Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Szegedi edzői dominancia

A Magyar Evezősszövetség legutóbbi edzői fórumán több elismerés is jutott az EDF DÉMÁSZ-Szeged szakembereinek: Dani Zsolt és Molnár Dániel az utánpótlásban elért eredményekért kapott különdíjat, míg Molnárt és Szierert egy-egy bizottságba választották be.
Szegedi dominancia. Így foglalhatjuk össze a Magyar Evezősszövetség legutóbbi edzői fórumának eseményeit, amelyen az idei szakmai elismeréseket osztották ki. Ezek alapján az év utánpótlás-nevelője (40 jelölt közül) Molnár Dániel, az év utánpótlásedzője (36) Dani Zsolt lett, míg az egyesületek versenyében az EDF DÉMÁSZ- Szeged az utánpótlást tekintve második, összesítésben pedig harmadik lett a Csepel és a Győr után.

Öröm- és munkaszavak

Dani Zsolt, az EDF DÉMÁSZ-Szeged vezetőedzője: – Nekem ez már a harmadik ilyen díjam. Motiváló erő ez az elismerés, hiszen nemcsak a versenyzők, hanem az edzők is szeretik, ha észreveszik a munkájukat. Az új vezetőségben éppen az az imponáló, hogy a szakmát elismeri, így rá is hagyatkozik a komoly döntésekben.
Molnár Dániel, az EDF DÉMÁSZ-Szeged edzője, aki másodszor kapta meg a legjobb utánpótlás-nevelő különdíjat: – Kilenc bajnoki címet szereztek a tanítványaim 2014-ben, ez a tavalyi háromhoz képest alapos javulás. Ugyanaz maradt a célom, mint amikor megérkeztem a klubhoz: a fiatalok a suliból kiszakadva érezzék jól magukat, és önmagukhoz mérten legyenek eredményesek. Jó, hogy van ez a díj, hiszen rengeteg munka van benne, de a hosszú távú, így a felnőtt sikeresség a végcél.
Szierer János, aki az edzőbizottság tagja immár 2010 óta: – Az olimpiai kvalifikáció mindenek felett áll, 2015 ennek szellemében kezdődik majd, míg az utánpótlás területén a bázisnövelés a fő célunk. Az utóbbi szövetségi szinten hosszú távú terv. Már megbeszéltük az edzőbizottsági tagokkal az olimpiai jelölteket: három férficsapatnak és egy, az USA-ban tanuló női párosnak van esélye Rióra, ez összesen nyolc versenyző, és közülük az egyik a tanítványom, Matyasovszki Dániel.


Ezenkívül a hétfős edzőbizottságba bekerült Szierer János, az utánpótlás-fejlesztési bizottságba pedig Molnár Dániel. Dani Zsolt a serdülőkkel és az ifikkel, míg Molnár a minikkel és a tanulókkal, valamint a felzárkóztató, szabadidő-sportolókkal ért el sikereket. Az eredmények, az indulói létszámok pontot értek, a nemzetközi versenyek pedig külön szorzót – attól függően, milyen erősségű. A rendszer ezek után abszolút objektív képet, presztízsértéket mutat.

Sikertrió. Szierer János, Molnár Dániel és Dani Zsolt a trófeákkal. Fotó: Karnok Csaba
Sikertrió. Szierer János, Molnár Dániel és Dani Zsolt a trófeákkal. Fotó: Karnok Csaba

Az EDF DÉMÁSZ-Szegedben 2010 őszére állt össze az új felkészülési program, amelyben a legjobbakkal külön foglalkoznak. Erre jó példa Matyasovszki Dániel, aki 2016-ban akár Rióban is indulhat. A három említett edző hatalmas munkát végez úgy, hogy az EDF DÉMÁSZ-Szeged ott van a dobogón, miközben Győrben hat, Csepelen pedig hét ember végzi el ugyanezt a mennyiségű feladatot... Más kérdés, hogy valamiben Győr, másban Csepel, megint másban Szeged a legjobb.

A szegedi evezősök eközben a téli felkészülési munkát végzik, de az időjárásnak köszönhetően még tegnap is az élő vízen, a Tiszán edzettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: otthon, búcsúzóul

a Szeged 2011-Grosics Akadémia (6.) ma 13 órától a gyulai létesítményben a Szigetszentmiklóst (10.) fogadja. Tovább olvasom