Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Tápé-Cigánd 0-3 - osztálykülönbség fél óra alatt

Gyorsan megszerezte a vezetést az NB III-as Cigánd, majd kényelmesen növelte előnyét. Fél óra alatt kijött az osztálykülönbség.

Tápé ESK–Cigánd 0-3 (0-3)
Osztályozó az NB III-ért, Szeged-Tápé, 400 néző, vezette: Szabó Zsolt, asszisztensek: Kovács II. Gábor, Szabados Bence.
Tápéi ESK: Kispéter – Szűcs, Szélpál, Hegyesi, Márki, Németh (Papdi, 85.), Pöszmet, Mike, Brinszky, Tóth (Dlusztus, 62.), Lukács, Péter S. Vezetőedző: Paksi Péter.
Cigánd: Sánta – Ludescher (Vicziczkó, 68.), Cséke (Deme, 71.), Templi, Tudja (Módis, 79.), Csáki R., Boldog, Pop, Baksa, Varga, Roszel. Vezetőedző: Kocsis János.
Gól: Varga (9.), Boldog (12.), Templfi (29.).
Sárga lap: Tóth (26.), Módis (88.).


Paksi Péter: Gratulálok a Cigándnak! Sérülések eltiltások miatt sajnos behatárolt a keretünk, ez ki is jött a meccsen. Ennek ellenére azt mondom, mezőnyben egyenrangúak voltunk, a végjátékban viszont kijött a rutintalanságunk, hiába vezettünk szép támadásokat. A gólokat sajnos egyéni hibákból kaptuk, ezeket ma nem bírtuk el. Ennek ellenére gratulálok a csaptomnak az egész éves teljesítményéhez! De azt is megjegyezném, az MLSZ ezzel a döntéssével nem tett jót a magyar focinak. Egy amatőr csapatot belehajszolt egy NB III-as élcsapat elleni osztályozóba, aminek csak egyemlőtlen küzdelem lehetett a vége. Csodák persze vannak, de ma elmaradt a csoda.

Kocsis János: Szervezett jó ellenféllel szemben nyertünk. Megérdemelten győztünk. Úgy gondolom, a továbbjutás eldőlt.

* * *

Magabiztosan fél óra alatt elintézte a meccset a Cigánd. A Tápénak nincs sok reménye a visszavágón és a feljutással kapcsolatban.


Tápé - Cigánd. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

93. perc:
Az utolsó tápéi lehetőség egy jobb oldali szabadrúgáskombináció, de mellé megy a kísérlet. VÉge is a mérkőzésnek.

92. perc: Megint a tápéi hetes: kierőszakolta magának a helyzetet, de a lövésébe még belelépett Deme, bedobás lett belőle.

91. perc: Brinszky szépíthetne, de nem teszi meg, csúnyán mellé lőtt.

88. perc: Módis rúgta fel sárgát érően Lukácsot. Közben Szabó bíró bemondta, három perc a hosszabbítás.

86. perc: Módis harcol meg egy előre vágott labdáért, Hegyesi elé áll be, majd félfordulatból lő, Kispéter szépen véd.

84. perc: Már mindenki nagyon várja a végét, de hét-nyolc percet még ki kell bírni...

Eközben Várdán: Jovánczait szövegelésért lezavarták, emberhátrányban fejezi be a meccset a Szeged 2011.

80. perc: Kispéter első igazi bravúrja, a frissen beállt Módis elől ütötte el a labdát.

76. perc: Jobb oldalon lódult meg Tápé, de Németh centerezését gond nélkül takarította ki Deme a vendég kapu elől.

74. perc: Zoli is érzi, lelassult a meccs. Lelkesen biztatja az övéit, de Popék már pihennek.

70. perc: Brinszky Bringa minden rutinjával kiharcolt egy szabadrúgást 27 méterre kissé balra a cigándi kaputól. Lukács lőtt a sorfalon megpattant, de a fal mögé belépő Sánta még vissza tudott vetődni és oldalra tenyerelte. Nem szabadult fel a vendég kapu, szögletet rúg a Tápé, de ez már nem veszélyes.

Tápé - Cigánd. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

68. perc:
Teljesen elcsendesedett a mérkőzés.

63. perc: Roszel lőtt 25 méterről középről, középre, Kispéter bokszolta fölé. A szögletnél megint aláfutott az ívelésnek, de ezúttal megúszta.

Eközben Kisvárdán: Markovics lőtt megint, de a saját kapujába. Egyenlített a Várda SE. Várda SE-Szeged 2011 1-1.

59. perc: Érzem a gól szagát! - mondja Zoli. Templi áll a labda mögött, 28 méterre a Tápéi kaputól. Jól is lőtte meg, de Némethen megpattant, így szöglet lett az ígéretes kísérletből. Zoli meg szaglászhat tovább...

57. perc: Először harsant fel a "tipszmiksz" szakkifejezés: Varga "Rooney" harcolt meg egy labdáért, lerázta magáról a tíz kilóval könnyebb Hegyesit, de Kiss és a kapufa mellett is elpasszolta a labdát, kívülről.

55. perc: A vezérszurkoló már haver, Zolinak hívják, és amikor a bátori meccsről kérdezzük, bizony lesüti a szemét. - Akkor nem voltam büszke a csapatra. Remélem, most nem "lázasodik be" Kocsis mester, és nem áll be... - mondta. Nincs rá oka szerintünk, ez a meccs már eldőlt az első fél órában.

53. perc: Kiszabadultak Márkiék, de egyelőre érdemi támadást egyik csapat sem vezet a két tizenhatos között gyömöszölik egymást.

50. perc: Öt perce a hazai tizenhatos előtt zajlik a játék, a kék-sárgák egyre beljebb szorítják a tápéiakat.

49. perc: Az első támadásra négy percet kellett várni, szöglet is lett a vége. Megúszta a Tápé, Roszel végül az eredményjelzőre fejelte a labdát.

47. perc: Közben azt is kiderítettük, egy cigándi szurkolói sál - több fajta is van belőle - háromezer forint, a baseballsapka kétezer forint.

46. perc: A Cigánd megkezdte a második játékrészt.

Tápé - Cigánd. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Egyes csalódott hazai vendégszurkolók már azt találgatják, kedvenceik elutaznak-e egyáltalán a visszavágóra, amit egyébként nem Cigándon, hanem Tiszakanyáron rendeznek meg majd, a cigándi pálya felújítása miatt. Bennfentesek szerint Brinszky például nem is ér rá a jövő héten...

Félidő, továbbjutás gyakorlatilag elintézve. Meg lennénk lepve, ha a Cigánd esélyt adna a második félidőben a hazaiaknak. Az első pár perc jó játéka után Pöszmeték sajnos hamar elfogytak, Boldogék gyorsan föléjük nőttek.


44. perc: Pop-szabadrúgás után szögletet lőhettek a vendégek. Majd még egyet. Másik labdával, mert az előző fennakadt a fán.

42. perc: Veszélyes Brinszky-szabadrúgást fejelt ki az utolsó pillanatban Cséke Márki elől.

Eközben egy osztállyal följebb: Vezet a Szeged Kisvárdán: Markovics lövésével előnybe kerültek Szabolcsban, a labda a hazaiak játékosáról, Lakatosról pattant be.

39. perc: Brinszky először tudott kapura lőni: hazai labdaszerzés után lőtt 25 méterről fölé. Szép kísérlet volt.

37. perc: Veszélyes cigándi szabadrúgást úszott meg a Tápé. Pop ívelte be a jobb oldalról a labdát, Baksa stukkolta fölé.

35. perc: Kocsis mester megint megfegyelmezi, ezúttal egy kicsit erőteljesebben, a cigándi fő szurkolót.

33. perc: Végre megint komoly hazai támadás! A bal oldalon indult meg a hazai kontra, Mike lépett ki, laposan lőtt tizenhatról, Sánta szépen védett.

29. perc: Kispéter sem úszta meg hiba nélkül: az első vendégszögletet Baksa lövi az ötösre, mindenki fölött átszállt a labda, de Kispéter fölött is, így a hosszún helyezkedő Templinek nem volt nehéz dolga, kapásból a hálóba emelt, 0-3.

26. perc:
30 méterre ítélt meg szabadrúgást Szabó Zsolt a Cigándnak. Laposan a ficakba! Kiáltotta el magát a vendégek vezérszurkere, Roszel nem fogadta meg a tanácsát, öt méterrel fölé lőtt.

Tápé - Cigánd. Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

24. perc:
Most erre is van idő: Tudja a pálya közepén is be tudja kötni a cipőjét.  Ahazaiak teljesen visszahúzódtak, a cigándi védősor meg passzolgatással megvárta, amíg a középpályás megigazította a szerelését.

22. perc: Ilyet se láttunk még: a vendégek edzője, Kocsis János megkérte a cigándi vezérszurkolót, ne kiabáljon olyan hangosan a pálya széléről, mert őt jobban hallják a játékosok, mint az edzői utasításokat.

20. perc: Roszel fejelte tovább Sánta kapus felívelését, Baksa elé került a labda, mert Szélpál elcsúszott, de a fa tetejét célozta, a Tápé legnagyobb szerencséjére.

17. perc: Ludescher cikázott végig keresztbe a pályán, egy kényszerítő után visszakapta a labdát, de közelebb volt az alapvonal, mint gondolta és kivezette.

16. perc: A mellettünk kiabáló cigándi vezérszurkoló még mindig ideges: a meccs előtt egyébként 4-1-es győzelmet tippelt - nem a Tápé nyer szerinte.

14. perc: Sokkot kapott Tápé. Egyelőre keresik a labdát Szélpálék.

12. perc: Gyorsan rádupláztak, Boldog szerzett örömet: Tempfli Imre az osztályozó kör gólpasszát adta, a kedzőkörből, három ember közé lőtte ki a jobb oldalra a felfutó Boldog elé, aki az elé kifutó Kispéter mellett a kapu közepébe passzolt, 0-2.

9. perc: Príma lövéssel vezet a Cigánd: Szűcs passzolta el a labdát a tizenhatos bal oldalvonalánál, Varga lekezelte, és keresztbe rúgta a labdát, kilőve a hosszút. A labda a kapufáról pattant be Kiss kapujába. 0-1

Galéria kép

7. perc:
Cigánd is kapura lőtt, el is találták a buszmegálló esőházikóját, Pop volt az.

5. perc: Jobb oldali tápéi támadás után Brinszky fejel jó méterrel fölé. Egyesek szerint remek az iram és a színvonal, és többen vagyunk, mint egy MTK-meccsen. Utóbbival kapcsolatban nem foglalnánk állást.

3. perc: Az első kapuralövés is a Tápéé: jobb oldali szabadrúgás után Cséke középen lyukat rúgott Tóth beadása után, a kétségbeesetten kivágott  labdát Mike lőtte vissza, de méterekkel fölé.

2. perc: Valóban meglepte ellenfelét a Tápé. Brinszkyék tetszetősen passzolgattak többször is szépen hozták ki a labdát.

1. perc: A Tápé kezdte a mérkőzést.

17:02 Gond van a hálóval, szerelni kell a falu felé eső kaput.

16:59 Felvonultak a csapatok, a hazaiak fehérben,a  vendégek sárga-kékben feszítenek.

16:55 Felharsant a Tápé! harci üvöltés.

16:54 Cigánd ebben a szezonban akkor került fel láthatóan a hazai futballtérképre, amikor a Nyírbátor ellene hazai mérkőzés botrányos körülmények között ért véget. A Nyírségfoci részletesen beszámolt az akkor történtekről: a meccs hajrájában 1-1-nél a nyírbátoriak le akarták kontrázni a a Cigándot, ám a meglóduló vendégcsatárt Kocsis János vezetőedző a pályára belépve nemes egyszerűséggel felrúgta. Hatalmas lökdösődés végén a meglehetősen indiszponáltan fújó Tatár Imre játékvezető végül lefújta a meccset. A Hajdú-Bihar megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága aztán érdekes módon mindenkit két meccsre tiltott el – a meccsen nemcsak a verekedés miatt volt kiállítás, ám nem tettek ilyen formán különbséget piros lap és piros lap között.

16:46 A mérkőzés előtt Paksi Péter honlapunknak elmondta Csongrád megye bajnokcsapatának meg kell mutatni, mit tud. – Meglepetésre készülünk, a teher nem a mi vállunkon van. Szoros mérkőzésre számítok, szeretnénk végig meccsben maradni – mondta a vezetőedző.

Kollégája, Kocsis János azt mondta el, nem kérdés, hogy szeretnék megőrizni NB III-as tagságukat. – Ehhez már most szeretnénk győzni, de tudjuk, nem lesz egyszerű. Láttam az ellenfelünk legutóbbi találkozóját, alaposan feltérképeztük őket. Egy önbizalomtól duzzadó, lelkes csapat lesz az ellenfelünk, de nekünk csak a győzelem lehet elfogadható eredmény.

16:44 Köszöntünk mindenkit a tápéi arénából! Hatalmas cigándi tábor jött a vendégcsapattal, beordítják, bedudálják a pályát. A hazaiak egyelőre csendesen szotyiznak, és arról beszélgetnek, megint alaposan felázott a tegnapi vihartól a pálya.


Korábban írtuk:
– Megpróbálunk zártan játszani, és mivel egy nagyobb tudású csapattal találkozunk, igyekszünk becsülettel helytállni. Jó lenne nyerni, de egy szoros eredményből is lehet építkezni. Az a cél, hogy a második mérkőzésnek is legyen tétje, ezért az egyéni hibákat le kell csökkenteni, és át kell állni magasabb fordulatszámra – nyilatkozta Paksi Péter, a Tápé edzője.

Csak érdekesség: a Békés megyei bajnok, a Méhkerék, az NB III Alföld csoportjának másodikjával, a Gyulával csap össze. Itt 320, ott 23 kilométer a távolság.

Olvasóink írták

  • 3. x 2013. június 09. 17:38
    „2. omg, mennyibe került ez a focimeccs az államnak? Tényleg nem tudom, világosíts fel, ha van kedved hozzá.”
  • 2. omg 2013. június 09. 11:57
    „ejha micsoda színvonalas huszadrangú mérkőzés :D eszem megáll, és erre költ pénzt az állam.”
  • 1. csonakos 2013. június 08. 16:33
    „Hajrá Tápé! Irány a felsőbb osztály!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivacskézi-siker

Az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság Badó László régió döntőjének első felvonását a… Tovább olvasom