Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Terítéken a labdarúgó NB III: gólvadász kerestetik

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Csongrád megyei csapatok közül a Tisza Volán SC a 8., a Hódmezővásárhelyi FC a 11., a Makó pedig a sereghajtó, 16. helyen zárta az őszt. Közös bennük, hogy a bajnokság felénél egyik együttes sem tudta elérni a csapat elé tűzött célt.
Mint minden csapatsportágban, természetesen a labdarúgásban is az egyéni teljesítmények szabják meg az együttes eredményességét. Ezért is kérdeztük az edzőktől, hogy csapatukból kikkel voltak leginkább elégedettek, de arról is faggattuk őket, hogy meddig maradnak edzésben, illetve hogy mikor kezdik a tavaszi felkészülést.

– Együttesünkből Grünvald Attila nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb produktumot, egyedül csak a Jánoshida ellen volt egy gyengébb félideje – kezdte értékelését a Tisza Volán SC trénere, Buchholcz Gábor.

– Hozzá hasonlóan a 10 góljával az egész mezőny legeredményesebbje, Faragó Bence nyújtott kimagaslót. Egy gólja viszont nagyon hiányzik: a végül 3–1-re elveszített, Üllő elleni összecsapáson 1–1-nél kihagyta a tizenegyest. A 18–19 évesek közül Mucsi Máté, Kormányos Kolos és Farkas Máté is jól mutatkozott be a felnőtteknél, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Annak ellenére, hogy csupán 4 gólt jegyzett Rácz Dezső, elégedett vagyok vele, lekötötte, megosztotta a riválisok védelmét, ezzel segítve Faragó eredményességét. Beretka Péternek és Kéri Tamásnak a teljesítményével sem volt gond, tőlük viszont többet várok az ellenfél kapuja előtt. A különböző okok miatt sokszor átalakított védelmünk viszonylag jól zárt, viszont a jól fejelő védőim ezúttal nem tudták találataikkal segíteni csapatunk eredményességét. Senkiben sem csalódtam, még a gyengébben sikerült meccseinken is mindenki mindent megtett a sikerért.

Faragó az élen

A Tisza Volán SC támadója, Faragó Bence szerezte az egész mezőnyből a legtöbb gólt, 10-et. A HFC- ből 8 találatával Domonkos Ferenc volt a legeredményebb, míg a Makóból az egyaránt 3-3 gólig jutott Bány Tamás és Schreiber László.

A 16. fordulót március első hétvégéjén, 5–6-án rendezik. A Tisza Volán SC szombaton a Dunaharasztit fogadja, másnap a HFC az Üllőt, a Makó pedig a Szarvast látja vendégül.
A Tisza Volán SC december 21-én tartja idei utolsó edzését, a felkészülést már január 5-én elkezdik a szegediek, amelynek első hónapjában nem vehet részt a talpcsonttörést szenvedett Rácz Dezső.

– A kapuban Kovács Krisztián megfelelően teljesített, rutinja sokszor pontot ért – jegyezte meg a HFC edzője, Szűcs Róbert. – A védelemben Bárkányi Bálint nyújtotta a legjobbat, rövid időn belül is kiválóan épült be a csapatba. A középpályán Sipos Zoltán és Bartyik Norbert vitte a prímet, előbbinek rutinja segített sokat, utóbbi az előre való játékban kiválóan kamatoztathatta technikai tudását. A támadók közül egyértelműen a 8 találatával házi gólkirály Domonkos Ferenc volt a legjobb. És ha már a csatárokról volt szó, megjegyezném, kicsit többet vártam Piti Lászlótól, mentségére szolgáljon, hogy sérülések hátráltatták a beilleszkedését.

A HFC-sek ma tartják az utolsó edzésüket, majd szombaton és vasárnap egykori vásárhelyiekkel kiegészülve Makón teremtornán vesznek részt. A felkészülést január 11-én kezdik, tizenkét edzőmeccset tervez a szakvezetőség, a leendő ellenfelek között NB II-es, NB III-as és megyei osztályokban szereplők is akadnak.

– Két fiatalt, az egyaránt 18-18 éves Tóth Attilát és Horváth Gábort tudom csak a többiek elé helyezni – nyilatkozta a Makó játékos-edzője, Bány Tamás. – A rutintalanságuk ellenére igyekeztek mindent megtenni a csapat eredményessége érdekében. A szintén fiatal Szalai Árontól, Nagy Norberttől és Kószó Csabától elsősorban azt hiányoltam, hogy bár egyre nehezebb helyzetbe kerültünk, nem láttam rajtuk, hogy „kaparnának". De nemcsak velük, a rutinos játékosokkal – Schreiber Lászlóval, Béres Róberttel, Rakonczai Zoltánnal, Retek Flóriánnal és Bakos Tamással – sem voltam, lehettem elégedett. Ha benn akarunk maradni, márpedig más nem is lehet a célunk, tavaszra nagyfokú szemléletváltozásra lesz szükség. És olyan támadókra, akik feltalálják magukat az ellenfél kapuja előtt. Gólok nélkül ugyanis nem tudunk előrelépni.

Karácsony előtt még heti egy alkalommal teremben futballoznak a makóiak, aztán következik a pihenő. 2012-ben az első foglalkozást január 9-én tartja Bány edző. A kiesés elől menekülő csapat az NB II-es gárdák közül a Békéscsabával, az Orosházával és a Szeged 2011-gyel is szeretne felkészülési meccset lekötni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick: klassziskülönbség a Balatonfüred ellen

Magabiztos győzelmet aratott 2011 utolsó bajnoki mérkőzésén a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata - a Balatonfüredet győzte le 33–18-ra az Újszegeden.
Tovább olvasom