Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Vajda Attila utolsó szegedi kínjai

Kajak-kenu - Tegnap utolsó szegedi edzését vezényelte le Vécsi Viktor Vajda Attilának. Ma már mindketten elutaznak a kajak-kenu-vb helyszínére, Kanadába.
„Az utolsó következik!" – szólt Vécsi Viktor Vajda Attilához, a Démász-Szeged olimpiai bajnok kenusához. Vajda falfehér arccal nézett mesterére a vízről, a tekintetében minden benne volt: végre az utolsó.

Vajda a befejező 500 métert úgy megnyomta, hogy pezsgett a víz mögötte. A szőregi fiatalember nagy küzdő, hihetetlen akarattal rendelkezik. Mi sem bizonyítja jobban ezt a tulajdonságát, mint hogy az utolsó ötszázat milyen elszántsággal teljesítette: a célvonal után még 15 métert „izomból" lapátolt, nem állt le, gyűrte tovább a métereket. Ezután a partra evezett, alig volt ereje kimászni a „garfieldos" hajóból, percekig a mólón feküdt, pihent, mozdulatlanul.

Vajda Attila keményen megdolgozott az utolsó edzésen.  Fotók: Frank Yvette
Vajda Attila keményen megdolgozott az utolsó edzésen.
Fotó: Frank Yvette

– Sokat dolgozott. Mire lesz ez elég a vb-n? Attilától mindenki győzelmet vár. Benne van a pakliban a végső siker, de az is, hogy megveri valaki – latolgatta az esélyeket Vécsi.

Az interjú alatt már mosolygott.
Az interjú alatt már mosolygott.
Fotó: Frank Yvette

– Hú, most nagyon kész vagyok – vette át a szót az olimpiai bajnok Vajda –, még nem gondoltam a vb-re. Fejben most teljesen leeresztettem, van egy hetem, hogy felpörögjek. Nem volt lazsálás, de ez az idény kőkemény volt, rengeteg versennyel. Kanadában még nem voltam, úgy hallom, hogy szeles a pálya, de ez most a legkevésbé foglalkoztat. Következik egy 24 órás repülőút, azt sem lesz kis feladat letudni. Egy azért szerencse: még jó, hogy nem a hét végén van a vb, csak a jövő héten.

Közben Horváth Gábor, Vécsi Viktor másik tanítványa négyesben rajtgyakorlatokat végzett.

Horváth: vb-premier egyesben.
Horváth: vb-premier egyesben.
Fotó: Frank Yvette

– Még nem pakoltam el semmit – zárta a beszélgetést a 200-as versenyző –, ráérek, hiszen a sprinttáv résztvevői vasárnap kelnek útra. Van bennem izgalom, hiszen egyesben számomra premier lesz a világbajnokság. Tisztában vagyok a riválisokkal, kik lehetnek az ellenfeleim, éppen ezért reménykedem egy jó szereplésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kos lehet a Pick játékosa

Csütörtök délben hivatalosan is bemutatták Koperben Laluska Balázst, a Pick Szeged férfi… Tovább olvasom