Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Uszonyos- és búvárúszó vb: a legek versenye lesz

Július 30-án (szombaton) megkezdődik a XVI. uszonyos- és búvárúszó-világbajnokság. Péntek délelőtt az esemény helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszodában tartottak sajtótájékoztatót.
– Hódmezővásárhely kiemelkedő sporteseményének leszünk házigazdái, szeretnénk egy feledhetetlen világbajnokságot rendezni – kezdte a sajtótájékoztatót Fekete Ferenc önkormányzati képviselő a vb helyszínén.
– Hatalmas szervezőmunka előzte meg a vb-t, a Magyar Búvár Szakszövetséggel, Nyíri Iván elnökkel közösen minden olyan feladatot elvégeztünk, ami előírás volt. A legek világbajnoksága lesz a vásárhelyi. Soha ennyi ország (31 nevezett, 3 megfigyelőként vehet részt), ennyi versenyző (közel 350) nem nevezett. Nagyon bízunk benne, hogy a magyar válogatottnak népes szurkolósereg drukkol majd a lelátón.

– A Gyarmati Dezső Sportuszodában több felújítást is elvégeztünk, ami a világbajnokság lebonyolításához szükséges volt. Megújult a világítás, a hangosítás, a medencét csinosítottuk. Minden adott a kezdéshez, reményeink szerint a lelátó megtelik, amelyen ezer néző fér el. A nyugdíjasok és a diákok ingyen nézhetik meg a vb-t, a délelőtti jegy 500, a délutáni 1000, a napijegy 1200, míg a vb-bérlet 5000 forintba kerül – vette át a szót Varga Ferenc, a Gyarmati Dezső Sportuszoda létesítményvezetője.

– Húsvétkor teszteltük a világbajnokság helyszínét – kezdte mondandóját a magyar búvárúszó-válogatott kapitánya, Juhos Gergely –, csodás környezetet ismertünk meg, a válogatott tagjai elismerően nyilatkoztak az uszodáról. Négy érmet remélünk a vb-n, Vilhelm Szilárd, Kanyó Dénes, Senánszky Petra, vagy éppen Székely Lilla is esélyes a jó szereplésre. Jövő szerdán érkezik a válogatott Hódmezővásárhelyre, amely az 1996-os dunaújvárosi világbajnokság után újból hazai környezetben mutathatja meg magát, ez pedig hatalmas motivációt jelent.

Kanyó, Dimák Dávid és Szabó Lujza képviselte a Szegedi Muréna Búvárklubot a sajtótájékoztatón. A Tisza-parti egyesületből még Debreczeni Hajnalka és Kosara Géza vesz részt a vb-n. Ilyen népes csapattal sohasem indult a szegedi klub, így Gyémánt Imre mesteredző biztos büszke lenne tanítványa, Kanyó munkájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladékot kapott a szegedi női kosárcsapat

Megérkezett a hivatalos értesítés a szegedi női kosárlabdacsapathoz: hiánypótlásra szólították fel a klubot. Tovább olvasom