Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Szeviép Szeged-Zala Volán 91-66

Hatalmas fölénnyel, közel harminc ponttal, 91-66-ra győzött a Szeviép Szeged kosárlabdacsapta a Zala Volán ellen. Magabiztos hazai sikerével a Szeviép jutott a bajnokság elődöntőjébe, ahol a Péccsel küzdhet meg a döntőbe jutásért.

UNIQA Női kosárlabda bajnokság negyeddöntő, 3. mérkőzés

Szeviép Szeged-Zala Volán 91-66 (26-21, 28-6, 22-11, 25-27)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Györffy Pál, Gál János.

SZEVIÉP SZEGED: Fürész 8, Németh 15/6,  Maslowski 28/6, Laczi, Zserzserunova 16/3. Csere:  Szakács 8/3, Russai 5/3, Kováts, Vincze 6, Tóth,  Pusztai 5. Edző: Donkó Orsolya.

ZALA-VOLÁN:  Szalay 4, Varga 1, Takács 5,  Rasheed 23/6,  Horváth 8/3. Csere:  Szélesy 9, Ambrus 7/3,  Hersics, Johnson, Pungor 9/3. Edző: Bencze Tamás.

Simán, végig magasan vezetve hozta a kötelezőt a Szeviép Szeged csapata, így simán jutott a bajnoki elődöntőbe, ahol a Péccsel küzdenek majd meg Fürészék a döntőbe jutásért.

4. negyed (25-27)

10. perc:
Szélesy büntetőzik, majd Russai társul. A szegedinek viszont mindkettő kijön. Szélesy ismét, most akcióból. 100 már nem lesz, de szép győzelem igen. Lengyel távoli dobása kijön, Rasheed még szépít. Megérdemelten szól a 'Szép volt lányok'!

8. perc: Fürész tesz rendet, majd ismét Rasheed. Szűk két perc, csak meglesz az a bűvös 100! 91-60.

7. perc: Bencze Tamás időkérése után Szélesy palánk alól. Vincze válaszol. Rasheed felébredt, simán dobja a triplát. 89-58.

5. perc: Labdát veszít a Szeged, Pungor bosszulja meg. 87-48. Donkó Orsolya kér időt. Kimarad a hazai támadás, Pungor viszont kezd felébredeni, Ambrussal együtt. 87-50.

A látszat csal, nem a Szeviép futott az eredmény (és a labda) után. Fotó: Schmidt Andrea.
A látszat csal, ma nem a Szeviép futott az eredmény (és a labda) után.
Fotó: Schmidt Andrea.

4. perc:
Jonhson Russai elől lopja el a labdát, majd Szélesy középről talál a gyűrűbe. 87-46.

3. perc: Rasheed ismét a vonalnál. Németh engedi el a hármast, még szép, hogy bent van! Vincze centerből a ráadás. 87-44.

2. perc: Rasheed Rita távoli duplája után 79-42. Bencze Tamás kér időt. Maslowskit nem zökkentette ki, két egerszegivel a nyakában háttal a gyűrűnek talál be, majd simán dobja a büntetőt is. 82-42.

1. perc: Johnson ziccerben, de Zserzserunován ő se gondolta komolyan, hogy átdobja a labdát. Szakácsnak csak bent van az első tripla. 79-39.

3. negyed (22-11)
 
10. perc: Varga büntetőből, majd Szakács szerez labdát. Pusztai könnyedén talál be, ráadásul kétszer. 76-39.

8. perc: Szalay túlkombinálta az átadást, el is vették a bírók. Pontatlan Szeviép támadás után küzd a pontért az Egerszeg.

7. perc: Russai hármasa is bent, majd ZSerzserunova kétszer. Pár másodpercig most pihenhetnek a lányok, időkérés. 72-38.

6. perc: Takács büntetője bent, Maslowski dobása el sem éri a palánkot. Mentségére legyen, hogy ketten lökték arrébb. Szalay volt résen. 65-38.

Szeviép Szeged - Zala Volán 91-66      KÉPGALÉRIA
5. perc:
Russai iramodik meg, bent is van a ziccer. Harminc ponttal vezetnek a hazaiak. 65-35.

4. perc: Rasheed és Maslowski most büntetőből. Németh labdája pörög a gyűrűn, a lepattanó ismét az amerikai kezében, aki könyörtelen. 63-35.

3. perc: Ismét Maslowski. Ma hátán viszi a csapatot. Bár, nincs rászorulva a Szeged, ma szinte minden sikerül. Bár tény, nem egyszer a zalaiak eladott labdái segítettek. 59-33.

2. perc:  Maslowski triplája után lassan már húsznál jár. Rasheed Rita is betalál. 57-33.

1. perc: Pusztai dobása most kimarad, de Ambrus simán vágja be a triplát. 54-31.

Eddig úgy ment át a Szeviép a Zala Volánon, mint kés a vajon. Hihetetlen, hogy pár napja tőlük kaptak ki a Tisza-partiak. Kétségtelen, ma szárnyalnak a hazaiak, ha nem szakad le az ég, itt ma a Szeviép lesz az úr. De ne kiabáljuk el.

2. negyed (28-6)

10. perc: Szétestek az egerszegiek, ismét elvesztik a labdát. Rasheed iramodik meg a lapattanóval, de lejárt az idő, nincs meg a dupla. Marad az 54-28 a félidőben.

9. perc: Rasheed dobása erős, ismét idul a Szeviép. Vincze és Ambrus is beköszön. 54-28.

8. perc: Németh-tripla, majd ismét hazai labdaszerzés, Zserzserunova indul, majd könnyedén pörget a gyűrűbe. Szalay előtt üres az út, de kimarad a ziccer. 52-26.

Németh a megszokott formát hozta, főszerepe volt mind támadásban, mind védekezésben. Schmidt Andrea.
Németh (középen fehérben) a megszokott formát hozta, főszerepe volt mind támadásban, mind védekezésben.
Fotó: Schmidt Andrea.

7. perc: Maslowski és Zserzserunova szárnyal. Bencze Tamás 3:37-tel a vége előtt, 47-26-nál kér időt.

6. perc: Pusztai szerez labdát, de ennél többet kap, ugyanis két büntetőt dobhat. Sikerrel meg is teszi. 42-26.

5. perc: Zserzserunova meglepetten vette tudomásul, hogy ketten ugrottak a kezére és szereztek labdát a zalaiak, de nem szólt a síp. Németh viszont büntetőből törleszt. 9-nél jár a szegedi irányító. 40-26.

4. perc: Maslowski hármasa most kifele pattan, a gyors zalai indítás után Rasheed a vonalnál. Bencze Tamás a bíróval konzultálja  meg a történteket. Takács távolról, de csak kettőt ér. 38-26.

3. perc: Szakács is elcsen egy labdát, dübörög a 'Szeged, Szeged'! Jogosan, a vendégek a negyedben még nem szereztek pontot. Fürész sikerrel dobja két büntetőjét. 38-23.

2. perc: Zserzserunova büntetőzik, majd ismét egy eladott vendég labda, indulhat a szegedi roham. Maslowski tarthatatlan. Bencze Tamás nem bírja tovább, időt kérnek a vendégek. 36-21.

2. perc: Zserzserunova lepattanója után ismét Maslowski, de most hármasból. 12 pontnál jár az amerikai. 31-21. Németh szerez labdát, de a tripla most kipattan a gyűrűből, de Zserzserunova résen volt. 34-21.

1. perc: Kicsit nehezen indult az első Szeviép-támadás, de végül Maslowski kiválóan fejezi be. 28-21.

1. negyed (26-21)

10. perc: Szakács is bedobja két büntetőjét, majd szegedi labdaszerzés után indulhatna az utolsó roham, de Laczi ellépi. Legalábbis a bírók szerint. 1 másodperccel a vége előtt Rasheed a földön, kettőt dobhat a zalai. Nincs idő újabb hazai támadásra. 26-21.

9. perc: Németh büntetői után Rasheed tiszta dobóhelyzetben, nem is rettent meg az egyedülléttől. 24-19.

8. perc:  Maslowski nagyon megküzd a három zalaival Fürész labdájáért, de a szegedi jár sikerrel. Szakács is elkezdi a pontgyűjtést. 22-17.

Maslowski felborította a komplett zalai védelmet. Képtelenek voltak hatástalanítani az amerikait. Fotó: Schmidt Andrea.
Maslowski felborította a komplett zalai védelmet. Képtelenek voltak hatástalanítani az amerikait.
Fotó: Schmidt Andrea.

7. perc:
Maslowski már hétnél jár, de Pungor se tétlenkedik, gyorsan elereszt egy triplát. Fürész válaszol egy duplával. 18-15.

5. perc: Raheed is beköszön. Lelkes szegedi szurkolók dallal buzdítják a kedvenceket, szól a 'Hajrá Szeged'! 13-9.

4. perc: Németh büntetőzik, majd Horváth oson be a védők között. Maslowski gyorsan rendet tesz. 13-7.

3. perc: Két vendég támadásból nincs pont, a szegediek viszont szépn gyűjtögetnek. Most Zserzserunova centerből talál be. 9-5.

2. perc: Horváth tisztán, a triplája is tisztán a gyűrűben. Németh-dupla után Németh-büntető, majd Maslowski is társul. Harsognak a dudák, mint egykor a lovagi tornákon. 7-5.

1. perc: Zserzserunova és Szalay pár másodperc után beköszön. Már érződik, itt ma vérremenő csata lesz. 2-2.

Korábban

Borítékolható volt a szegediek sima, két meccses győzelme a Zala Volán ellen még az idegenbeli mérkőzés előtt is a bajnoki negyeddöntőben, hiszen az alapszakaszban négyből négyszer verték meg zalai ellenfelüket. Ennek ellenére a négy közé jutásról a negyeddöntő harmadik mérkőzése fog dönteni ma 18 órától az újszegedi sportcsarnokban.

Hazai pályán nem lehet kérdéses a Tisza-partiak győzelme, de a hétvégén idegenben, az utolsó negyedben mutatott játék ma kevés lesz a minden bizonnyal vérszemet kapott Zala ellen, így Fürészéknek az eddig jól megszokott formát kell hozniuk.

Olvasóink írták

  • 1. diverfrog 2009. április 09. 07:51
    „Szép volt lányok! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8-6-ra kapott csak ki a Beton

A férfi vízilabda LEN-kupa döntőjének első mérkőzésen a görög Panioniosz 8-6-ra nyert a Szeged Beton… Tovább olvasom