Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Szremkó Szuszi bírja szuflával

Szentes - Bő egy hónap múlva női vízilabda-válogatottunk már a pekingi olimpiára kvalifikáló impériai selejtezőtornán vesz részt. A felkészülést végző huszonkét fős keretben a Hungerit MetalCom Szentes három pólóst delegált. Közülük a 36. születésnapját alig egy hete ünnepelt Szremkó Krisztina a legrutinosabb.
Ki kell mondani: ha női vízilabda-válogatottunk nem tudná kiharcolni az olimpiai részvételt, az kimerítené a kudarc fogalmát. No de erről nemhogy beszélni, még hallani sem akar sem Godova Gábor szövetségi kapitány, sem a keret egyetlen tagja. A társaság semmit sem bíz a véletlenre, már ősszel megkezdte a felkészülést az ötkarikás részvételről döntő tornára.

Szeremkó Krisztina (fehér sapkában) hajlandó szenvedni a sikerért Fotó: Vidovics Ferenc

– A múlt esztendő utolsó hónapjaiban még csak egy-, vagy néhány napos összetartásokra hívott meg bennünket a kapitány – mondta Szremkó Krisztina, a Hungerit MetalCom Szentes legjobbja, csapatkapitánya. – Az elmúlt hétfőtől kezdve viszont úgy összenőtt a keret Gáborral, mint a sziámi ikrek.

Nemzeti együttesünk legjobbjai a Hotel Császárban laknak, a kínok kínját pedig a margitszigeti Hajós-uszodában élik át. Hiába, valamit valamiért... Edzés edzés hátán, délelőtt a szárazföldi tréningek mellett úsznak a játékosok, délután viszont a labdás gyakorlatokon van a hangsúly. Órákon keresztül.

A válogatott felkészülési programja

Godova Gábor szövetségi kapitány gárdája január 26. és 28. között Barcelonában játszik a házigazdák legjobbjaival, az oroszokkal, valamint a hollandokkal. Ezt követően február 1-3. között Athénban gyakorol, mégpedig a görögök, a hollandok, az oroszok és az ausztrálok ellen. A felkészülési viadalok sorát a február 7. és 10. között Dunaújvárosban rendezendő Volvo-kupa zárja, melyen a mieinken kívül részt vesz még Németország, Görögország, Spanyolország és Kanada is. Az olimpiára kvalifikáló impériai (Olaszország) torna február 17-én kezdődik.  
– Azt nem mondom, hogy nem fárasztó, de egyelőre még remekül bírom, és remélem, ez az elkövetkező hetekben sem változik majd – folytatta 1994 világbajnoka, 2004 olimpikonja. – Úgy tudom, Godova kapitány január 24-e körül hirdeti ki azt a 15-16 játékost, aki részt vesz majd a felkészülési viadalokon, hogy aztán Imperiára a keretet tovább szűkítse 13 főre. Egyelőre mindkét klubtársammal, Tóth II Andival, valamint keretbeli szobatársammal, Győri Esztivel reménykedünk, hogy ott leszünk az utazók között. Konkurenciában egyikünknek sincs hiánya, nekem például Bujka Barbarával, Brávik Fruzsinával, Zantleitner Krisztával, valamint Takács Orsival kell megküzdenem. Száz szónak is egy a vége: előbb Imperiában, a nyáron pedig Pekingben lenne jó a csapatban szerepelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

London már 2012-re készül

A jövő olimpiai stadionja 500 millió fontot ér
A legekre törekedtek a londoni új olimpiai… Tovább olvasom