Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Szeged 2011: végrendelet nincs, videózás volt

Egyórás, taktikai jellegű edzés, majd nagyjából egyórás videózás – így készült tegnap a szombaton 17 órakor kezdődő NB II-es osztályozóra a Szeged 2011 labdarúgócsapata.
Forrai Zoltán volt a legfrissebb. Jó gyúróhoz illőn már előre elkészítette és kihozta a frissítős flakonokat, és a pálya szélére helyezte.

– Kis Robin kívül nincs sérült – adott rövid helyzetjelentést mindenki Gyurmája.

Nem sokkal utána megjelent a Vasutas-stadion öltözőjéből kivonuló csapat is: elöl az edző, Gálhidi György, mögötte a Szeged 2011 fiatalja, Farkas Márk, majd a többiek.

Fontos meccs előtti edzéseinek egyikére sétált ki a csapat: szombaton 17 órakor az NB II-es osztályozó visszavágóján a Kisvárda érkezik Szegedre. Az első, idegenbeli mérkőzés eredménye (1–1) biztató volt, jöhet az az összecsapás, amelyen a következő, egycsoportos NB II a tét.

Szeged 2011: végrendelet nincs, videózás volt. Fotó: Karnok Csaba

Igen, tárgyaltunk

A Szeged 2011 labdarúgócsapatának jövőjével kapcsolatban két nevet már bedobott a hazai média: az egyik az NB I-ből kiesett Siófok védője, az egykori válogatott Tímár Krisztián (33 éves), a másik pedig az Eger fiatal irányító középpályása, Farkas Ádám (25).

– Igen, tárgyaltunk személyesen is mindkét játékossal, hiszen tervezzük a jövőt, de egyelőre megegyezés még nem született. Inkább várjuk meg az osztályozó végét, illetve a szezon kiértékelését, majd akkor szeretnénk az igazolásokkal bővebben foglalkozni. Ami pedig a másik oldalt illeti: a csapatunkból eddig még senkit sem kerestek meg más klubból – nyilatkozta Tanács Attila, a Szeged 2011 technikai igazgatója.

Ott volt tehát a pályára kivonulók között Kis Róbert is, akinek bal kezén gipsz virított. Igaz, hogy a labdás fekvőtámaszokat nem tudta megcsinálni, ám a hasizmozásban az apró súlytöbblet még jól is jöhetett, a taktikai játékban pedig nem zavarta a középpályást a Kisvárdán összeszedett csuklótörés nyoma. Ha minden jól megy, ma már olyan kötést kap, amely nem akadályozza a játékban. A Kisvárdán kiállított támadó, Jovánczai Zoltán – egymeccses eltiltást kapott – szintén a többiekkel végezte a gyakorlatokat, bár számára már befejeződött az idény.

A meccset megelőző utolsó előtti edzés nem volt „istrángszaggató". Rövid bemelegítés, négy bevezető kör, majd felsőtest-erősítés – ezzel telt az első negyedóra. Aztán a csapatvédekezés, majd -támadás tíz perce következett, végül pedig az oldalról érkező beadások hárítása és abból a gyors kontrázás. A végén még a hasizom is dolgozott, hogy azért minden testrész megkapja a terhelést, ezzel pedig le is pörgött az éppen egyórás alaptréning. A szakmai triónak, Gálhidi mellett Lóczi Istvánnak és Bakó Tibor kapusedzőnek – aki sokáig külön vonult Belecsannal, Trepákkal és Virággal – egyszer sem kellett felemelnie a hangját, azaz a csapat fegyelmezetten és szinte szótlanul tette a dolgát.

– Jobban nézünk ki, mint az előző héten. Szerdán már teljesen túl voltak a fiúk az első meccs körülményein. Hosszú fél év volt sok problémával, de összeszedjük magunkat a szezon utolsó meccsére – mondta Gálhidi, akinek elárultuk: az ultrák is ezt várják, a meccsre vonatkozó jelmondatuk (Bennmaradás vagy halál!) legalábbis határozottan erről tanúskodik.

Szeged 2011: végrendelet nincs, videózás volt. Fotó: Karnok Csaba

– Nem írattam végrendeletet, mert bízom és hiszek a csapatban, illetve abban, hogy megcsináljuk – válaszolt nevetve a felvetésre Gálhidi.

Ha valaki azt gondolja, ennyi volt a napi penzum, téved. A csapat ugyanis az öltözőbe vonult, átöltözött, majd együtt maradt – jöhetett a videózás, a kisvárdai mérkőzés nagyjából hatvanperces kivonata.

Ingyen

Ahogy korábban már megírtuk, a Szeged 2011 vezetése minden szurkolót ingyen enged be a szombaton 17 órakor a Vasutas-stadionban kezdődő osztályozó visszavágójára, hogy minél jobb hangulat legyen a mérkőzésen, illetve így köszöni meg az egész szezonbeli biztatást. A Kisvárda már ma megérkezik Szegedre, és információink szerint egy busznyi szurkoló érkezik a szabolcsi városból – szintén ingyen utazva.

Olvasóink írták

  • 2. roxper 2013. június 14. 17:41
    „Hajrá várda!”
  • 1. gyukolac 2013. június 14. 15:53
    „A fényképek alapján inkább úgy néz ki, mintha az Újklinika rehabilitációs osztálya vonult volna ki. Ezt a szedett-vedett bandát megeszi az ellenfél két harapásra”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabics Zsótéréknél járt

A Sturm Graz szegedi származású labdarúgója, a 34-szeres magyar válogatott csatár, Szabics Imre volt… Tovább olvasom