ők voltak a legjobbak. A szakértők azt hangoztatták: Foltin és Fekete között dől el a párharc. Sokáig így is tűnt. Az elején Fekete villogott, aztán a szlovák vette át a vezetést. De a surranópályán folyamatosan jött fel a fiatal Nemes. És mindenki meglepetésére a végén ő örülhetett.

Szereti Szegedet

– Szeretek Szegeden játszani, és most még jobb emlékekkel távozom a városból – közölte a boldog győztes, Nemes Attila. A harmadik helyen végzett Fekete sem volt elkeseredve.
– Ma jobbak voltak az előttem végzők – vonta meg reálisan a mérleget a szegediek kiválósága, Fekete László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okosodnak a szentesi pólósok

A Legrand-Szentes férfi vízilabdacsapata sem sokat pihent az ünnepek alatt. Berki András tanítványai… Tovább olvasom