Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Rajt a megyei fociban

A hét végén elrajtol a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A sorozat többesélyes: a legnagyobb favoritnak a Sándorfalvát és a Balástyát tartják, de a Kiskundorozsma is erősödött, sőt ott lehet a dobogó közelében az Újszentiván is.
Ismét akadt olyan csapat – és ez a korábbi hagyományokkal szemben már sorrendben a második szezon volt –, amelyik a megyei I. osztályú focibajnokság megnyerése után elvállalta a feljutást, a magasabb liga, azaz az NB III megnövekvő költségeit, terheit. A Csongrád után a Tisza Volán SC is osztályt váltott, így növelve négyre az NB III Alföld csoportjának megyei reprezentánsait. Jó példával jártak elöl ezek a csapatok, mert nem mindegy, mennyi gárda szerepel a régiós, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Békés és Pest megye csapatait felvonultató bajnokságban.

Hogy ezt miért írtuk a megyei I. osztályú beharangozó elé? Mert jó lenne, ha a feljutási kedv megmaradna, azaz megint olyan együttes végezne az élen, amelyik vállalja a feljebb lépést. Ez nemcsak a mi kívánságunk, hanem fontos szakmai szempont is. Csak így léphet előre a megye labdarúgása. Hogy ki lesz ez? Nem tudjuk. Az előzetes várakozások alapján a tavaly második Balástya (új játékos-edzője: Lehota István) és a Sándorfalva (szintén friss a „mester": Major László) vívhat csatát az elsőségért. De ne feledkezzünk meg a megerősödő Kiskundorozsmáról, valamint az Újszentivánról sem. A szurkolók biztos kíváncsiak, mire lesz képes az SZVSE-ből és a Gyálarétből „összegyúrt" új SZVSE.

A két feljutó a Károlyi DSE és a Nagymágocs volt, az előbbi otthonában, Tiszaszigeten, valamint Nagymágocson is biztos ünneppel egybe kötött lesz a megyei I. osztályú bajnoki rajt (a sorsolást megtalálják A hétvége sportműsorában!). Ha már a bajnokesélyekről beszéltünk, ejtsük szóba a kiesőjelölteket. Itt viszont gondban vagyunk, mert egyértelmű favoritunk nincs. Csak az biztos, sokan várják már a rajtot: játékos, drukker, vezető egyaránt. Nosza neki, hajrá, Csongrád megye!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Podbrezovai túra

Rangos tornára utazik pénteken a Ferroép-Szeged férfi tekegárdája: a szlovákiai Podbrezován… Tovább olvasom