Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Szombati matiné: A-Híd Szeged-Kaposvár 17-7

Gólgazdag délelőtti edzőmeccset játszott egymással az A-Híd Szeged a Kaposvár ellen. Érvényesült a papírforma, Vincze Balázs csapata fölényes győzelmet aratott.
A-Híd Szeged VE-Kaposvár 17-7 (4-1, 5-3, 4-0, 4-3)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 13. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Rév Ádám, Dodog Szabolcs.

Szeged: Molnár D. - Somogyi 1, Szivós 3, Molnár 5, Kunac 1, Younger 2, Kiss Cs. 1. Csere: Decker, Varga P., Márkus, Varga P., Márkus,  Hegedüs 3, Juhász 1, Vincze M. Edző: Vincze Balázs.

Kaposvár: Szabó Zs. - Horváth D., Gyurováth, Kutasi, Balogh Z., Burburán 2, Papp G. Csere: Hoppál, Berta 2, Prikidánovics, Bakó 1,  Práczky, Pataki 2. Játékos-edző: Dávid Burburán.

Emberelőny: 5/2 ill. 4/1

Ötméteres: 3/2 ill.

Kipontozódott: Horváth Dávid (16. perc), Bakó (30. perc)

Vincze Balázs: Látványos gólok, az időpont ellenére sok néző - szerintem ez jellemezte a mai mérkőzés.

David Burburan: Jó felkészülés volt ez a számunkra jelentős következő két találkozó előtt, a Junior válogatott és a "kis Eger" ellen.


Török Béla: Érvényesült a papírforma, sokgólos, biztos győzelmet arattunk, mindkét félnek jó edzőmeccs volt.

4. negyed (4-3)

8. perc: Decker ziccerét védi a kapus, a ráadást már nem adják már meg.

7. perc: Márkus lóbál, aztán lő, ezen rajta volt Szabó Zsolt. Molnár Dávid is az indításon, kirobban a kapuból. Vincze Márk indul meg, jön vele az ember, szembe pedig a kapus.

6. perc
: Juhász teszi be centerbe, Decker emberelőnyt harcol ki. Fór helyett ötméteres, Juhász könnyedén bombáz a kapuba. 17-6. Pataki kétgólos, nem hagyja magát még a végén sem a Kaposvár. 17-7.

5. perc
: Younger újra visszaállítja a tízgólos különséget. 16-6.

T.B.: Közönségszórakoztató, ha ilyen nagy és látványos gólokat szerzünk. Ez már örömvízilabda, a Kaposvár próbál kitartani.

Szombati matiné: A-Híd Szeged-Kaposvár 17-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc
: Szabó Zsoltnak ez nem sikerül, Szivós lövi szét a kaput. 15-6.

3. perc: Vendég előny, Berta a szélről. 14-5. Somogyi kezéről sodorják le a labdát, rendesen lőni nem tud, ejteni próbál, de a kapusé. Molnár Dávid véd egy nagy ziccert.

2. perc: Szivós-csavar, ez most fölé. A horvát Euroliga-győztes Burburán azért csak megvillan. 14-5.

1. perc
: Szivós nem engedett, miénk a labda. Somogyi passza után Molnár az ötödiket lövi. 14-4.

T.B.: Úgy gondolom a veszély elmúlt, innen már nem nyílt a mérkőzés, a különbség nagysága csak rajtunk múlik.

3. negyed (4-0)

8. perc: Szép gólt is szerezhetett volna a Kaposvár, Burburán kapta a szélen, lehúzódik, majd a rövid sarkot fogó Molnárba vágja a labdát.

7. perc
: Somogyi veszi be a somogyi kaput, 13-4. Molnár Dávid véd ismét, a szurkolók a "még egy gólt" skandálják. Ötméteres, Somogyi áll oda, telibe lövi a kapust.

6. perc: Deckert küldik ki, Gyurováth célozza meg a rövidet, Molnár Dávid kitolja. Kimarad a szegedi lehetőség, majd Gyurováth messziről próbálkozik, ez kapufa.

Szombati matiné: A-Híd Szeged-Kaposvár 17-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc
: Juhász megint, szép védekezés. Előnyben jöhetünk, Hegedüs teszi be Molnárnak, 12-4.

3. perc: Az első rendes somogyi lövés a negyedben, de Molnár Dávidnak könnyű. Berta gatyáig ugrik ki a vízből, le is szedi a passzt.

2. perc:
Hegedüst nem zavarja, hogy a nyakából is lógnak, 11-4. Juhász volt szemfüles, elhozza a labdát a kaposváriak elől, Szivós kapásból, a megpattanó lövés a kapufáról vágódik ki.

T.B: Ezeken a találatokon látszik, hogy mennyire együtt van a társaság. Marci nem is nézett Papeszra, mégis tudta, mi következik.

1. perc
: Szivós repesztett a labdáért, páros kiállítással indul a negyed. Horváth már nem jöhet vissza. Micsoda összejáték, Szivós pöccinti át a kiemelkedő Molnárnak, mesterhármas. 10-4.

2. negyed (5-3)

8. perc
: Gyurováth lövése után Szivós lóg meg, jön is a labda, majd a szokásos bombagól. 9-3. Burburán lövi át az egész csapatot, a kapufáról vágódik a kapuba. 9-4.

T.B.: Látszik, hogy nem adják fel a vendégek, bár ilyenkor már nagyon nehéz játszani. Bátran lőnek.

Szombati matiné: A-Híd Szeged-Kaposvár 17-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Berta vezeti rá Molnár Dávidra a labdát, a macska-egér játék végén a somogyi játékos a kapuba ejti a labdát. 8-3.

6. perc
: Szegedi fór, Hegedüs erőből, Szabó Zsolt "fejeli be" a bombát. 8-2. Vincze Márk hozza fel a labdát, nem megy rá senki, el is lövi a hosszú irányába, a kapufáról jön le a labda.

5. perc: Hegedüs szerez labdát, elfáradtak a vendégek. Hegedüs hajol el a blokk mellett, de résen volt a vendég kapus. Bakó minden mérgét belerakta ebbe a lövésbe, 7-2.

4. perc
: Somogyi szerzi meg a somogyi átadást, Molnár marad fent, itt a második gólja. 7-1.

3. perc: Somogyi lő kapura, kijön a bal fölsőből. Kaposvári előny, hosszú a keresztpassz, mire összeszedik a labdát, le is jár az idő.

T.B.: Körülbelül eddig saccoltam, hogy tartja velünk a tempót a Kaposvár. Ha két, nem egy szintű csapat játszik, akkor bizonyos momentumok azok, amelyben fel tudják venni a jobbakkal a versenyt.

2. perc
: Patakihoz nem ér el a labda, Molnár Dávid indíthat. Kunac középről, már 6-1.

1. perc
: Vincze Márk szerencsétlenül ér a labdához, az első támadás a Kaposváré. Kunac szerzi meg a játékszert, jöhetünk. Ötmétereshez jutunk, Molnár harcolja ki, be is lövi. 35. gólja a bajnokságban. 5-1.

Szombati matiné: A-Híd Szeged-Kaposvár 17-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. negyed (4-1)

T.B.: Látszik az összeszokottság a gárdán, hiszen az egész hetet együtt töltöttük, ez itt az első negyedben mutatott játékból is kitűnik.

8. perc
: Hegedüs szerez labdát, Szivós és Decker úszik meg, de nem ér el hozzájuk a labda. Megindul a Kapusvár, Pataki Gergely megtörti a vendég gólcsendet. 3-1. Szivós góllal zárja a negyedet, hatalmas bomba. 4-1.

7. perc:
Újabb fór, Szivós átadása után Hegedüs veszi be a kaput 3-0.

6. perc
: Juhász Zsolt jön ki szorosra, ellenfelét nem hagyja átérni a félpályán sem. Hegedüs majdnem labdát szerez, de tovább támadhat a Kaposvár. Hegedüs vágja rá messziről, a blokkról lejön, de Youngerrel már nem tudnak mit csinálni. 2-0.

T.B.: Az emberelőnyös gólok mindig kulcsfontosságúak, Kiss Csabi tökéletesen oldotta meg, ezt várják az edzők.

5. perc
: Első fór, és az első gól. Kiss Csaba nem sokat gondolkodott. 1-0.

4. perc: Kunac ejt messziről, át is dobja a kaput. Kontra, megint jöhetünk. Youngertől veszik el a labdát, majd Horváth Dávid pattintja rá.

3. perc: Horváth Dávid a szélről, kiüti Molnár Dávid. A ráadásban Younger bekkel jól, indulhatunk.

2. perc: Kaposvári labdaszerzés, de kidobják az indítást. Szivós játssz be Kiss Csabának, jön vissza Szivóshoz, de bevárja  többieket. Younger bombája csúszik a vízen, Szabó Zsolt résen volt.

1. perc: Szivós hozza el a labdát, de az első bejátszást elhalássza a kaposvári kapus. Papp célozza meg a bal fölsőt, rajta volt Molnár Dávid is, de kapufa.

Szombati matiné: A-Híd Szeged-Kaposvár 17-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Török Bála szakkommentálja a mérkőzésünket. " Az első negyedben még tarthatja magát a Kaposvár, talán a másodikban is, de a második félidőben biztosan szét fog nyílni a meccs!"

11.00: Szivós Mártont köszöntötte az uszoda és Juhász György technikai vezető, aki 350. OB I-es mérkőzését játssza ma.

11.57: A B-közép most tucatnyi létszámmal látogatott ki, hangulatot így is tudnak csinálni.

10.55: Az ingyenes meccsre elég sokan kilátogattak, hátha a sportcsarnokból, a Fittaréna rendezvényről még átnéznek páran, még akadnak helyek a lelátón.

10.50: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A csapatok még melegítenek, de a bírók jelezték, készüljenek a bemutatásra. A Kaposvár tavaly év végén váltott edzőt, a horvát Euroliga-győztes játékos-edző David Burburan lett.

Korábban

Szombaton 11 órakor a Vodafone OB I 15. fordulójában a listavezető A-Híd Szeged VE a Kaposvár csapatát fogadja az újszegedi sportuszodában – gólokban biztos, hogy nem lesz hiány, a magabiztos hazai győzelem a kötelező kategóriába tartozik.

A klubvezetés már az idénykezdés előtt eldöntötte, hogy a délelőtti matinés meccseket a drukkerek ingyen tekinthetik meg, így a Somogy megyeiek elleni találkozón sem szednek belépőt.

Vincze Balázs csapatából mindenki egészséges, Török Béla és Joseph Kayes azonban pihenőt kap a mestertől.

A magyar válogatott kerettag Török Béla azonban a delmagyar.hu szakkomentátora lesz, a Kaposvár elleni online tudósítás alatt kérdésekre is válaszol, és majd szakszemmel követi a bajnoki összecsapást, így aki nem tud a helyszínen szurkolni, annak érdemes online követnie az eseményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simándi Árpád sokáig a Szedeák-család tagja maradna

A klub korábbi játékosának olykor még furcsa az új szerep, de segíti a munkáját, hogy a korábbi csapattársak komolyan veszik a tanácsait. Tovább olvasom