Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Tiszai Rebeka nem fél a párharctól

Szegedről indult és jelenleg a Vasas vízipólósa Tiszai Rebeka, aki már két éve tagja a Héraklész utánpótlás-válogatottnak.
Amikor megalakult a szegedi H2O női vízilabdacsapata, kevesen gondolták, hogy néhány évvel a „születés" után már lesz olyan pólós, aki az egyesület neveltjeként a válogatottságig viszi. Tiszai Rebeka két évet töltött el a szegedi klubban, majd egy év kecskeméti kitérő után jelenleg a Vasas játékosa – valamint két esztendeje a nemzeti csapat tagja.
A Tisza-parti Általános Iskola nyolcadikos diákjának víz iránti vonzalma adott volt: az édesanya, Veszelinov Annamária búvárúszóként ifi Eb-1., felnőttként pedig vb-2. helyezést ért el.

– Már félévesen az uszodában éltem, és anya mellett Savanya Norbert volt az, aki megtanított úszni. Anya az egyik szervezője volt a H2O Szegednek, amelyben négy éve kezdtem el pólózni. Heti négyszer Lihótzky Károly támogatásával Kárász Sándor 1991-es szegedi tanítványaival edzek, aztán irány Budapest, ahol a Vasas felnőttgárdájának igazolt játékosa vagyok – nyilatkozta Rebeka.

Két éve válogatott

Tiszai Rebeka két éve tagja a Héraklész tehetséggondozó program válogatottjának, a Vasasban és a nemzeti csapatnál Tim Gábor, Kovács Imre és Merész András felel töretlen fejlődéséért. Rebeka célja az olimpiai bajnoki cím, mellette pedig vb- és Eb-érmek szerepelnek még az álmok között.

A fiatal vízilabdázó szívesen emlékszik vissza Bóka Ferencre, aki komolyan foglalkozott vele, megbízott benne maximálisan, és ez óriási lökést adott neki nemcsak a sportágban, hanem a tanulásban is. Apropó, tanulás! Gyermeke jövőjét tervezgetve Veszelinov Annamária kiemelte: a női szakág egyre népszerűbb. Az Amerikai Egyesült Államokban tárt karokkal várják a magyarokat, Rebeka pedig már kapott egy hároméves ösztöndíjas ajánlatot Floridából.

Az USA-beli bemutatkozás jól sikerült: még tavaly a Miamiban rendezett nemzetközi tornán két korosztályban is elindult Kecskemét és Szeged közös együttese. Saját korcsoportjában, az 1990– 91-esek közt nyert, a felnőttek mezőnyében a második helyen végzett a gárda, amelyben Szegedről Lengyel Dorottya, Fabó Lili és Szeles Nikolett szerepelt.
A pólós jó magyar nevelési szokás szerint minden poszton bevethető. Kedvence a center pozíció, hiszen szívós, és nem fél a párharcoktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrádafutás lapunkkal

A skandináv hagyományokat, szokásokat „másolva" a Röszke–Szeged közti autópálya-szakaszt… Tovább olvasom