Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

SZUE: érmes remények

A szerdától szombatig tartó idei egri felnőtt országos úszóbajnokságon három-négy érem megszerzését reméli Gellért Gábor, a Toyota-Tmax SZUE vezetőedzője. A szegediek hétfős csapattal utaznak el a hevesi megyeszékhelyre.
Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is az egri Bitskey uszodában mérik össze tudásukat, felkészültségüket a legjobb magyar úszók. Tavaly négy érmet nyertek a Toyota-Tmax SZUE versenyzői: Olasz Anna 1500 méter gyorson második lett, Szél Friderika 50 m gyorson, Ambrus Diána 200 m pillangón, míg a női 4×200 méteres gyorsváltó harmadikként csapott célba.

– Most sem szeretnénk alább adni, három-négy érem begyűjtése benne van a csapatban – jósolt Gellért Gábor, a szegedi klub vezetőedzője, akinek felkészítő munkájában Máté Zsolt edző, Fekete György mentáltréner és Kresák József gyúró segítette.

A SZUE-t heten képviselik az ob-n: Szél Friderika 50 és 100 gyorson indul, valamint a 4×100 m gyors- és vegyes, illetve a 4×200 m-es gyorsváltóban is kipróbálja magát; Lábdy Alexandra 50 és 100 m háton és pillangón versenyez; Stefán Gréta az 50 és 100 m gyors mellett még 50 m pillangóban is vízbe ugrik; Nagyi Barbara az 50, 100, valamint a 200 m gyorson próbál szerencsét; Olasz Anna 800 és 1500 méteren szeli majd a habokat; Ambrus Diána 50, 100 és 200 m pillangón, míg a csapat egyetlen fiú tagja, Király Bence 800 és 1500 méteren igyekszik meglepetést szerezni.

Szél Friderika bekerülhet az Eb-csapatba.   Fotó: Schmidt Andrea
Szél Friderika bekerülhet az Eb-csapatba.
Fotó: Schmidt Andrea

– Az ob egyben Európa-bajnoki válogató is – folytatta Gellért. – Az első négy helyezett kvalifikálja magát az augusztus 4-étől 15-éig tartó budapesti Eb-re. Meggyőződésem, hogy Olasz és Ambrus biztos Eb-indulók lennének, de ők ebben az időpontban a Szingapúrban rendezendő I. ifjúsági olimpián indulnak. Abban azért reménykedem, hogy lesznek szegedi résztvevői az Európa-bajnokságnak, azt gondolom, a csapatomból előzetesen erre Szélnek és Lábdynak mutatkozik a legnagyobb esélye.

A szegedi úszók ma ebéd után két autóval utaznak el az országos bajnokság helyszínére.

Taroltak

Az úszók országos vidékbajnokságának Marcali adott otthont. A Toyota-Tmax SZUE megismételte tavalyi kiváló szereplését, a csapatversenyben ismét az első helyen végzett. A szegediek összesen 41 érmet nyertek, ebből 19 volt az arany-, 10 az ezüst-, míg 12 a bronzérem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa: ez még nem a csúcsforma

Janics Natasa edzője, Kovács László szerint tanítványa ugyan három Európa-bajnoki címet szerzett… Tovább olvasom