Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Teke: jól kezdtek a szegediek

Szeged - Három szegedi tekés is a dobogón zárt az évnyitó vrbasi nemzetközi A kategóriás világranglista-versenyen – ez nagyon jó előjel a hétvégi szegedi viadal, valamint az egész idény előtt.
Az előző év csapata bekezdett – a lapunk által 2012 legjobbjának megválasztott Szegedi TE férfi tekései a szerbiai Vrbason rendezett egyéni viadalon kibérelték a dobogót. – Valóban nagyon jól játszott a vrbasi érmes triónk, a pályacsúcsot elérő Kakuk Levente, valamint Zapletán Zsombor és Kiss Norbert is – vélte Karsai Ferenc klubelnök.

– Ha azt nézem, hogy a nyolc indulónkból hatan bekerültek az amúgy szerbiai, horvát, szlovén és bosnyák klubokból több mint száz versenyzőt felvonultató mezőny selejtezőjéből a legjobb huszonnyolc közé, akkor tényleg elégedett lehetek. Mindenki gratulált nekünk, az együttes pedig rá is szolgált, mert ugyan egyéni versenyről beszélünk, ám ha a csapat összteljesítményét nézzük, mindkét napon 3800 fa felett dobtunk.

A Szegedi TE játékosai számára nincs sok idő a pihenésre, hiszen a héten 11. alkalommal rendezik meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a nemzetközi világranglista-viadalt a BB Mentor Kft.-kupáért, majd folytatódnak a hazai és a külföldi események.

Telt ház a 2012-es szegedi világranglista-verenyen. Karsai Ferenc (kis képünkön), a Szegedi TE elnöke hasonló érdeklődésre számít a hétvégén is. Fotók: Schmidt Andrea
Telt ház a 2012-es szegedi világranglista-verenyen. Az elnök hasonló érdeklődésre számít a hétvégén is.
Fotó: Schmidt Andrea

Vrbasi dobogósok

A szerbiai Vrbason rendezték a férfi egyéni teke világranglista-versenyt, amelyen a Szegedi TE világbajnoka, Kakuk Levente 704 fával nyert, nem mellékesen pályacsúcsot döntött (a korábbi rekord 679 fa volt). A végeredmény: 1. Kakuk Levente 704, 2. Zapletán Zsombor (Szegedi TE) 672, 3. Kiss Norbert (Szegedi TE) 657, ...5. Zavarkó Vilmos (Podbrezova) 648, ...13. Ernyesi Róbert (Szegedi TE) 617 fa. A döntős szegediek további eredményei: Fehér Béla (Szegedi TE) 585, Karsai László 578 fa.

 
– A legfontosabb, hogy itthon a Szuperliga-elsőségünket megvédjük, és tizedszer is bajnokok legyünk. Aztán jön a Bajnokok Ligája, ahol a horvát Zapresicen túljutva szeretnénk a legjobb négy közötti, podbrezovai négyes fináléban a dobogón zárni. A fináléba kerülésért az osztrák St. Pölten és a német Bamberg párharcának győztesével találkozhatunk, ha nyerünk, és döntőzünk, már elégedett leszek. Persze előbb a Zapresicet kell felülmúlni. A klubversenyek lezárása után aztán jön a zalaegerszegi csapat-vb, amelyen a magyar színekben négy, a címvédő Szerbia alakulatában pedig két szegedi játékos szerepel. Huszonöt év után rendezhet az ország csapat-vb-t, remélem, a fiúk emlékezetessé teszik az évfordulót – sorolta szinte egy szuszra Karsai Ferenc.

A sportág múltja és jelene dicsőséges, nagy kérdés, mi a helyzet a jövővel, azaz az utánpótlással. – A vrbasi tornán hat-nyolc olyan szerbiai fiatalt láttam, akikből világklasszis lehet. Szerbiában az állami támogatás és a sporthoz való hozzáállás révén a teke egzisztenciálisan is vonzó. Épülnek a pályák, a fiatalok pedig láthatják, hova jutott Zavarkó vagy Ernyesi. Nálunk? Rengeteg energia és pénz szükséges az utánpótlás fejlesztéséhez, és mivel az állam nem vállal szerepet benne, a sportágat támogató magánvállalkozók magukra maradtak. Próbálunk példát adni és mutatni, ám az utánpótlás és a tömegbázis kialakítására több pénz kellene, a kluboknak viszont véges a keretük – mondta végül Karsai Ferenc.

Verseny szerdától
A héten immár 11. alkalommal rendezik meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a WNBA-NBC A kategóriás nemzetközi egyéni világranglista-versenyt a BB Mentor Kft.-kupáért. A viadal idén is népszerű, a tegnapi állapot alapján a magyar élvonal mellett szerb, szlovák, cseh, osztrák, román klubok játékosai, összesen már több mint 160 tekés indul. Az események szerdán kezdődnek, csütörtökön, pénteken és szombaton a selejtezőket, vasárnap reggeltől kora délutánig pedig az egyenes kieséses szakaszt rendezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol sztáredző ül le a Pick Szeged kispadjára?

Spanyol internetes portálok szerint Juan Carlos Pastor (44) elhagyja a Valladolid férfi kézilabdacsapatát, és a következő idénytől a kétszeres magyar bajnok Pick Szeged mestere lesz. Tovább olvasom