Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Rögbinyitány minden szinten

Lejátszották az első fordulót a magyar rögbibajnokságban. A férfiaknál az NB I-ben a Kecskemét, az NB II-ben a Szentes vendégeskedett az Etelka soron, míg a szegedi rögbis lányok Székesfehérváron mutatkoztak be.
Az átalakult bajnoki rendszernek köszönhetően a rögbi NB I küzdelmeiben mindjárt jeles vendéget fogadhatott az ötéves fennállását ünneplő szegedi Fit World rögbicsapata. Az idegenlégiósokkal, kölföldi edzővel felálló kecskeméti KARC ugyanis hosszú évek óta az egyik meghatározó tagja a magyar bajnokságnak. A vendégek kezdettől magukhoz ragadták az irányítást, az erőteljes támadójátékot azonban jól fogta meg a Szeged, és Karcsú céljával szoros, 5–10-es félidei eredménnyel fordultak a csapatok. A második játékrész vendégfölényt hozott, és a tudásbeli különbség jobban kiütközött a két csapat közt.

Az NB II-ben SZTE EHÖK SE néven mutatkozott be a Fit World korábbi juniorcsapata az első szegedi együttes, a Gorillák „veteránjainak" támogatásával. Az ellenfél, a Szentesi 91-esek csapata is sokat próbált alakulat. Az összeszokottság a szentesieknél, és ennek hiánya a hazaiaknál a kezdés után azonnal megmutatkozott. A második félidőben aztán egyre jobb lett a szegediek összjátéka, átvették a játék irányítását, és az egyenlítéstől ugyan messze maradtak, de a játék biztató a jövőre nézve.

Székesfehérváron debütáltak a szegedi rögbis lányok is, és mint újonc kapcsolódtak be a bajnokságba. Az első nagy próbatételt sikerrel teljesítették, a budapesti Magpies ellen például ikszeltek (17–17), illetve 22–5-re legyőzték az Agárdot.

Eredmények, rögbi NB I: Fit World SE Szeged–Kecskeméti ARC 5–36. Rögbi NB II: SZTE EHÖK SE–Szentesi 91-esek RC 28–63. Női rögbitorna, végeredmény: 1. Fehérvár, 2. Batta, 3. Szeged, 4. Budapest Magpies, 5. Agárd.

Olvasóink írták

  • 1. vajalja 2009. szeptember 09. 09:07
    „Hajrá!!!
    Lesz ez jobb is!
    üdv,”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A portugálok háborúzni jöttek Budapestre

Önbizalommal telve, optimistán nyilatkozott a Budapestre érkezett portugál válogatott. Tovább olvasom