Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Tánc: ragyog, mint a gyémánt

Az egykori szépségkirálynő, Babinyecz Tímea vezetésével a szegedi Diamond Tánc- és Sportegyesület az elmúlt öt évben több mint harmincfős létszámú, sikeres tánciskolává nőtte ki magát. Táncstílusok, versenyek, érmek, flitterek, csillogás, sportolás, jókedv és tudatos versenyszellem – nagyjából erről szól az egyesület élete.
Diamond Tánc- és Sportegyesület. A név önmagában hordozza a fényt, a csillogást és az értéket – pontosan amit az egyesület képvisel.

– Amikor 2010-ben szépségkirálynő lettem, éppen akkor indult el egy nyolcfős kis csoporttal az egyesületem. A név a szép koronából jött, illetve a logónk is gyémántot formáz, amelyet én álmodtam meg. Nem sokat kellett gondolkodnom rajta. A tánciskola megjelenéséhez is passzol ez az elnevezés, hiszen csillogó ruhák és díszletek jellemzik a táncunkat – nyilatkozta Babinyecz Tímea.

Fotó: DM
Fotó: DM

A klub oktatója háromévesen kezdte a táncot a szegedi Százszorszép Gyermekházban több alaptánctechnikát elsajátítva. Később diszkótáncban egyéni világbajnoki negyedik lett, show-táncban világbajnoki hetedik és Európa-bajnok.

Keményen dolgoznak. A Diamond TSE formációs csapata is sikeres volt a magyarkanizsai nemzetközi versenyen. Fotó: DM
Keményen dolgoznak. A Diamond TSE formációs csapata is sikeres volt a magyarkanizsai nemzetközi versenyen. Fotó: DM

– Szüleim meglátták bennem a tánc iránti fogékonyságot és tehetséget, majd nyolcévesen elkezdődött a versenyzés. Rengeteget utazgattam, emiatt ez idáig kétlaki életet éltem, ám amióta megszereztem a táncpedagógusi egyetemi diplomát, Szegeden élek, és a saját sportegyesületem mellett állami iskolákban is tanítok. A versenyszezonunk márciustól a nyár elejéig zajlik országszerte, emellett külföldi megmérettetésekre is járunk, így az utazgatás megmaradt, de erre nekem szükségem is van... A klubban három korcsoportban vannak versenyzők, és nagy büszkeség, hogy a fitt és fiatalos szülők is úgy gondolták, elkezdik. Második éve versenyeznek a szenior korcsoportban, így összesen harminc fő fölött van már a létszám. Szigorú és maximalista vagyok a versenyzőimmel, ez látható az eredményeinken is. Iskolánkban az oktatás már egészen 3 éves kortól zajlik, azonban a versenyzők hatéves kortól öt stílusban, klasszikus balettben, modern táncban, dzsessz-, diszkó- és show-táncban kapnak heti három-négy alkalommal órákat, s emellett a képzés kiegészül az akrobatikus tornával is. Több helyszínen zajlik az oktatás: művelődési házakban, tornatermekben dolgozunk Szegeden. A nagyobbaknál 12, az óvodásoknál 16 fő az ideális és átlátható létszám. Öt éve vezetem és tanítok az egyesületemben, és nincs olyan magyar verseny, ahonnan ne jönnénk haza aranyérem nélkül – jellemezte a klubot Babinyecz Tímea.

Fotó: DM
Fotó: DM


Magyarkanizsai helytállás

A szegedi Diamond Tánc- és Sportegyesület versenyzői részt vettek a 23. Euro Show Dance Festen, a szerbiai Magyarkanizsán, amelyen öt ország táncosai indultak. A tánciskola három stílusban – show-, diszkó- és modern tánc – nevezett a több mint 1000 táncost felsorakoztató versenyben. A szegedi táncpedagógus, Babinyecz Tímea 15 koreográfiát készített a mini, a gyermek és a junior korosztályú táncosainak. A Diamond TSE összességében 6 arany-, 4 ezüst-, 3 bronzérmet és egy 6. helyet hozott el.
– Büszke vagyok a táncosaimra, hogy a nemzetközi mezőnyben is megállták a helyüket – nyilatkozta Babinyecz Tímea.


A ősz és a tél a felkészülésé, a tavasz a versengésé – így épül fel egy idény.

– A nyári szünet után alapozással indítunk, új elemeket tanulunk, erősítünk, az iskolakezdéssel pedig a fejlesztések mellett a koreográfiák gyártása következik. Idén 15-öt készítettem, mind-mind más volt. Januárban már versenyszellemben készülünk, és márciustól elindulnak a válogatók, a hazai és a nemzetközi versenyek, de a nyári szünetben is kapnak házi feladatot a tanítványok. A tánc sport, ezt vallom. Több stílusban képezzük a fiatalokat, éppen ezért elvárható a korosztályos maximum elérése. A mottónk: a tehetség felismerése és gondozása – tette hozzá Babinyecz.

Fotó: DM
Fotó: DM

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HLKC: országos döntőben a serdülők

Az országos kézilabda serdülőbajnokságban szereplő HLKC nagy sikert ért el, hiszen a felsőházi rájátszásból bejutott az országos döntőbe. Tovább olvasom