Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Turján addig játszik, ameddig bírja

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban harmadik FK 1899 Szeged védője, Turján György két napja töltötte be a 40. életévét. A Tisza-parti csapat örökifjú védője az ünnep kapcsán beszélt magyarkupa- sikerről, megszűnésről, közeli jövőről, az FK jövőjéről, a regenerációról és a legutóbbi rangadóról is.
– Megünnepelte?
– Különösebben nem. A HFC elleni rangadó után betettem a közösbe egy „kocka" sört, azt elfogyasztottuk együtt a csapattal.

– Pedig a meccs körítése olyan volt, mintha a születésnapját is köszöntötték volna.

– A pályán belül máshogy jött le. Nagyon koncentráltam, így a körítéssel nemigen foglalkoztam. A meccs után vettem észre, mi volt körülöttünk, és akkor, illetve később a videókat és a fotókat látva esett le, hogy mi történt. Megmondom őszintén, ilyenre nemhogy a megyei I. osztályban, de még sok helyen az NB I-ben sincs példa. Az eredmény nem volt kellemes, hiszen az éllovas HFC 4–1-re nyert, de ha nem is ekkora különbséggel, most még ez a realitás.

Még bírja a tempót. Turján György (balról) a fiatalokkal is felveszi a harcot. Fotó: Karnok Csaba
Még bírja a tempót. Turján György (balról) a fiatalokkal is felveszi a harcot. Fotó: Karnok Csaba

– Most még???
– Igen. Látható, hogy töretlen az FK 1899 Szeged fejlődése, van egy íve, és ezt nem szabad megtörni. Velem már nem nagyon lehet fejlődni, mert nem tervezek hosszú távra, de a vezetők fejével nem szabad másképp gondolkodni.


Kell a rutin

A Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában több negyvenes játékos is pályára lépett. Ilyen volt Brinszky Adrián (UTC, születési éve: 1974, játékperc: 90), Tóth Csaba (Mindszent, 1974, 45), Bosánszki Mihály (Kistelek, 1972, 90), Bány Tamás (Makó, 1975, 90, ő április 24-én tölti be a 40-et), Kothencz Péter (Mórahalom, 1971, 90), Zámbori Gábor (Mórahalom, 1975, 21, ő június 10-én tölti be a 40-et), illetve a kapus Kovács Krisztián (HFC, 1973), aki a kispadon ült. Rajtuk kívül rendszeresen szerepet kap Udvari Szabolcs (Mórahalom, 1974), illetve a Kistelekben ősszel Sejben Győző (1970) kétszer kezdett, Révész Roland (1970) egyszer lépett pályára, de az edző, Czeigersmidt Roland (1973) is becserélte magát ebben a szezonban.

– Sok helyen megfordult, Debrecenben, Szegeden, Szolnokon, Makón játszott az NB I-ben és az NB II-ben is. Milyen volt eddig ez a pályafutás?

– Azért, mert 40 éves lettem, még nem kezdtem el kivesézni a múltat. Szép és kerek volt sikerekkel és kudarcokkal egyaránt. Mindenhol volt jó és rossz élmény is: például magyarkupa-győzelem 2001-ben Debrecenben, megszűnés Szegeden 1999- ben. A legjobban az fáj és keserűséggel tölt el, hogy Szegeden huzamosabb ideig nem volt NB I-es csapat.

– Meddig futballozik még?
– Ameddig tudok mozogni, és amíg nem hátráltatom a csapatom. A jelenben tervezek, és először nyerjük meg a csongrádi meccset. Szeretem annyira a futballt, hogy ameddig tudok, akár alacsonyabb szinten is játsszak. Vagy mondjuk kispályán – ott már nem kell annyit futni.

– Könnyen regenerálódik?
– Próbálom fiatalon tartani magam. Figyelek a táplálkozásra, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, heti egyszer szaunázok. Fog az idő, hiszen a mérkőzések után sajog az összes porcikám. Nincs olyan, hogy ne fájna valamim. Heti kétszer igyekszem edzeni, a meccsek szervezésében pedig partnereim a kollégák, akikkel úgy készítjük a beosztást az irodaház portáján, hogy a meccsekre el tudjak menni.

– Ha a fia egyszer azt mondja önnek: apa, szeretnék sportolni, mit mond neki?
– Nem terelem majd a futball felé, de el tőle sem. Amihez kedvet érez, azt csinálja komolyan. Persze, nem bánom, ha az a labdarúgás lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadkerti és az öltöny

Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapitánya közismert arról, hogy… Tovább olvasom