Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Selyben Zsolt vb-ezüstje

A vásárhelyi színekben versenyző Selyben Zsolt csapatban ezüstérmes lett a kecskeméti kettesfogathajtó-világbajnokságon, míg egyéniben a 10. helyet szerezte meg. Megyénk legjobb fogathajtójával tegnap beszélgettünk.
– Hazaért már?
– Hétfő délután két órakor pakoltunk le. Hullafáradt vagyok, legszívesebben egy napig aludnék. Hosszú és fárasztó volt a világbajnokság.

– Ezüstérem csapatban, tizedik hely egyéniben. Elégedett az eredményekkel?
– Sajnos egy vb-ezüstöt a mi sportágunkban is meg kell magyarázni. Más nemzet boldog lenne egy-egy világbajnoki második helyezés után. Persze tudom, hogy lovas nemzet vagyunk, azonban ne feledjük, 28 ország közül lettünk másodikak. Sajnos az egyéni teljesítményemre rányomta a bélyegét az egyik lovam cseréje. Meghúzódott a lába, így kénytelen voltam cserélni, pedig rá épült az akadály- és díjhajtás.

– Mi történt vele?
– Magam sem tudom. A ló is olyan, mint az ember. Elég reggel egy rossz mozdulat, és megsérülhet. Sajnos tényleg fájt a lába, nem versenyezhetett.

Selyben Zsolt kényszerű lócseréje után egyéniben a 10. helyen végzett, csapatban viszont vb-második lett. Fotó: MTI
Selyben Zsolt kényszerű lócseréje után egyéniben a 10. helyen végzett, csapatban viszont vb-második lett.
Fotó: MTI

– Csapatban hihetetlen pechszéria kísérte végig a magyar válogatottat.
– Kezdődött velem, folytatódott Vili leesésével, és Zoli zárófutamával fejeződött be. Az indítóbíró olyan hibát követett el, amilyennel pályafutásom alatt nem sokszor találkoztam.

– Mi történt?
– Az angol hölgy elfelejtett csengetni, az idő viszont elindult. Zoli nem tudta, hogy elstartoljon, vagy maradjon. Ez olyan zavart okozott nála, hogy három verőhibát vétett, túllépte az időt, így a hollandok mögött a másodikak lettünk.

– Boldog azért?
– Nagyon örülök a második helynek, a vb-ezüstnek. Napok múlva majd még szebb eredmény lesz a kecskeméti szereplés, erőt ad a folytatáshoz. Továbbra is kettesfogathajtásban képzelem el a jövőmet, új lovakat építek be. Célom a 2011-es világbajnokság, aminek még nincs meg a helyszíne, de én már erre tervezek, az ősszel erre kezdem el a felkészülést.

Lázár Zoltán csalódott

A világbajnokság után Lázár Zoltán így nyilatkozott a delmagyar.hu-nak: – Nem akarom áthárítani másra a felelősséget, de ez a váratlan szituáció bizony teljesen összezavart engem is, és a lovaimat is, ilyesminek nem lett volna szabad megtörténnie – magyarázta a záróünnepség utáni sajtótájékoztatón az ifjabbik Lázár fivér. – Nem tudtam, hogy induljak, vagy ne induljak, attól féltem, hogy kizárnak. Ami utána történt, arra pedig nincs magyarázat. Ennyit rontani? Te jó ég! Ezt majd kielemezzük. Mindenképpen csalódás ez a harmadik hely, hiszen győzni akartam. Megbüntetett a sors.

Olvasóink írták

  • 1. .suhym. 2009. augusztus 25. 07:35
    „Minden (sport)siker mögött iszonyatosan sok munka van!

    Dobogón állni felemelő érzés, mert a befektetett energia, a sok mindenről lemondás meghozta a gyümölcsét.
    Kinek melyik foka jut az " apró" nüanszokon múlik, jelen esetben egy csengettyűn (is).

    Gratuláció!:)))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőben a Szeged Tour golfsorozat

Eddig két fordulót rendeztek meg a Szeged Tour nemzetközi golfversenysorozatban. A nyári időszakban… Tovább olvasom